ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''Δημήτρη Θεέ, πάρε την ΠΑΕ''

Παναθηναϊκός: Η ήττα – ντροπή από τον ΟΦΗ (video)
 Ο Αντώνης Παναγόπουλος καταγράφει τα δεδομένα για την ντροπιαστική ήττα του Παναθηναικού στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ και βλέπει ως μοναδική λύση για την αξιοπιστία του ''τριφυλλιού'' την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ.

Από πού ν' αρχίσω; Υπάρχουν πολλές σκόρπιες σκέψεις που θα' θελα να καταγράψω, μετά τη χθεσινή ντροπή. Μόνο ως ντροπή μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη χθεσινή αδιαφορία, το χθεσινό ''στήσιμο'' (εντός και εκτός εισαγωγικών), αυτό που αντικρίσαμε παρακολουθώντας την αναμέτρηση, η οποία για τους Κρητικούς ήτανε...μια κατηγορία ολόκληρη. Όσο θαυμασμό προκάλεσε η ομάδα του πρώτου γύρου, τόση απογοήτευση υπήρχε για την πορεία του δεύτερου, ωστόσο υπήρχαν πολλά ελαφρυντικά και σίγουρα δεν χάθηκε ο σεβασμός. Στη χθεσινή νύχτα ντροπής κατέρρευσε και αυτός. Δώνης και παίκτες φέτος κουβαλούσαν ένα βαρύ φορτίο, αυτό του -6, για το οποίο δεν ευθύνονταν εκείνοι, είχαν στήριξη και γι'αυτό ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό σε βάρος τους. Του χρόνου θα έχουν ένα ακόμα μεγαλύτερο φορτίο ίσως και από αυτό το -6: Να ξεπλύνουν τη χθεσινή ντροπή, να εξιλεωθούν για τα χθεσινά τους καμώματα. Για τον Δώνη και τους παίκτες μιλάω, γιατί η διοίκηση δε μπορεί να εξιλεωθεί ούτε με πρωτάθλημα του χρόνου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Σε μια επταετία απόλυτης κατάντιας σε όλα τα επίπεδα, οι ''πράσινοι'' είχαν να περηφανεύονται ότι τουλάχιστον πήγαιναν με το...σταυρό στο χέρι, δεν επηρέαζαν μάχες υποβιβασμού και Ευρώπης δίνοντας τα παιχνίδια, είχαν πάντα ''καθαρό κούτελο''. Αυτό χάθηκε και χθες. Για κάποιον άγνωστο λόγο το ''τριφύλλι'' επέλεξε να...σκύψει στον ΟΦΗ, μια ομάδα που οι οπαδοί του για επίσης άγνωστο λόγο μισούν τον Παναθηναικό παθολογικά. Δόθηκε η αφορμή στον ΠΑΣ Γιάννινα να βγάλει ανακοίνωση αμφισβητώντας την αξιοπιστία του χθεσινού ματς, στον Αλέξη Κούγια να τοποθετηθεί με δήλωση ότι ''ντρέπεται για την κατάντια του Παναθηναικού''. Και για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω πως πρέπει σόνι και καλά ο αγώνας να έχει στηθεί. Αυτή είναι δουλειά εισαγγελέα, της ΕΠΟ, της UEFA, υπάρχουν ένα σωρό φορείς να αποφανθούν, δε θα το κάνω εγώ πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Ωστόσο για ένα παιχνίδι, όπου υπήρχαν ψίθυροι ολόκληρη την εβδομάδα, η αδιαφορία των παικτών του ''πρασίνων'' ήταν τουλάχιστον προκλητική.

Πάμε στο δεύτερο σκέλος του άρθρου. Κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και ο τίτλος άλλωστε... Είναι ένας διακαής πόθος των περισσότερων Παναθηναικών η εμπλοκή του Δημήτρη, ή καλύτερα, της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όχι απαραίτητα για το χρήμα που θα βάλει, αλλά για να υπάρχει μια αξιοπιστία, ένας πυλώνας σταθερότητας στον ποδοσφαιρικό Παναθηναικό, να μην δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί και να ξεθολώσει το τοπίο για πιθανούς επίδοξους επενδυτές. Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναικός έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία να μπει στην ΠΑΕ, κάτι που είναι δύσκολο όμως να το κάνει μόνος του. Εξάλλου, για να μην τρέφουμε αυταπάτες, είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του 2019 να συντηρηθούν μαζί ΚΑΕ, ΠΑΕ και ερασιτέχνης. Και μάλιστα μια ΚΑΕ που διεκδικεί ευρωπαικούς τίτλους, μια ΠΑΕ με χρέη που ήδη υπολειτουργεί, ένας ερασιτέχνης που χρειάζεται να υπερβεί σε μπάτζετ για να μπορεί να χτυπάει τον Ολυμπιακό από του χρόνου. Ωστόσο, η είσοδος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναικός, έστω και με...συμπαίκτη, ή έστω σε ρόλο ''διαχειριστή'', μοιάζει μονόδρομος για να επιστρέψει η ομάδα στην κανονικότητα και να επανέλθει η τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια.

- Με αφορμή αυτό το άρθρο, θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ημέρες ανάλυση όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη και την πρόοδο που έχουν σημειώσει από την μέρα που ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code