ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Υπερκούπωση...


 Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πολύ υψηλότερο εμπόδιο από ότι όλοι περίμεναν στο στρατόπεδο του Παναθηναικού, ωστόσο ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του είχαν ξανά τον τρόπο να φύγουν από το γήπεδο με έπαθλο ένα ακόμα τρόπαιο για το ''τριφύλλι''.

 Η αναμέτρηση ήταν πολύ παράξενη από το ξεκίνημά της, και το αρχικό 23-4 για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαθεί ένα τέτοιο παιχνίδι από μια ομάδα χαμηλότερου βελινεκούς. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε στην αρχή σοκαρισμένος, εκτός κλίματος παιχνιδιού, έχοντας ίσως μείνει στα πανηγύρια από την πρόκριση στην Κύμη, μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου δηλαδή την τελευταία 20ετία. Οι ''πράσινοι'' μπήκαν πολύ ζεστά στο ματς, όντας πιο έμπειροι από ανάλογες περιστάσεις και εγκλώβισαν για τα καλά τον αντίπαλο. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση και η σταδιακή ανάκαμψη για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Αποφάσισε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού να αντιμετωπίσει με άμυνα ζώνη τους ''πράσινους'', κλείνοντάς τους διαδρόμους προς το καλάθι και ρισκάροντας το μακρινό σουτ. Ο Παναθηναικός δυσκολεύτηκε αφάνταστα να διασπάσει την προσαρμοσμένη άμυνα του ''δικεφάλου'', ο οποίος την ίδια στιγμή έβρισκε πόντους από δεύτερες επιθέσεις χάρη στην έφεση των Γκάρετ και Μαργαρίτη στο επιθετικό ριμπάουντ, ενώ Χάτσερ, Γκος και Τζόουνς άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό από την περιφέρεια. Όσο περνούσε η ώρα, οι Θεσσαλονικείς όχι απλά ''ροκάνιζαν'' τη διαφορά, αλλά έφτασαν και σε καίρια προσπεράσματα μέσα στο παιχνίδι. Οι ''πράσινοι'' στερούνταν εντελώς ρυθμού, ο Καλάθης έκανε αρκετά λάθη, ο Κιλπάτρικ έχασε 4 ελεύθερα σουτ και ο Πιτίνο ρίσκαρε, ολοκληρώνοντας τα τάιμ άουτ 5 λεπτά πριν το φινάλε, με το σκορ στο 70-67 για τον ΠΑΟΚ από τρίποντο του Γκος. Στο τέλος όμως, τα δύο καθοριστικά κλεψίματα του Κιλπάτρικ, η ευστοχία του Λάνγκφορντ και η ψυχραιμία του Καλάθη στα τελευταία λεπτά, σε σχέση με τις κακές επιλογές των Χάτσερ και Γκος στο τελευταίο λεπτό έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε το ''τριφύλλι'' να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

  Για τους ''πράσινους'' το μεγαλύτερο κέρδος, πέραν βέβαια από το 19ο κύπελλο της ιστορίας τους, είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι σε μια χρονιά με κακό σχεδιασμό, πολλά απρόοπτα και τρομερές ατυχίες, κατάφεραν να διευρύνουν το σερί τους στις 24 συνεχόμενες χρονιές με τίτλο, ξεπερνώντας ομάδες...κολοσσούς του ευρωπαικού μπάσκετ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κέρδος για το μπάσκετ ήταν και η καταπληκτική παρουσία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε τρομερά ανταγωνιστικός σε ένα έναν αγώνα που πήγε να του ξεφύγει από πολύ νωρίς, αλλά επέμεινε, τον ανέτρεψε και έφτασε πολύ κοντά στην απόλυτη έκπληξη.

Υ.γ 1: Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βλέπουμε αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων εν έτη 2019, η παρουσία των μικρών παιδιών στην κερκίδα ήταν ο,τι πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Υ.γ 2: Το...''απαξιωμένο'' ελληνικό μπάσκετ χθες γιόρτασε έναν πανέμορφο τελικό και έναν παγκόσμιο τίτλο από την εντυπωσιακή ΑΕΚ μέσα στη Βραζιλία. Το ''απαξιωμένο'' ελληνικό μπάσκετ είδε ένα δικό μας παιδί να βγαίνει πρώτος σκόρερ στο All Star Game του Σάρλοτ τα ξημερώματα. Το ''απαξιωμένο'' ελληνικό μπάσκετ μετρά δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και τρεις ομάδες στους ''16'' του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά ποιος απαξιώνει το ελληνικό μπάσκετ; Tροφή για σκέψη...

Υ.γ 3: Όσοι μιλούν για αλλοιώσεις αποτελέσματος σε αγώνα 18 πόντων διαφοράς, για κακές και σκόπιμες διαιτησίες, μπορούν να ρίξουν μια ματιά και να δουν πώς κρίθηκε το ''classico'' του τελικού κυπέλλου Ισπανίας..,

Τα λέμε μετά τη Χίμκι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code