ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ζούμε στην «εποχή Κλοπ» και είναι μοναδικό !

Η Λίβερπουλ καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφήνοντας φίλους και μη του συλλόγου άναυδους μπροστά στο θέαμα που παρουσιάζει.
Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας και του αποτελέσματος αυτού δεν είναι άλλος από τον Γερμανό πρωτεργάτη, Γιούργκεν Κλοπ. Ο 52χρονος τεχνικός ήρθε στο Λιμάνι για να μείνει και εμείς απλά τον... «χαζεύουμε».


Και όμως, αμφισβητήθηκε !

Ήταν 2015 όταν ο ήδη γνωστός για το εκρηκτικό του αν μη τι άλλο ταπεραμέντο Γιούργκεν παίρνει την απόφαση και αντικαταστήσει τον Μπρένταν Ρόντζερς στον πάγκο των κόκκινων. Το «χαρτί» του Γερμανού που είχε κάνει επιτυχίες με την Ντόρτμουντ και γνωρίζει πως να κουμαντάρει μία ομάδα με ρόστερ από παίκτες μη δημοφιλείς και μη έμπειρους από μεγάλες παραστάσεις, φέρεται να είναι και το τελευταίο προτού ο σύλλογος πάρει πλέον την κατιούσα και δεν τον ξαναδούμε ποτέ ξανά στα υψηλά σκαλιά.  Δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ποτέ, πως ακόμη και ο Κλοπ είχε αμφισβητηθεί τα πρώτα δύο χρόνια από τους Άγγλους , όμως πλέον κάθε νίκη και κάθε ρερόρ λειτουργεί και ως απάντηση προς τους επικριτές του. Ο ίδιος το πιστεύει και το πιστεύει πραγματικά, χωρίς πολλούς διθυράμβους και με το κεφάλι χαμηλά και πολύ δουλειά καταφέρνει με το μοναδικό του στυλ να κατακτήσει όσους τίτλους δεν είχε κατακτήσει ο σύλλογος από το 2005, όπου και είχε πάρει το τελευταίο μέχρι το περσινό Champions League.

Ένα ποδόσφαιρο, επιθετικό και μοναδικό

Ο λόγος που βλέπουμε αυτή την ολοένα και καλύτερη Λίβερπουλ χρόνο με τον χρόνο είναι ξεκάθαρος. Είναι οι οδηγίες που έρχονται από τον πάγκο. Μία ομάδα για να πάρει το απόλυτο από ένα ματς, θα πρέπει να σκοράρει και μάλιστα όσο περισσότερα γκολ μπορεί για να θεωρηθεί σίγουρη η επιτυχία. Αυτή η επιτυχία έρχεται με έναν τρόπο μοναδικό από πλευράς Γερμανού, όπως και ο  ίδιος έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές, προτιμάει οι παίκτες του που βρίσκονται στις επιθετικές γραμμές να δημιουργούν από μόνοι τους. Δεν θέλει να τους περιορίσει σε καμία περίπτωση με διαφόρων ειδών τεχνικές απόψεις και διάφορα συστήματα με τα οποία θα φθάσουν πιο κοντά στην αντίπαλη εστία. Η νοοτροπία του είναι να έχει μπροστά παίκτες που θα διακατέχονται από ποδοσφαιρικό ταλέντο και θα έχουν την οξυδέρκεια, για να κάνουν μόνοι τους «παιχνίδι». Εάν λοιπόν αναρωτιόσασταν, γιατί βλέπετε την Λίβερπουλ να βγάζει «φωτιές» στην επίθεση μόλις μάθατε πού οφείλεται .

Ρεκόρ βγαλμένα από τα πιο... «τρελά» όνειρα!

Οι κόκκινοι έχουν γράψει ιστορία ως η κορυφαία ποτέ ομάδα που υπήρξε ποτέ στα μεγάλα πρωταθλήματα , αφού έχει συγκεντρώσει τον αδιανόητο  αριθμό των 64 βαθμών μετά από 22 αγωνιστικές. Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη συγκομιδή σε ξεκίνημα όλων των εποχών για τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Λίβερπουλ όχι μόνο εντυπωσιάζει με τον τρόπο παιχνιδιού της και τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει αλλά και με τον αδιανόητο αριθμό ημερών που δεν έχει γνωρίσει ήττα στο Άνφιλντ. Συγκεκριμένα, παραμένει αήττητη στην ιστορική της έδρα για 1.002 ημέρες. Μπορεί να το γράφουμε απλοϊκά αλλά είναι πραγματικά αδιανόητο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους πως κάτι τέτοιο μπορεί όντως να πραγματοποιηθεί. Η Λίβερπουλ όμως του Γιούργκεν Κλοπ είναι εδώ για να μας διαψεύδει καθημερινά και εμείς να τους απολαμβάνουμε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code