ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΘΕΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΣ!



 Σε ντέρμπι σαν το σημερινό στο γήπεδο της Τούμπας, πολλές φορές το ποιος έχει καλύτερο μομέντουμ, ποιος παίζει καλύτερο στο υπόλοιπο της σεζόν, ποιος είναι φαβορί πριν τον αγώνα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 

 Στην αποψινή αναμέτρηση λοιπόν εν προκειμένω, ο ''δικέφαλος'' έδειξε ότι ήταν η ομάδα που το ήθελε πιο πολύ. Είχε τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και το ''θράσος'' που επιβάλλεται σε τέτοιους αγώνες τίτλου, ειδικά δε όταν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτός ήταν ο κρισιμότερος αγώνας των τελευταίων 34 ετών, ο αγώνας που θα μπορούσε να του δώσει οριστικά τον τίτλο μετά από τρεις δεκαετίες ή που θα έκανε ξανά ''ροντέο'' τη μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος. Από την άλλη, οι ''ερυθρόλευκοι'' όντας μια ομάδα με τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές και έχοντας παρουσιάσει μια εξαιρετική εικόνα σε μεγάλα διαστήματα της σεζόν, αντιμετώπιζαν μεν το παιχνίδι ως μια τελευταία ζαριά για τον τίτλο, αλλά σίγουρα μια ομάδα κορεσμένη από τίτλους δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αγώνα με τέτοια δίψα και ζήλο, όπως στην αντίπερα όχθη. Άλλωστε οι Πειραιώτες την Πέμπτη έχουν μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, τη μονομαχία με τη Ντιναμό Κιέβου στους ''32'' του Europa League, που αναμφίβολα ''καίει'' την ομάδα του Πέδρο Μάρτινς εξ ίσου με την σημερινή χαμένη αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη.

 Για να μιλήσουμε και λίγο για μπάλα, με την ανάγνωση και μόνο τον ενδεκάδων φάνηκε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού κατέβασε την ομάδα του στο γήπεδο με μοναδικό και αδιαμφισβήτητο σκοπό τη νίκη και όχι με τη νοοτροπία ''Πάμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και όπου βγει''. Προτίμησε λοιπόν για αυτόν ακριβώς το λόγο να τοποθετήσει τον Νάτχο στα χαφ δίπλα στον Γκιγιέρμε, έναν παίκτη αρκετά δημιουργικό με ποιότητα και εξαιρετική κάθετη πάσα, που υστερεί όμως στα τρεξίματα και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δικαιολόγησε σε πολύ μεγάλο γιατί ο Ισραηλινός μέσος συνήθως έμπαινε μετά το 60' και αντί αυτού ο Μάρτινς προτιμούσε τον Καμαρά στα κρίσιμα παιχνίδια ως βασικό. Ο ΠΑΟΚ παίρνοντας ορμή από τον κόσμο του και τρομερή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση από το γρήγορο γκολ του Βιειρίνια, κατάφερε να εξαφανίσει τους ''ερυθρόλευκους'', πριν αυτοί καταλάβουν καλά καλά πού πατάνε και που βρίσκονται. Το κέντρο των ''ασπρόμαυρων'' επικράτησε ολοκληρωτικά και η τριάδα με Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και Άκπομ μπροστά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού. Μοιραία φτάσαμε στο 2-0 σκορ ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται εκτός κλίματος αγώνα, τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει πως ένα προσεκτικό δεύτερο ημίχρονο θα του έδινε τεράστιο πλεονέκτημα για τον τίτλο και ενδεχομένως το μυαλό κάποιων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να ταξιδεύει στη μεγάλη μάχη της Πέμπτης απέναντι στη Ντιναμό. Στο δεύτερο μέρος ο Μάρτινς συμμάζεψε λίγο τα πράγματα βάζοντας αντί του Νάτχο τον Καμαρά και αντί του άφαντου Χριστοδουλόπουλου τον Ζιλ Ντίας, αλλά παρ'όλα αυτά η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αυτή που έλεγχε το ματς με σχετική άνεση, χωρίς να έχει τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου 45λεπτου. Οι Πειραιώτες πίεσαν στο διάστημα 65'-75', η πίεση αυτή αναχαιτίστηκε χωρίς να δημιουργηθεί κάποια κλασσική ευκαιρία και ο Άκπομ στο 80ο λεπτό τελείωσε οριστικά το ματς με υπέροχη ενέργεια και πλασέ, επιστεγάζοντας την εξαιρετική του παρουσία έως εκείνη τη στιγμή στο ματς. Η μείωση του σκορ του Ποντένσε ήταν απλώς ένα γκολ της τιμής λίγο πριν το φινάλε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον αναπροσαρμόζει τους στόχους του και θα διεκδικήσει το κύπελλο, τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και μια καλή παρουσία στο Europa League. Από την άλλη ο ''δικέφαλος'' είναι με το ενάμιση πόδι πρωταθλητής και μόνο με αυτοκτονία μπορεί πια να χάσει αυτόν τον τίτλο.

- Πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιειρίνια. Πέραν του γεγονότος ότι σκοράρει κομβικά τέρματα, πολλές φορές ''θυσιάζεται'' για να κρατηθεί η ηρεμία και να μην ζημιωθεί η ομάδα του. Όλοι θυμούνται πώς ικέτευε πέρυσι τον Ιβάν Σαββίδη να σταματήσει όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε εισβάλλει με το όπλο στο γήπεδο στο ματς με την ΑΕΚ, σήμερα πάλι σταμάτησε το επεισόδιο του Σισέ με τον βοηθό του Λουτσέσκου και πλέον τείνει να γίνει ένας ποδοσφαιριστής ''σημαία'' για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

- Εξαιρετική η διαιτησία της αναμέτρησης, σε αντίθεση με όσα είδαμε στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code