ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ώρα να αντιδράσει

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελευταίο του εκτός έδρας αγώνα, για το 2018.
Αυτή ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία να δείξει ότι η Ευρωπαϊκή του πορεία δεν τελείωσε από τώρα. Προφανώς δεν είναι κάτι εύκολο. Ούτε είναι κάτι που μπορεί να το επιτύχει ο οποιοσδήποτε. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα που εμφανίστηκε εχθές και αν μη τι άλλο, όταν φοράς αυτή τη φανέλα η αίγλη που σου προσφέρεται ίσως να μην έχει αντάξια στην Ευρώπη. Το "βάρος" της φανέλας είναι μεγάλο και σκοπός είναι να συνεχίσει να υπάρχει, όχι να καταλήξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (βλέπε Γιουγκοπλάστικα)

Σε περίπτωση που οι πράσινοι κερδίσουν, κάνουν ολικό comeback και δηλώνουν ξανά παρών. Αδιαμφισβήτητα θα είναι μια ηχηρή νίκη και μάλιστα θα έρθει σε πολύ καίρια χρονική στιγμή. Οι πράσινοι, και φέτος, δυσκολεύονται πάρα πολύ να κερδίσουν μακριά από το ΟΑΚΑ. Για την ακρίβεια είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα καθώς ήδη έχει ήττες και εντός έδρας. Άρα το κίνητρο είναι μεγάλο και μόνο μεγάλοι παίκτες, που έχουν το λεγόμενο "τσαγανό", καταλαβαίνουν την κατάσταση. Ιδιαίτερα όταν ακολουθούν οι αγώνες με το πολύ φορμαρισμένο Μιλάνο (ο πρώην πράσινος Μάικ Τζέιμς είναι εν εξάλλω  σε κάθε αγώνα) και την ΤΣΣΚΑ που ανέκαθεν ήταν υπερδύναμη. Όσο για απουσίες, είναι κάτι που με αφήνει αδιάφορο. Για την ακρίβεια, μια ομάδα που στήνεται με κάποιο πλάνο πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τους τραυματισμούς σε αυτό. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα με φτασμένους αλλά και φέρελπις παίκτες μπορείς να κερδίσεις κάθε αντίπαλο.

Προφανώς και η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι, άλλωστε και αυτή έχει βαριά φανέλα, όμως μπορεί να χάσει. Η βάση της είναι το τρίποντο και τα ζογκλερικά του Γιούλ (πέρσι είχε τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης αλλά τώρα είναι στο ΝΒΑ). Φυσικά και είναι δυνατή ομάδα όμως έχει τρωτά σημεία που πρέπει να διαβαστούν σωστά και να χτυπηθούν. Αν όμως βρει χώρο και "πάρει τον αέρα", ο αγώνας θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες. Ήρθε η ώρα του κ. Πασκουάλ να κλείσει κάποια στόματα, μαζί και το δικό μου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code