ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίκη-βάλσαμο, έρχεται ''γολγοθάς''!



 Ο Παναθηναικός γνώριζε πως όσες ατέλειες κι αν υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό του, όσα πράγματα κι αν είναι αναγκαία να πάρει με την έλευση του Κιλπάτρικ και την πιθανή απόκτηση ψηλού, πιθανή ήττα από τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ θα έβαζε... ταφόπλακα στις προσδοκίες των ''πρασίνων'' για οχτάδα. 


 Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο λοιπόν μπήκαν στο παρκέ γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν έχουν το δικαίωμα στην ήττα, πως επιβάλλεται να μοχθήσουν για τη νίκη και να την πάρουν απέναντι στη Μπάγερν. Μια Μπάγερν, η οποία στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου έκανε μεγάλη ζημιά στο ''τριφύλλι'', σε ένα ματς που όλοι υπολόγιζαν να έρθει το πολυπόθητο διπλό. Οι Γερμανοί πέραν τούτου είναι και βασικοί ανταγωνιστές για την οχτάδα, οπότε το ματς ήταν πολύ οριακό και κρίσιμο για τον Παναθηναικό. Η αποστολή βγήκε εις πέρας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, σε ένα ματς που πάντως σίγουρα οι ''πράσινοι'' δεν εντυπωσίασαν. Ήταν ξανά εκνευριστικά άστοχοι στο τρίποντο και εκνευριστικά κακοί στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ για ακόμα μια φορά, όμως τουλάχιστον κατάφεραν να το μετριάσουν. Με καλές διεισδύσεις και υπομονή στην επίθεση, με τις πολύ καλές επιθετικές εμπνεύσεις του Καλάθη, με την πολύ ουσιαστική παρουσία του Παπαπέτρου και βέβαια με την αποτελεσματική λειτουργία των deflections που εφαρμόζει στην άμυνα ο Ρικ Πιτίνο, τα οποία χάλασαν τη δημιουργία και τα ποσοστά των Βαυαρών στην επίθεση. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός αγώνα που οι ''πράσινοι'' επί της ουσίας αυτό που πρέπει να κρατήσουν και να χτίσουν πάνω, είναι η 8η νίκη τους σε 17 αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα.

 Πάμε τώρα στο τι έπεται...Τρία κολλητά εκτός έδρας ματς σε Βαρκελώνη, Κάουνας και Τελ Αβίβ. Με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα-φωτιά, που αν ο Παναθηναικός δε μπορέσει να το βγάλει εις πέρας, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ. Ίσως το ένα διπλό δε φτάνει σε αυτά τα τρια ματς, ωστόσο με την αδυναμία που εμφανίζει το ''τριφύλλι'' μακριά από την Αθήνα, οτιδήποτε πάρει σε αυτές τις αναμετρήσεις σίγουρα θα είναι ωφέλιμο για τη συνέχεια. Άλλωστε μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενσωματωθεί και ο Σεν Κιλπάτρικ, ένας παίκτης που αν ''πιάσει'', μπορεί από μόνος του να απογειώσει τον  Παναθηναικό, ενώ υπάρχει και η περίπτωση ψηλού που εξετάζεται από τη διοίκηση και τον Πιτίνο, με το ρόστερ να αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε ένα βαθμό, ώστε να καλυφθούν τα τρανταχτά κενά που υπάρχουν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τη Βαρκελώνη...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code