ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Eδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ...



 Ο Παναθηναικός φιλοξενεί απόψε τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ (21:00- ΝΟVA) και ο Αντώνης Παναγόπουλος σας βάζει στο κλίμα της αποψινής πολύ κρίσιμης αναμέτρησης. 

 Υπάρχει άλλη άμμος στην κλεψύδρα; Σαφώς και υπάρχει! Όσο κακή κι αν είναι η συγκομιδή νικών του ''τριφυλλιού'' στην Ευρωλίγκα, το...κύκνειο άσμα για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν έχει έρθει ακόμα (και ελπίζουμε να μην έρθει καθόλου). Το πράγμα για τον Παναθηναικό έχει ως εξής: Οχτώ ''τελικοί'' απομένουν, πλην του αγώνα στη Μόσχα με την Τσσκα, όλοι οι υπόλοιποι είναι βατοί.  Κερδίζει, συνεχίζει, παραμένει ολοζώντανος στη μάχη για την οχτάδα, η οποία μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα ''φουντώνει'' περισσότερο. Χάνει και η κατάσταση γίνεται απελπιστική έως αδύνατη πλέον για περαιτέρω επιδιώξεις... Με λίγα λόγια, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, ακόμα είναι αυτοί που ορίζουν τη μοίρα τους, από αυτούς αποκλειστικά εξαρτάται η υπόθεση πρόκριση, αρκεί να κερδίσουν τους αγώνες που πρέπει.

Πάμε στο σημερινό αγώνα. Αντίπαλος η Χίμκι, μια ομάδα με κοινούς στόχους και ίδιο ρεκόρ (9-13), συνεπώς έρχεται στην Αθήνα κι αυτή με σκοπό να παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση. Δεν της αρκεί να διαφυλάξει τη διαφορά των 8 πόντων που έχει προίκα από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Πολύ απλά, επειδή αν χάσει απόψε η Ρωσική ομάδα, θα χρειάζεται τουλάχιστον 6 νίκες στους τελευταίους 7 αγώνες για να έχει ελπίδες να περάσει, με το πρόγραμμά της να μοιάζει...απαγορευτικό για τέτοια όνειρα. Ο Πιτίνο, σε σχέση με όλες τις τελευταίες αναμετρήσεις, πλην κυπέλλου, θα έχει στη διάθεσή του το όπλο- Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, έδειξε να έχει ρυθμό στο περιφερειακό σουτ και απόψε θα είναι πολύ χρήσιμος, αν αναλογιστεί κανείς πόσο ''υποφέρει'' ο Παναθηναικός στο μακρινό σουτ. Ο 35χρονος γκαρντ, πέραν από την...δεινότητα που έχει στο σκοράρισμα, θα δώσει μια επιπρόσθετη λύση στη γραμμή των ''κοντών'', όπου υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την υπερφόρτωση του Νικ Καλάθη. Συνεπώς, οι ''πράσινοι'' έχουν ένα έξτρα όπλο...αναχαίτισης του αντιπάλου σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Πάμε και λίγο στα χθεσινά αποτελέσματα, που αναφέρθηκα παραπάνω και η αλήθεια είναι ότι ήρθαν ''ταμάμ'' στον Παναθηναικό. Αρχικά, η Μπασκόνια έχασε εύκολα στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα, φανερώνοντας και την αδυναμία της που έχει χωρίς τον Σενγκέλια. Πλέον οι Βάσκοι είναι στο 11-12 και σε 4 εβδομάδες, οι ''πράσινοι'' τους υποδέχονται στο ΟΑΚΑ. Το άλλο χαρμόσυνο ήρθε από το Μιλάνο. Η Ολύμπια κέρδισε την Μακάμπι και πήγε στο 12-11, ενώ οι Ισραηλινοί υποχώρησαν στο 10-13. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι απαραίτητα καλό, ωστόσο αν δει κανείς το πρόγραμμα θα δει ότι η Μακάμπι έχει να δώσει αρκετά πιο βατούς αγώνες, ενώ η Μιλάνο έχει ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλους, συν του ότι έχει μπροστά της αγώνα με τον Παναθηναικό, οπότε είναι στο χέρι των ''πρασίνων'' να κερδίσουν και να βάλουν από κάτω τους την Ιταλική ομάδα.

Ας πούμε και δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έδωσαν μια σκληρή μάχη στην Πόλη με την Εφές, δεν επιβίωσαν και πλέον όχι απλά έχασαν και την τελευταία τους ελπίδα για είσοδο στην τετράδα, αλλά πλέον τίθεται εν αμφιβόλω και η πρόκριση τους στα πλέι οφ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πλέον έχει υποχωρήσει στην έβδομη θέση, βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι και από εκεί που η πρόκριση έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, τώρα υπάρχουν αρκετά μπλεξίματα και το πρόγραμμα που έρχεται είναι πολύ δύσκολο. Σε όλη την αρνητικότητα και το μπέρδεμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των ''ερυθρόλευκων'', υπάρχει και ένα θετικό, και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του Ουέμπερ, ο οποίος έχει μπει πολύ δυναμικά στο rotation και δίνει λύσεις σε περίοδο που όλοι οι υπόλοιποι μοιάζουν εντελώς ντεφορμέ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code