ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρχισε πάλι ΑΕΚΑΡΑ να θυμίζει!

Έχουν ολοκληρωθεί 16 από τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και η Ένωση έχει αρχίσει να βρίσκει ξανά την ταυτότητα της, τον χαρακτήρα της και την αγωνιστική διάθεση που έλειπε από τους ποδοσφαιριστές της τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Η ΑΕΚ έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της και αυτό οφείλεται κυρίως στην αλλαγή σχήματος από 4-4-1-1 σε 3-5- 2.Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμενε και στήριξε αρκετά ένα σχήμα που δεν ταιριάζει στην Πρωταθλήτρια διότι δεν διαθέτει στο ρόστερ της καθαρούς ακραίους επιθετικούς (πέρα από τον Γιάννη Γιαννιώτα που δεν υπολογίζεται) με αποτέλεσμα να αγωνίζονται εκεί αναγκαστικά ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας και να εξαφανίζονται. Αυτή η επιμονή του Εβρίτη τεχνικού εκτός από αγωνιστική κατρακύλα έφερε έντονη δυσαρέσκεια και στα αποδυτήρια διότι όλοι οι μεσοεπιθετικοί της ΑΕΚ ήταν δυσαρεστημένοι με τον ρόλο τους στο γήπεδο όταν αγωνίζονται.

Όταν λοιπόν ο Ουζουνίδης ένιωσε ότι η θέση του κινδυνεύει αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα σε 3-5-2 ή 3-1-4-2. Είναι το σχήμα που ταιριάζει "γάντι" στην πρωταθλήτρια σύμφωνα με το ρόστερ της. Η αλλαγή φάνηκε ιδιαίτερα στα Γιάννενα και συνεχίστηκε στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα οπού η Ένωση σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και άνεση στο πρώτο ημίχρονο και εφόσον είχε καθαρίσει το παιχνίδι, στην συνέχεια έκανε διαχείριση των δυνάμεων της και του χρόνου συνεχίζοντας όμως να βγάζει τελικές προσπάθειες και στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ είχε μόνο 10 τελικές προσπάθειες κατάφερε όμως να πετύχει 4 γκολ και να κάνει και 3 δοκάρια και στο παιχνίδι με τον Αστέρα πέτυχε 3 γκολ σε 10 λεπτά και έκανε 15 τελικές από τις οποίες παραπάνω από τις μισές θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δίχτυα. Βλέπουμε λοιπόν μια ομάδα, που πλέον όχι μόνο σκοράρει αλλά δημιουργεί εύκολα κλασσικές ευκαιρίες, πατάει εύκολα περιοχή αλλάζει πολύ όμορφα την μπάλα με ωραίες συνεργασίες και εμπνέει σιγουριά στην άμυνα έχοντας απειληθεί ελάχιστα στα τελευταία ματς.

Η ΑΕΚ έχει αλλάξει και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να έχει διάρκεια σε αυτές τις εμφανίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και να διεκδικήσει ότι μπορεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code