ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Ιταλίας_ Κατατακτήριες| Ο Leclerc… έμεινε με την pole στο χέρι!


Ο Charles Leclerc ήταν ο poleman τις δέκατης τέταρτης φετινής διαδικασίας κατατακτήριων δοκιμών, οι οποίες περιείχαν πολλά… παιχνίδια στρατηγικής.
Ο πιλότος της Ferrari σημείωσε την 4η φετινή του pole position και δεύτερη συνεχόμενη ακολουθούμενος από τις δύο Mercedes με τον Hamilton να προηγείται του Bottas. Ο έτερος πιλότος της Scuderia θα εκκινήσει από την 4η θέση.

Η Παρασκευή μπορεί να είχε κάμποση βροχή στα δύο Free Practice, ωστόσο σήμερα ο καιρός επέστρεψε στα συνηθισμένα για την εποχή στάνταρ, με στεγνό οδόστρωμα να περιμένει οδηγούς και ομάδες στη μάχη για την pole position του ιταλικού Grand Prix.

Στο Q1, ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, με χρόνο 1.20.126 και ήταν ο μοναδικός με τη μέση γόμα. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Nico Hulkenberg που έφερε τη Renault στη 2η θέση, σε μια διαδικασία που γενικά οι χρόνοι ήταν πάρα πολύ κοντά. Ο Sergio Perez με την Racing Point προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας 4 λεπτά περίπου πριν το τέλος μετά από πρόβλημα με την κινητήρια μονάδα της Mercedes. Εκτός διαδικασίας μαζί με τον Perez έμειναν οι Max Verstappen που θα εκκινούσε τελευταίος λόγω της νέας μονάδας ισχύος της Honda( αντιμετώπισε και πρόβλημα ο Ολλανδός), o Romain Grosjean με την Haas και οι δύο Williams. 

Στο Q2 o Hamilton έκανε τον ταχύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari με τον Vettel να είναι και πάλι πίσω από τον teammate του. Ο Ricciardo έκανε τον 4ο χρόνο με την Renault αφήνοντας πίσω του τον Bottas. Οι πρώτοι δέκα πιλότοι σημείωσαν με μέση γόμα τους καλύτερους χρόνους, και με αυτή θα εκκινήσουν τον αγώνα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Giovinazzi με την Alfa Romeo, o Kevin Magnussen με την δεύτερη Haas, o Daniil Kvyat με Toro Rosso, o Lando Norris με Mclaren και o Pierre Gasly με τη δεύτερη Toro Rosso. 

Έτσι για την τελική φάση της διαδικασίας είχαμε δύο Mercedes, δύο Ferrari, δύο Renault, η Alfa Romeo του Raikkonen, η Mclaren του Sainz, η Racing Point του Stroll και η Red Bull του Albon.

Στο Q3 ο Leclerc έκανε τον πρώτο χρόνο σημειώνοντας 1.19.307. Ο πρωταθλητής Lewis Hamilton βρέθηκε στη 2η θέση και ο Valtteri Bottas στην 3η. Λίγο μετά είχαμε και πάλι καθεστώς κόκκινης σημαίας αφού ο iceman είχε έξοδο στην περίφημη parabolica. Κάπου εκεί άρχισε ένα περίεργο παιχνίδι αναμονής και οι ομαδες αποφασίζουν 2' πριν το τέλος να βγάλουν ταυτόχρονα όλους τους πιλότους στην πίστα. Ο Sainz που ηγούνταν της ουράς φρέναρε ανεξήγητα όλους τους υπόλοιπους. Όποιος κατάλαβε εγκαίρως τι συμβαίνει προσπέρασε όπως όπως τα μονοθέσια που βραδυπορούσαν αλλά η ζημιά είχε γίνει: μόνο ο Sainz και ο Leclerc δεν είδαν την καρώ σημαία να κυματίζει μπροστά τους. Ο Μονεγάσκος δεν συνέχισε την προσπάθεια του αφού η pole μπροστά στους τιφόζι είχε εξασφαλιστεί. Ο Sebastian Vettel εκκινεί από την 4η θέση. 
Η πρόβλεψη της Pirelli για τον αυριανό αγώνα είναι το ένα πιτ στοπ. 
H αναλυτική κατάταξη των κατατακτήριων 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code