ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΟ: Μπήκαν οι βάσεις για την αναγέννηση!

Το «πράσινο» πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου
Σας είχαμε υποσχεθεί από καιρό ένα special, άκρως αναλυτικό αφιέρωμα για τη φετινή σεζόν όλων των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη Παναθηναικού, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και σε επίπεδο γυναικών. Μας το ζητήσατε κι εσείς και τώρα που πλέον ολοκληρώθηκαν και οι τελικοί στο Ποδόσφαιρο Σάλας, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε όλα όσα πέτυχαν (και δεν πέτυχαν) οι ''πράσινοι'', σε μια μεταβατική χρονιά, την πρώτη με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπου ξεκάθαρος στόχος ήταν να μπουν τα θεμέλια για έναν Παναθηναικό που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στην κορυφή...

Βόλεϊ: Mε τρεις «πράσινους» στην Αυστρία   ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ: Επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τον εφιάλτη

Το πρώτο τμήμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι το Βόλλευ ανδρών. Κάνοντας ένα μικρό rewind στην περσινή απογοητευτική σεζόν, οι ''πράσινοι'' με σύνθεση ανάγκης, ελάχιστους έμπειρους παίκτες και πολύ χαμηλό μπάτζετ, είχαν καταφέρει να σώσουν την κατηγορία μόλις την τελευταία αγωνιστική των αγώνων μπαράζ, με διπλό στην έδρα της Νίκης Αιγινίου. Φέτος ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε στα χέρια του ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό μπάτζετ, με μεταγραφές παικτών από το πάνω ράφι, όπως ο Γιορντάνοφ, ο Ζήσης και ο Γιάκομπσεν, ενώ έγινε και επένδυση στο μέλλον με τον εξαιρετικά ταλαντούχο 17χρονο Πατρινό, Αλέξανδρο Ράπτη, ο οποίος ήρθε να συμπορευτεί με τον ήδη ''γαλουχημένο'' από πέρυσι Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, δημιουργώντας μια φουρνιά με πολύ μέλλον για το ''τριφύλλι'' (με αυτούς τους δύο στη σύνθεσή τους οι ''πράσινοι'' κατέκτησαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων). Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναικός σημείωσε θεαματική άνοδο σε σχέση με πέρυσι, τερματίζοντας στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας και στην 5η της τελικής κατάταξης, μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά στα πλέι οφ. Σε όλους υπήρξε η αίσθηση πως το ''τριφύλλι'' θα μπορούσε να βρεθεί ένα σκαλί παραπάνω, καθώς η ίδια η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες με την εξαιρετική της απόδοση, ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για μια ακόμα καλύτερη πορεία του χρόνου, αφού η ομάδα επανήλθε σε καλά αποτελέσματα. Ζητούμενο για την επόμενη σεζόν αποτελεί ο συναγωνισμός ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σε επίπεδο διεκδίκησης τίτλων, ενώ με ενδιαφέρον θα δούμε αν το ''τριφύλλι'' θα επιστρέψει στις ευρωπαικές διοργανώσεις, όπως δικαιούται βάση κατάταξης ή αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα επιμείνει σε μια πιο λιτή και οικονομική πολιτική, προκειμένου το τμήμα να ''σβήσει'' όσο το συντομότερο γίνεται τα οικονομικά θέματα, με τα οποία ταλανίζεται την τελευταία δεκαετία.



Έτοιμες για το 2-0 απέναντι στον ΖΑΟΝ!   ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Επέστρεψε εκεί που ανήκει!

Πρόκειται για ένα από τα πιο ένδοξα τμήματα του συλλόγου, καθώς κυριαρχεί σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, ενώ έχει αγωνιστεί και δύο φορές σε ευρωπαικούς τελικούς.  Ωστόσο, από το 2012 και μετά πήρε και αυτό την κατιούσα, όπως και σχεδόν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Το 2013 είδε κατάματα το φάσμα του αποκλεισμού, τα επόμενα βρέθηκε σε πλήρη αποσταθεροποίηση από την κορυφή και αποκορύφωμα της πτώσης ήταν η απόφαση της τότε διοίκησης να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος τη σεζόν 2017-18, καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε η ομάδα να πορευτεί αξιοπρεπώς στη Volleyleague. Φέτος η ομάδα επανήλθε σε λειτουργία, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Pre League, σε μια σεζόν διόλου εύκολη, καθώς στην κατηγορία υπήρχαν κι άλλες φιλόδοξες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με τις θέσεις ανόδου στη μεγάλη κατηγορία να είναι μόλις δύο (μια απευθείας και μια μέσω μπαράζ). Οι ''πράσινοι'' με τον Κυριάκο Καμπερίδη στον πάγκο και αξιόλογες προσθήκες παικτριών όπως η Λαμπρινίδου, η Οικονομίδου και η Ρόγκα, έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό σύνολο. Έχασαν την απευθείας άνοδο σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο στα μπαράζ το εμπόδιο της ΑΕΚ έμοιαζε πολύ χαμηλό σε σχέση με την δυναμική του ''τριφυλλιού'' και η άνοδος επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα με δύο απέναντι στις ''κιτρινόμαυρες'', οι οποίες...καταδικάστηκαν να αγωνίζονται για τρίτη σερί σεζόν στην Pre League. Πλέον έχουν αρχίσει στον Παναθηναικό τα σχέδια για την επόμενη σεζόν, όπου στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα και η προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Ενδιαφέρον έχει επίσης να δούμε αν οι ''πράσινες'' θα παραμείνουν στο κλειστό του Χολαργού, όπου έπαιξαν φέτος ή αν θα γυρίσουν στην ''καυτή'' Κυψέλη, όπου αγωνίζεται και το ανδρικό τμήμα.

«Φινάλε» στον Υμηττό! ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μια ονειρική χρονιά επιστροφής!

 Ένας χρόνος μακριά από τη μεγάλη κατηγορία έμοιαζε...αιώνας. Η ιστορική ομάδα του μπάσκετ γυναικών που έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμο του ''τριφυλλιού'' επέστρεψε και αυτή εκεί που ανήκει, στην Α1 Μπάσκετ των Γυναικών. Για όσους δεν θυμούνται, πέρυσι η ομάδα αγωνίστηκε μόνο με νεανίδες στο πρωτάθλημα, καθώς τα οικονομικά ήταν δυσβάσταχτα και υποβιβάστηκε στην Α2 αφού η διαφορά με τις άλλες ομάδες ήταν πολύ μεγάλη. Φέτος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε την ενίσχυση και αυτού του τμήματος, φτιάχνοντας ένα ρόστερ που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς και στην Α1, με παίκτριες όπως η Σλούκα, η Ετζέτζα, η Καλαμπάκου και η Κασδαγλή. Απόδειξη αυτού και η εντυπωσιακή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου το ''τριφύλλι'' προκρίθηκε στο final four. Μάλιστα, ο πρόεδρος ζήτησε τη μεταγραφή τριών ξένων παικτριών, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα και να είναι πιο ανταγωνιστική απέναντι στις ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας και να διεξαχθεί το final four επί ίσοις όροις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στο καταστατικό της ΕΟΚ, συνεπώς η ομάδα του κυρίου Καλιντζιέρη δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Στην Α2 βέβαια οι ''πράσινες'' έκαναν υγιεινό περίπατο, τερμάτισαν πρώτες με μόλις μια ήττα και επέστρεψαν στην Α1. Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση του κόσμου στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς σε κάθε εντός έδρας ματς, ο ''Τάφος του Ινδού'' μετατρεπόταν σε καμίνι, ενώ οι οπαδοί των ''πρασίνων'' δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα και σε πόλεις της επαρχίας όπου αγωνιζόταν ο Παναθηναικός, όπως η Μεγαλόπολη και τα Χανιά. Κάπως έτσι, κύλησε μέσα σε έναν ευχάριστο τόνο η εφιαλτική παρένθεση της Α2 και ο Παναθηναικός ετοιμάζεται για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, όπου βέβαια χρειάζεται αρκετές υπερβάσεις οικονομικά, ώστε να ''χτυπήσει'' τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1: Ισοφάρισε και ετοιμάζεται για την ανατροπή  ΦΟΥΤΣΑΛ: Καθιερώθηκε, αλλά...ατύχησε!

Η ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας του Παναθηναικού πραγματοποίησε μια πολύ δυναμική σεζόν, μόλις στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας της στην Futsal Superleague, ωστόσο στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Η πρώτη χρονικά ευκαιρία δόθηκε στον θεσμό του κυπέλλου, οπού οι ''πράσινοι'' ηττήθηκαν με ανατροπή με σκορ 3-1 από τον Δούκα στον τελικό του final four του Λαυρίου. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το ''τριφύλλι'' τερμάτισε στη 2η θέση, σε ισοβαθμία με την πρωτοπόρο ΑΕΚ, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το υπέρ πολύτιμο - όπως αποδείχθηκε- πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, καθώς καμία έδρα δεν έσπασε στη συγκλονιστική σειρά απέναντι στην ''Ένωση''. Ο Παναθηναικός είχε την ατυχία να χάσει δύο βασικούς παίκτες, τον αρχηγό Δημήτρη Ντάρλα πριν τους τελικούς και τον Γκαιτζούλια στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί αρκετά. Παρόλα αυτά, έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο καθώς στον πέμπτο και τελευταίο τελικό απέναντι στον ''δικέφαλο'' προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Καματερό στο ημίχρονο, ωστόσο ισοφαρίστηκε στην επανάληψη και υπέκυψε στη διαδικασιά των πέναλτι. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα τμήμα νεοσύστατο, το οποίο ακόμα δεν έχει...αγκαλιαστεί από τον κόσμο και θέλει λίγο χρόνο για να βρει μια θέση στις επιλογές των οπαδών του ''τριφυλλιού''. Πάντως στους δύο τελικούς που έδωσε εντός έδρας, η Κυψέλη σχεδόν γέμισε, κάτι που αποτελεί αναμφίβολα ένα αρκετά θετικό δείγμα εν όψει της συνέχειας.

Πόλο: Έβγαλε την υποχρέωση και ετοιμάζεται για τα playoffs (photos)   Πόλο: Έτοιμος για την επάνοδο...

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση για τον Ερασιτέχνη Παναθηναικό. Ακόμα και σε περιόδους ακμής του συλλόγου, το τμήμα πόλο πάντα αποτελούσε τον τελευταίο τροχό της αμάξης, σχεδόν ποτέ δεν υπήρξε προσπάθεια στελέχωσης μιας ομάδας για να κάνει πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά, από το 2010 μέχρι και το 2015 υπήρχε μια άνοδος του τμήματος, με συμμετοχή στο Champions League και την παρουσία στους τελικούς της Α1 και του κυπέλλου Ελλάδος το 2015, χωρίς ωστόσο να επέλθει κάποιος τίτλος. Τη σεζόν 2017-18, ενώ η ομάδα είχε τερματίσει 4η την προηγούμενη σεζόν, αποφασίστηκε να μην κατέβει η ομάδα στην Α1, αλλά στην Α2, καθώς το μπάτζετ και τα έξοδο δεν καθιστούσαν βιώσιμη την επιλογή της Α1. Το ''τριφύλλι'' μάλιστα πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη σεζόν, καθώς αγωνίστηκε στα μπαράζ παραμονής στην Α2. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν άρδην, καθώς οι ''πράσινοι'' δημιούργησαν ένα ρόστερ- πολυτέλεια για την κατηγορία και ενδεικτικό αυτού είναι πως έχουν κερδίσει όλα τα παιχνίδια και μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών με διψήφια διαφορά τερμάτων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέσα στον Μάιο ο Παναθηναικός αγωνίστηκε σε διεθνές φιλικό παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Τουρκίας ΕΝΚΑ, την οποία και νίκησαν με 9-7 στο ΟΑΚΑ. Πλέον στον σύλλογο ετοιμάζονται για τα πλέι οφ ανόδου, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (βάσει όσων είδαμε στην κανονική διάρκεια) θα έρθει εύκολα ή δύσκολα.

                            ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙA ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Σε πολλούς που δεν ασχολούνται ενεργά με τον ερασιτέχνη, υπάρχει η πλάνη πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε τα περισσότερα τμήματα στις μικρότερες κατηγορίες, ώστε να ξεχρεώσει ο σύλλογος. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να υφίσταται, καθώς ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ανέλαβε τις τύχες του Ερασιτέχνη, πριν ακριβώς ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2018 δηλαδή. Το πού τα παρέλαβε αυτά τα τμήματα και πού αυτά βρίσκονται έναν χρόνο μετά δεν χρειάζεται να αναφερθεί ξανά, υπάρχει λεπτομερής ανάλυση για το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Επιπλέον, φημολογείται έντονα ότι από του χρόνου θα υπάρξει κοινό μέτωπο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ώστε ένα μέρος των εισιτηρίων διαρκείας να δίνεται αυτόματα στη...''μάνα του λόχου'' και ταυτόχρονα ο παραλήπτης του θα γίνεται και μέλος του Παναθηναικού Αθλητικού Ομίλου. Μια πολιτική σχετικά απλή, η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ξεφύγει...έτη φωτός, κάνοντας απλά τα στοιχειώδη. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις κοινωνικές ευαισθησίες που έδειξε μέσα στο 2019 ο σύλλογος, δημιουργώντας τμήματα Μπάσκετ ΑμΕΑ, Ξιφασκίας για ΑμΕΑ και Μπάσκετ για άτομα με αυτισμό, κάτι που αποτελεί πρωτοτυπία και παράδειγμα προς μίμηση για τα ελληνικά δεδομένα. Αναμφίβολα η σεζόν κρίνεται άκρως επιτυχημένη λοιπόν, με την επόμενη βέβαια να αποτελεί πραγματικό ''crash test'' για το ''τριφύλλι''.
                 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ/ΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ!!! ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ (ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ) ΣΕ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ!!! ΟΠΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΡΗΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!! ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΑΕΚ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΜΕΙΣ
Ο χρήστης Αντώνης Παναγόπουλος είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου... Τα θετικά σας σχόλια αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι και να θίξουμε πληθώρα θεμάτων...

 




Ad Code