ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Mια νύχτα στον...παράδεισο ζητάω!

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Επίθεση «αυτοκτονίας» για break!

 Ο Παναθηναικός ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη ''Βασίλισσα'' (22:15- Νova) για το Game 1 της Post Season, με στόχο να...τουμπάρει το πλεονέκτημα έδρας και να φέρει στα μέτρα του τη σειρά. 

 Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το αφεντικό της σειράς, ωστόσο είναι το οριακό φαβορί και όχι το ακλόνητο. Άλλωστε, κανένας δεν ήθελε τον Παναθηναικό για αντίπαλό του στους ''8''. Από θέμα βάρους φανέλας, από θέμα Πιτίνο, από θέμα φόρμας, ίσως αυτή τη στιγμή το ''τριφύλλι'' να ήταν ο πιο...άβολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες της πρώτης τετράδας. Γι' αυτό και την τελευταία αγωνιστική η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διάλεξε να κερδίσει τη Μπασκόνια για να την ξαναβρεί στο δρόμο της και να αποφύγει την ελληνική ομάδα, γι' αυτό και ο Περάσοβιτς δήλωσε ότι βλέπει τον Παναθηναικό μέσα στους πιθανούς διεκδικητές της κούπας, ενώ ανάλογη ευφορία υπάρχει και μέσα στην ομάδα. Ο Πιτίνο εμπνέει τρομερή σιγουριά στους παίκτες, έχει βγάλει άπειρους...λαγούς απ'το καπέλο και στην πορεία της τιτανομαχίας των - διαχρονικά - δυο μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης μπορεί να βγάλει κι άλλους. Το μεγαλύτερο credit βέβαια είναι ότι (ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της σειράς) έχει κατορθώσει να φέρει όλους τους παίκτες στο πικ της απόδοσής τους στην κρισιμότερη καμπή της χρονιάς, κάτι που είχαμε να δούμε από την πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη (θα ήταν άδικο να πούμε από την τελευταία χρονιά του Ζοτς και να παραλείψουμε τον...στρατιώτη ''Άρτζι''). Πέρα από αυτό, το ''τριφύλλι'' ξεκινάει τα νοκ άουτ, έχοντας παίξει άλλα...8 νοκ άουτ πριν από αυτό. Το έχουμε ξαναπεί, αλλά από τις 8 Φεβρουαρίου που χάθηκε ο αγώνας από τη Φενέρμπαχτσε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Μπουντούτσνοστ, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έδωσε 8 παιχνίδια ''τελικούς'', 8 αγώνες ''do or die''. Είχε δικαίωμα να χάσει μέχρι έναν. Έχασε από τη Ρεάλ έτσι όπως έχασε στο ΟΑΚΑ. Αν έχανε άλλον έναν δε θα βρισκόταν εδώ απόψε...Ωστόσο δεν ηττήθηκε σε άλλο παιχνίδι, αντιθέτως απέδωσε εκπληκτικά και πανάξια βρίσκεται εδώ.

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 95-67 (pics & vid)   




Με σύμμαχο το...μειονέκτημα έδρας

Ας κάνουμε ένα σύντομο rewind σε όσα συνέβησαν πέρυσι, στην πολυσυζητημένη σειρά που βρήκε την σειρά να καταλήγει στους Ισπανούς με σκορ με 3-1. Δικαιολογίες υπάρχουν: Η διαιτησία ευνόησε αρκετά την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η τύχη γύρισε κάποιες φορές την πλάτη στον Παναθηναικό, που έχασε και τα 3 ματς οριακά, ωστόσο η πρόκριση δεν χάθηκε εκεί... Οι ''πράσινοι'' την...πάτησαν, επειδή δεν διαχειρίστηκαν καλά την εντυπωσιακή νίκη με +28 στο πρώτο ματς, βιάστηκαν να...τελειώσουν τους Ισπανούς στο δεύτερο, ωστόσο οι Μααδριλένοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ευάλωτο στο Game 1 και έφεραν το πλεονέκτημα στη Μαδρίτη, όπου δεν το ξαναέχασαν. Ένα παράδειγμα πολύ σύνηθες: Δείτε τι έπαθαν χθες Γουόριορς. Θυμηθείτε τι είχε πάθει ο Ολυμπιακός με τη Σιένα. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, που ο Παναθηναικός φέτος δε θα είναι θύμα τους. Το βάρος στα δύο πρώτα ματς είναι ξεκάθαρα στο μέρος των Ισπανών και αυτό που καλείται να κάνει ο Παναθηναικός είναι να τους σπάσει έστω μια φορά την έδρα και να φέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

       - Μετά το ματς θα υπάρχει ολοκληρωτική ανάλυση του αγώνα, όπως και όλων των σειρών, οι οποίες ξεκίνησαν χθες         

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code