ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ζητείται ελπίς

Από χθες το βράδυ, ζούμε σε ένα σκηνικό απίστευτης υποκρισίας. Παράγοντες , προπονητές, παίκτες και δημοσιογράφοι εμφανίζονται έκπληκτοι με την κατάληξη του ημιτελικού του κυπέλλου στο μπάσκετ.
Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό, με τον Ολυμπιακό να μην κατεβαίνει να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 40-25. Τα προβλήματα ωστόσο είναι χρόνια, απαράλλακτα και μακάρι η χθεσινή εξέλιξη να αποτελέσει την απαρχή ενός καλύτερου μέλλοντος για το ελληνικό μπάσκετ.

Η χθεσινή επίδειξη ισχύος του Γιαννακόπουλου, δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν από όσους έχουν την παραμικρή επαφή με το άθλημα. Αμέσως μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για την ευρωλίγκα, ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού "σημάδεψε" την ημερομηνία του χθεσινού ημιτελικού, ανάγοντάς τον σε ματς της χρονιάς για την ομάδα του. Μέσω instagram, έδινε υποσχέσεις για το συγκεκριμένο ματς δημιουργώντας πολεμικό κλίμα για ένα παιχνίδι στο οποίο κρινόταν ένα, ομολογουμένως, αδιάφορο τρόπαιο. Ο ορισμός των διαιτητών του παιχνιδιού , φανέρωσε εν πολλοίς το σκηνικό του αγώνα. Χαρακτηριστικό του παρασκηνίου του ντέρμπι , ήταν και η διακύμανση των αποδόσεων στις στοιχηματικές εταιρίες, με τον Παναθηναϊκό να δίνεται σε αποδόσεις αδιαφιλονίκητου φαβορί για την πρόκριση, χωρίς η μέχρι τώρα παρουσία των δύο ομάδων να το δικαιολογεί . 

Όπως αναμενόταν , η αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, αποτέλεσε αφορμή για ποικίλα σχόλια. Άλλοι έκαναν λόγο για προσχεδιασμένη απόφαση με μόνο στόχο να καλύψει τις αδυναμίες των ερυθρολεύκων, άλλοι για μια ιστορική κίνηση που έπρεπε να έχει ήδη γίνει από την ΚΑΕ. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι εδώ και χρόνια, οι εγχώριες διοργανώσεις στο μπάσκετ , αποτελούν μια μάχη που δεν κρίνεται αποκλειστικά στο παρκέ. Παρόλο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκαταλέγονται στις 6 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, τα ελληνικά ντέρμπι διακρίνονται από πόλεμο ανακοινώσεων πριν και μετά τα ματς, ένταση και μπάσκετ χαμηλότατου επίπεδου. Κάθε ομάδα ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα και μόνο για αυτό, αδιαφορώντας πλήρως για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα επιτευχθεί.

Είναι αλήθεια, ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το μπάσκετ που παλαιότερα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Οι μάχες της ευρωλίγκας , δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο φίλαθλο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη στο ποδόσφαιρο λόγω του διαχρονικά έντονου παρασκηνίου του. Ωστόσο, η κατάσταση στην ΕΟΚ και η καχυποψία που υπάρχει πριν από κάθε ντέρμπι αιωνίων , το μόνο που μπορεί να καταφέρει, είναι να απομακρύνει τον κόσμο και από αυτό το σπορ.

Η συμμετοχή ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως πισωγύρισμα για τον ελληνικό αθλητισμό. Η ιστορία όμως αποδεικνύει, ότι ακόμη και σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον, οι ξένοι διαιτητές προσφέρουν τουλάχιστον παιχνίδια, στα οποία κανείς δεν ασχολείται με τη διαιτησία, αλλά μόνο με την ομάδα του. Καλό θα είναι στην ΕΟΚ να παραδειγματιστούν από αυτή την εξέλιξη. Δεν αποτελεί προφανώς την ιδανική λύση, αλλά όσο η κατάσταση στην ΕΟΚ δεν αλλάζει ,ο ορισμός ξένων διαιτητών για τα αιώνια ντέρμπι μοιάζει μονόδρομος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code