ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μία Γιουνάιτεντ... αγγελικά πλασμένη!


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε στους 16 του μετά την νίκη της επί της Άρσεναλ με 3-1. Η ουσία όμως της χθεσινής αναμέτρησης είναι ο τρόπος που ήρθε και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε η Μάντσεστερ, η οποία μετράει το 8 στα 8, με τον πρώην παίκτη της, τον Σόλσχιερ, στο τιμόνι.



Όλε Γκούναρ Σόλσχιερ

Το δύσκολο ρόλο μετά τη φυγή του Μουρίνιο από κοουτς των κόκκινων διαβόλων, ανέλαβε ο Όλε Γκούνα Σόλσχιερ. Ένας "στρατιώτης" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που από τα 16 του χρόνια που παρουσιάστηκε στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έμεινε εκεί για δεκαετίες. Ένα μαλθακό παιδάκι από το Μόλντε μετατράπηκε με τα χρόνια σε επιθετικό-φονιά και ο άνθρωπος που ήταν στην κυριολεξία η "χρυσή αλλαγή" του Σερ Άλεξ. Κάπως έτσι με τη συμβουλή και την επιστολή του εμβληματικού επί σειρά ετών προπονητή του, ο Νορβηγός ξεκίνησε και την προπονητική. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μόλντε, το 2011 και το 2012, στην συνέχεια πήγε στην Κάρντιφ και κατόπιν στην δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ. Η ανάληψη των καθηκόντων της πρώτης ομάδας την επόμενη της φυγής του Ζοζέ Μουρίνιο, από το Σόλτσγιερ κρίνεται έως σήμερα σωστή.

Ίδιοι παίχτες, άλλη ομάδα

Φυσικά ο Νορβηγός δεν έχει ακόμα τίποτα να πιστωθεί, και δεν ευθύνεται αποκλειστικά για την αναγέννηση της ομάδας. Το υλικό είναι το ίδιο, η θέση στη βαθμολογία θα είναι στην καλύτερη περίπτωση η τέταρτη, πράγματα που με λίγο... σπρώξιμο θα κατάφερνε και ο Special one.
Η διαφορά όμως στο γήπεδο είναι μεγάλη, και έχει κυρίως να κάνει με τη διάθεση που δείχνουν οι παίχτες, με τον τρόπο που χειρίζεται ο Σόλσχιερ το υλικό του(όπως με τον Λουκάκου που έπαιξε στα δεξιά εχτές), αλλά και στο ποδόσφαιρο που -επιτέλους- είδαμε από την Μάντσεστερ.

Η αγωνιστική του φιλοσοφία φάνηκε και στο ματς με την Άρσεναλ που προηγήθηκε με 2-0, και οι "κανονιέρηδες" μείωσαν σε 2-1. Κάποιοι σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού (πριν ο αναστημένος Πογκμπά πετύχει το τρίτο τέρμα δηλαδή) θα έσκιζαν τα ρούχα τους με τις αλλαγές που θα έκανε ο Μουρίνιο σε σχέση με τον Νορβηγό: ο Πορτογάλος θα φόρτωνε στην καλύτερη το κέντρο και την άμυνα για να αντέξει το σφυροκόπημα, και να κόψει την ανάσα των φιλάθλων των "κόκκινων διαβόλων",
αντίθετα ο Σόλτσγιερ πέρασε δύο μεσοεπιθετικούς προκειμένου να μην μπορέσει η Άρσεναλ να ανεβάσει τις γραμμές της και να έχει αντοχές να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όπως και έγινε.

Ο Νορβηγός εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο ατού που δεν έχουν όλοι: ήταν και ο ίδιος ποδοσφαιριστής, μέλος της ομάδας και του ίδιου του οργανισμού που υπηρετεί από νέα πλέον θέση. Ο Σόλτσγιερ ξέρει τι σκέφτονται οι παίχτες, τους έδωσε ελευθερίες και αυτοί διψάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που ψυχοραγούσε να πάρει αποτέλεσμα τώρα κάνει ευκαιρίες  και τρέχει στο χώρο. Μία ομάδα που σε ευχαριστεί να την βλέπεις.

Κάποιοι θα πουν και όχι άδικα, πως οι παίχτες αρνούνταν να παίξουν πιο πριν με προπονητή τον Μουρίνιο, ενώ τώρα "πετάνε" με έξι νίκες στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο Αγγλίας. Πώς θυσίασαν την σεζόν μιας ιστορικής ομάδας για διαπροσωπικές σχέσεις που είχαν με τον Πορτογάλο. Φυσικά αυτό δεν είναι η πιο ηθική λύση αλλά ο Μουρίνιο έχει δείξει πόσο ξεροκέφαλος μπορεί να γίνει και έχει ξανακάνει τα... τσαλίμια του σε Ρεάλ και Τσέλσι φεύγοντας κακήν κακώς.

Πλέον αυτό είναι και το επόμενο βήμα για τον Σόλσχιερ: να μπορέσει να εμπνεύσει τον σεβασμό στους παίχτες του. Αν και έριδες ηχούν εδώ και καιρό με τους Ζιντάν και Ποκετίνο να είναι στα πλάνα της Γιουνάιτεντ, πιστεύω πως για άλλη μια φορά ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο θα έχει τη λύση στο 90'. Για τη Γιουνάιτεντ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code