ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''Σας είπα, δεν θα ξαναχάσουμε''

ΠΑΡΑΝΟΙΑ στη Μόσχα και μεγάλο πράσινο διπλό! | panathinaikos24.gr

Ο Αντώνης Παναγόπουλος σχολιάζει το τεράστιο διπλό του Παναθηναικού μέσα στη Μόσχα.

 Η αλήθεια είναι πως κόλλησα και χρειάστηκα αρκετή ώρα μέχρι να βρω τον κατάλληλο τίτλο για τον αποψινό θρίαμβο του Εξάστερου μέσα στο Megasport Arena. Τη λύση την έδωσε ο ίδιος ο Πιτίνο. ''Σας είπα, δεν θα ξαναχάσουμε. Το γ@μημένο το ταμπλό ήταν εκεί'', είπε ο coach στους παίκτες μετά το τέλος του παιχνιδιού, εννοώντας βέβαια το τέλος ενός σερί οχτώ χρόνων χωρίς νίκη της ελληνικής ομάδας μέσα στη Μόσχα. Αυτή η ομιλία θα μπορούσε να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους βέβαια, ένας από αυτούς είναι πως στο ''τριφύλλι'' μετά την ήττα από την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη 35 βράδια νωρίτερα, στόχευσαν να μην ηττηθούν ξανά μέχρι το τέλος της regular season, ώστε να αδιαφορούν για οποιοδήποτε σενάριο, οποιοδήποτε συνδυασμό αποτελεσμάτων, οποιαδήποτε ισοβαθμία. Τότε φάνταζε ακραίο, πλέον με την εικόνα που παρουσιάζουν οι ''πράσινοι'', μετά και τη σπουδαία νίκη στη Ρωσία, μοιάζει άκρως εφικτό, άκρως ρεαλιστικό.

 Αυτό που δίνει τόσο μεγάλη αισιοδοξία δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά η τρομερή εμφάνιση και ο χαρακτήρας νικητή σε ένα παιχνίδι που πήγε να στραβώσει. Οι παίκτες του ''τριφυλλιού'' από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο έδειξαν ακόμα μια φορά πως τόσο ομαδικά, όσο και σαν μέρη του συνόλου βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση, έχουν φανταστικό πλάνο και δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε πως στην παρούσα φάση αποτελούν μια από τις 2-3 πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Το αρνητικό κλίμα έχει αλλάξει άρδην, πλέον παρακολουθώντας τους ''πράσινους'' δεν διαπιστώνεις μέσα στο παρκέ παίκτες- αδύναμους κρίκους που δυσκολεύονται και προκαλούν...εκνευρισμό με την απόδοσή τους, αλλά αθλητές με συγκεκριμένο και εμφανή ρόλο, οι οποίοι μπαίνουν και προσφέρουν τα μέγιστα.

Δεν είναι άλλωστε μόνο ο παράγοντας Καλάθης που έκρινε το παιχνίδι υπέρ του Παναθηναικού απόψε. Είδαμε έναν Παπαπέτρου να κάνει ΤΑ ΠΆΝΤΑ χωρίς καμία δόση υπερβολής πάνω στο παρκέ. Σκόραρε, δημιούργησε, έδωσε ηρεμία στην ομάδα, έδωσε λύσεις όταν η Τσσκα πήγαινε να ξεφύγει και βοήθησε τρομερά στην άμυνα και στο ριμπάουντ. Με λίγα λόγια ακόμα μια all around εμφάνιση από τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος έχει ακούσει πάρα πολλά, αλλά έχει δουλέψει σκληρά, έχει έναν Πιτίνο που ξέρει να τον μεταχειρίζεται και με τις εμφανίσεις του...βουλώνει στόματα. O Τόμας σε μια βραδιά που φάνηκε να μένει σε ρηχά νερά ενεργοποίησε τον ''clutch'' εαυτό του, με 6 συνεχόμενους πόντους, μετατρέποντας το 74-68 σε 74-74 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Για τον Αμερικανό ήταν ακόμα μια πιστοποίηση της τρομερής βελτίωσης στην εποχή του Ρικ Πιτίνο. Τα cradits όμως για απόψε πάνε και για δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και επανέφεραν τους ''πράσινους'' σε τροχιά νίκης όταν τα πράγμα φάνηκε να ξεφεύγει. Πρώτα ο Λεκαβίτσιους και ύστερα ο Θανάσης Αντεντοκούνμπο έδωσαν τρομερές λύσεις, μετέτρεψαν το 55-46 σε 57-58 και ήταν αυτοί που έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι οι φιλοξενούμενοι θα πουλούσαν πάρα πολύ ακριβά το τομάρι τους. Γνωρίζω ότι αδικώ τον Γκιστ, τον Παπαγιάννη και τον Βουγιούκα με το να μην κάνω ξεχωριστή αναφορά σε αυτούς, γιατί η παρουσία τους ήταν συγκινητική και άκρως καταλυτική για πολλούς λόγους.

 Πλέον μετά τη σημερινή μεγάλη νίκη, αφενός μιλάμε για μισή πρόκριση, αφετέρου μιλάμε για ένα πολυπόθητο διπλό που είχε να έρθει από το 2013, τότε που ο Διαμαντίδης έστελνε για...καφέ τον Τζαουάι μέσα στο ''Palau Blaugrana''. Έκτοτε, οι ''πράσινοι'' δεν είχαν καταφέρει να πάρουν έστω μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα της Ελίτ. Για να έχει βέβαια αξία αυτό το αποτέλεσμα είναι επιτακτική η ανάγκη για νίκη επί της Μπασκόνια, η οποία θα φέρει το ''τριφύλλι'' με το ένα πόδι στην postseason, κάτι που πριν δύο εβδομάδες έμοιαζε από δύσκολο έως απίθανο.

- Επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει για τους διαιτητές και το αν αυτοί πρέπει να είναι Έλληνες ή ξένοι, ας δουν μερικοί που καυχιούνται για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της Euroleague το φάουλ που δόθηκε υπέρ της ΤΣΣΚΑ με το σκορ στο 74-74, με 22 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Αν ο Παναθηναικός έχανε δε θα συνιστούσε αλλοίωση αποτελέσματος για πολλοστή φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση; Aν η Τσσκα κέρδιζε θα ήταν όλα καλώς καμωμένα στην κρυστάλλινη αυτή διοργάνωση;

- Επειδή παραπάνω αναφέρθηκα στην φανταστική all around εμφάνιση του Παπαπέτρου, αφήνω αυτό εδώ, για να κλείσω με έναν πιο εύθυμο τόνο το άρθρο μου...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code