ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι αποδείξεων!

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και αναμένουμε όλοι να δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από δύο δυνατές ομάδες.



Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι καλείται να φιλοξενήσει το ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να θέλουν τη νίκη με μεγάλη επιθυμία ο καθένας για τους δικούς του λόγους. 59 παιχνίδια έχουν προηγηθεί με την Ένωση γηπεδούχο η οποία υπερτερεί και στις νίκες με 22 έναντι 16 των Πειραιωτών ενώ 21 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Το 2012 η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, εκείνο το επιβλητικό 0-4 τη χρονιά που ο Δικέφαλος εγκατέλειψε τη μεγάλη κατηγορία. Έκτοτε και με την ομάδα της ΑΕΚ να λείπει για δύο χρόνια σε Γ' και Β' εθνική η γηπεδούχος ομάδα μετράει 3 νίκες ενώ το περσινό παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με ένα πολύ όμορφο γκολ του Κώστα Φορτούνη και ένα στην ουσία buzzer bitter του Τάσου Μπακασέτα με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να επιβεβαιώσει την ανοδική της πορεία με το Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο καθώς με τον Ιταλό τεχνικό μετράει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, αυτή από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Θέλει επίσης το τρίποντο και για το βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μετά τη χθεσινή της νίκης η ομάδα του Γιώργου Δώνη την πλησίασε στο -3. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται άδικα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος στο μεγαλύτερο μέρος του και επίσης δε θέλει να δώσει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να τον προσπεράσει στη βαθμολογία σε πιθανή νίκη του απέναντι στο Βόλο. Μια νίκη σήμερα για την ομάδα του Πειραιά θα έχει ένα ακόμα όφελος καθώς θα περάσει από μία έδρα που ο δικέφαλος του Βορρά δεν τα κατάφερε.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην κατάρτιση της αποστολής και της 11αδας από άποψη απουσιών καθώς ο μόνος που δεν είναι διαθέσιμος είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσι και ο μακροχρόνια τραυματίας Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει για τα play-off. Αυτό που προβληματίζει τον Ιταλό τεχνικό είναι και το σύστημα που θα παρατάξει την ομάδα, καθώς και κάποια ερωτηματικά σε πρόσωπα. Μεσοβδόμαδα είδαμε μια άκρως πειραματική 11αδα να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο στο Βόλο κόντρα στη τοπική ομάδα και να παίρνει ένα σημαντικό διπλό. Δεν μπορούμε να τονίσουμε με σιγουριά αν θα ακολουθήσει το ίδιο σύστημα με 3αδα στην άμυνα καθώς σε αυτό το παιχνίδι δοκίμασε παράλληλα και 3αδα στο κέντρο σε ένα ενδιαφέρον σύστημα καθώς παρέταξε την ομάδα του με 3-1-4-2 με το Σιμόες σε ρόλο "σκούπα" μπροστά από τα σέντερ μπακ και τους Σιμάνσκι και Σαμπανάτζοβιτς εσωτερικά μπροστά του. Ίσως αυτό να ήταν και ένας προάγγελος για το τι θα δούμε σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό, παρόλο που θα έχουμε αρκετές επιστροφές βασικών και ο ίδιος ο Καρέρα δοκίμασε αρκετά στις τελευταίες προπονήσεις και το σύστημα που παρέταξε στη Τόυμπα το 4-3-3. Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιος θα μείνει εκτός 11αδας.

Από την άλλη μεριά ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του μεσοβδόμαδα να παίρνει ένα πολύ σημαντικό διπλό στην οικονομία του πρωταθλήματος και όπως δήλωσε και ο ίδιος αυτά τα παιχνίδια είναι που δίνουν πρωτάθλημα. Όσο χαρούμενος ήταν όμως για τη σημαντική νίκη άλλο τόσο θυμωμένος θα έπρεπε να είναι με το Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αμυντικός σε μια αδικαιολόγητη ενέργεια, αφού είχε τελειώσει ο αγώνας, τράβηξε και πέταξε κάτω ένα ball-boy με αποτέλεσμα να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο αποψινό ντέρμπι. Ο Πορτογάλος προπονητής συμπεριέλαβε στην αποστολή το συμπατριώτη του Ντάνιελ Ποντένσε ο οποίος είναι προ των πυλών της Γουλβς και αναμένουμε να δούμε αν θα είναι στη τελική 18αδα. Αν βρίσκεται σε αυτή το πιο λογικό μοιάζει να πάρει και θέση στη βασική 11αδα. Στους 21 παίκτες που πήρε μαζί του ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται και ο Κώστας Φορτούνης. Η ομάδα του Πειραιά είδαμε να παρατάσσεται με το ίδιο σύστημα στα παιχνίδια με ΑΡΗ και ΟΦΗ οπότε έχουμε την ευχαίρια να πούμε, πως και σήμερα θα δούμε από τον Ολυμπιακό με 3αδα στον άξονα. Το πιο μεγάλο ερωτηματικό που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο παρτενέρ του Μπα στο κέντρο της άμυνας με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει το προβάδισμα. Εκτός έχει αφήσει τους Μεριά και Γκερέρο, τους οποίους δε δείχνει πλέον να τους υπολογίζει.

Δύο όμορφα γεγονότα ενόψει ντέρμπι, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ανταποδώσει τη φιλοξενία της Μυρτούς στον πρώτο αγώνα  στο Φαληρικό γήπεδο και θα φιλοξενήσει σήμερα με τη σειρά της τη Τόνια, ενώ και οι Αλμπάνης-Μπουχαλάκης βρέθηκαν μαζί πριν τον αγώνα στην ακαδημία του Αστέρα Βύρωνα δείχνοντας στα μικρά παιδιά ποιο πρέπει να είναι το πρόσωπο του αθλητισμού. Αναμένεται ένα όμορφο παιχνίδι από δύο ομάδες που μας έχουν χαρίσει πολλές συγκινήσεις με τους αγώνες τους!

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΑΕΚ(4-3-3): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάια, Ολιβέρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(4-3-3): Σα, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

Ώρα: 19:30μ.μ.
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Μετάδοση: Novasports 1
Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ( Σλοβένος) , Διαιτητής VAR: Καραντώνης( Ημαθία )

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code