ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kαι την Ευρώπη θα την κάνω να παραμιλάει ξανά!

Ίσως ακουστεί ιεροσυλία, αλλά αν υπήρχε Θεός του μπάσκετ θα ήταν Έλληνας!
Ναι, γίνομαι βλάσφημος, υπερβολικός, υπερόπτης ενδεχομένως, αλλά βλέποντας λίγο την ιστορία που κουβαλούν οι σύλλογοι μας που αυτή την εβδομάδα ρίχνονται στα παρκέ της γηραιάς Ηπείρου, η έκφραση αυτή μάλλον ταιριάζει γάντι για το μέγεθος που κουβαλούν οι ομάδες μας, για το σεβασμό που εμπνέουν σε κάθε αντίπαλο.

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Και για ακόμα μια χρονιά, οι βλέψεις δεν έχουν ταβάνι. Εξάλλου ως αχάριστοι, υπερόπτες, ίσως από υπερβολικό ρομαντισμό και απύθμενη αισιοδοξία για τις δυνατότητες των ομάδων μας δε σταματούν ποτέ οι προσδοκίες να είναι μεγάλες. Άλλωστε πώς να σταματήσουν να είναι όταν και οι ίδιοι οι σύλλογοι μας έχουν καλομάθει τόσο πολύ, όπου πρωταγωνιστούν, φέρνουν κούπες και παλεύουν στα ίσια απέναντι σε μεγαθήρια. Για μια χώρα 10 εκατομμυρίων μόλις κατοίκων αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Τα 6 ευρωπαικά του Παναθηναικού, τα 3 του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη και τα 2 του ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να κάνουν εμφάνιση στα ευρωπαικά παρκέ. Μιλάμε για πολύ βαριά κληρονομιά όπως καταλαβαίνετε. Και βέβαια ανάμεσα τους και ο Προμηθέας Πατρών, ο οποίος κάνει πρεμιέρα σε ευρωπαική διοργάνωση και ευελπιστεί να αφήσει και αυτός το λιθαράκι του, να αφήσει κι αυτός το στίγμα του στην Ευρώπη. Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις θα έχουν το ελληνικό χρώμα. Ευρωλίγκα ( Παναθηναικός, Ολυμπιακός), Τσάμπιονς Λιγκ ( ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας) και Fiba Europe Cup ( Άρης). Στην Ευρωλίγκα οι δύο αιώνιοι θέλουν να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν πέρυσι ημιτελές, να μπουν δηλαδή στο final 4, όπου πέρυσι απέτυχαν αν και είχαν πλεονέκτημα έδρας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Για την ΑΕΚ, η οποία πέρυσι το κατέκτησε, ο μεγάλος στόχος είναι το back to back. Για τον ΠΑΟΚ, μετά από δυο σερί παρουσίες στους ''16'' , οι άνθρωποι του δικεφάλου του Βορρά θέλουν το κάτι παραπάνω. Όσο για τους Πατρινούς του Μάκη Γιατρά, η καλή παρουσία και ένα καλό πλασάρισμα είναι ο μεγάλος στόχος. Για τον Άρη, το υποδεέστερο Fiba Europe Cup μπορεί να μην εξιτάρει και να μην ειναι αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας των ''κιτρίνων'', ωστόσο η μέτρια δυναμικότητα προσφέρει ρεαλιστικές ελπίδες για διάκριση.

Η Πρεμιέρα

Για την Ευρωλίγκα οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ζόρικα ματς. Ο Παναθηναικός Πέμπτη βράδυ υποδέχεται τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Μόσχα για να παίξει κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα πάντως ανοίγει σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία απέναντι στη Βενέτσια. Η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει αύριο την ισχυρή Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ ο Προμηθέας θα ταξιδέψει στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει την Οστάνδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code