ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντέρμπι- καρναβάλι, χαμογελά ο Παναθηναικός...



Το είχα επισημάνει από την αρχή της χρονιάς ότι σε μια πολύ παράξενα δομημένη σεζόν, κάθε γεγονός που ''ανυψώνει'' το γόητρο, ή αν προτιμάτε δεν τσαλακώνει το πρεστίζ του συλλόγου, είναι ένα κέρδος για τη φανέλα, για τον σύλλογο, για τον κόσμο.

Οι ''πράσινοι'' λοιπόν παρέμειναν αήττητοι για φέτος στο αθηναικό ντέρμπι, απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, αποσπώντας δύο λευκές ισοπαλίες, χωρίς να είναι χειρότεροι από τους ''κιτρινόμαυρους'' στα δύο παιχνίδια. Σε άλλες εποχές το να μην έχει υπάρξει νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στην ''Ένωση'' μέσα σε μια σεζόν ίσως να ξένιζε, εδώ όμως πλέον μιλάμε για πολύ διαφορετικές παραμέτρους.

Είναι κερδισμένο το ''τριφύλλι'' από τη χθεσινή ισοπαλία; Θα πω όχι βαθμολογικά...Γιατί ο Άρης έχει ξεμακρύνει και αν η ομάδα του Γιώργου Δώνη θέλει να έχει ελπίδες για την Ευρώπη πρέπει να πάρει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να κερδίσει και τους ''κίτρινους'' της Θεσσαλονίκης. Δύσκολο εγχείρημα; Θα δείξει...

                                 Ήρωες όσοι είδαν το παιχνίδι

Για την χθεσινό βράδυ είναι δεδομένο πως όποιος επέλεξε κάτι καρναβαλικό για να περάσει την ώρα του αντί να δει αυτό το...έκτρωμα, έκανε άριστη επιλογή. Τακτικά ίσως υπάρχουν κάποια λιγοστά πράγματα που μπορείς να αναλύσεις και να περάσεις από το μικροσκόπιο, ωστόσο το θέαμα ήταν τόσο κακό για τον θεατή, που οποιαδήποτε ανάλυση για αυτό που είδε, μάλλον θα τον εκνευρίσει παρά θα τον βρει σύμφωνο. Από τη μια η ΑΕΚ (η οποία επί Χιμένεθ παίζει ακόμα χειρότερα), που προσπαθούσε με μια φλύαρη κατοχή να δημιουργήσει καλές φάσεις μπροστά στα καρέ του Διούδη. Ουσιαστικά όμως οι παίκτες του ''δικεφάλου'' ήταν άνευροι, άχρωμοι και άψυχοι, διόλου ευφάνταστοι και καθόλου απειλητικοί για τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Πόνσε προσπαθούσε να δείξει ξανά τον ''κίλερ'' εαυτό του, αλλά οι υπόλοιποι απλώς δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Μια ΑΕΚ εγκλωβισμένη, κουρασμένη σωματικά και πνευματικά, χωρίς πάθος, λες και περιμένει να τελειώσει η χρονιά. Και η χθεσινή της εικόνα δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά αυτό που συμβαίνει κατ' εξακολούθηση, πλην του αγώνα με τον Ατρόμητο στο κύπελλο. Ο Δώνης από την άλλη είχε μια κυνική και ρεαλιστική αντιμετώπιση του αγώνα, με βάση και την κακή αγωνιστική κατάσταση των περισσότερων παικτών. Έπαιξε δηλαδή με κύριο μέλημα να κρατήσει το μηδέν πίσω και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Το πρώτο του μέλημα το έφερε εις πέρας, εξουδετερώνοντας πολύ εύκολα τους γηπεδούχους, επιθετικά οι ''πράσινοι'' φοβήθηκαν την ΑΕΚ ίσως περισσότερο και από όσο έπρεπε, παρόλα αυτά είχαν τις στιγμές με Μακέντα και Κουρμπέλη να φύγουν με το ''διπλό'' από το Ολυμπιακό Στάδιο.

- Στα τελευταία έξι παιχνίδια ο Παναθηναικός έχει σκοράρει ένα γκολ. Προσωπικά δεν θυμάμαι αν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοια στην ιστορία του συλλόγου.

- Η ΑΕΚ αγωνιζόμενη ως πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι φέτος. ''Λιγοψύχησε'' σε όλες τις περιπτώσεις, έχασε πολύ γρήγορα το DNA νικητή που είχε πέρυσι και πλέον είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν αρκετά ''μπαλώματα'' στο ρόστερ το καλοκαίρι, ώστε να βρει τα συστατικά που της λείπουν φέτος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code