ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής

Η γυμναστική δεν είναι μια μόδα,είναι ένας τρόπος ζωής που βελτιώνει την υγεία μας και το σώμα μας.
Όμως πολλοί βαριόμαστε στη σκέψη να πάμε να "λιώσουμε" σε ένα γυμναστήριο. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκγύμνασης,διασκεδαστικοί,καθόλου βαρετοί και κάνουν τη δουλειά τους με το παραπάνω.
1) Zumba: Στην ουσία είναι αερόβια άσκηση με λάτιν μουσική. Γυμνάζει όλο το σώμα και το ενδιαφέρον είναι πως σε κάθε τραγούδι κάνεις και άλλες ασκήσεις. Λόγω της μουσικής θεωρείται γυναικεία άσκηση,λανθασμένα βέβαια. Αφορά και τα δυο φύλα και στο τέλος του προγράμματος και θα έχουμε γυμναστεί και θα έχουμε ανεβάσει τη διάθεσή μας.
2) Pilates: Βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος,στον έλεγχο της αναπνοής,στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης,της λεκάνης,της ωμοπλάτης,αλλά και στην ενδυνάμωση των κοιλιακών. Όπως συνήθιζε να λέει και ο Joseph Pilates,ο εμπνευστής αυτής της άσκησης "σε 5 μαθήματα αισθάνεσαι τη διαφορά,στα 10 το αισθάνονται και οι άλλοι,στα 20 έχεις ένα νέο σώμα". Αν έχετε τις αμφιβολίες σας, δε χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε!
3)Κολύμβηση: Γυμνάζει ολόκληρο το κορμί και είναι άκρως διασκεδαστικό,ειδικά αν σου αρέσει η θάλασσα ή η πισίνα. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν δημοτικές πισίνες σε πολύ χαμηλές τιμές και μπορείτε να πηγαίνετε χειμώνα-καλοκαίρι!!
4)Yoga: Προέρχεται από την Ινδία και στα σανσκριτικά σημαίνει "ένωση". Πιο πολύ γυμνάζει τη ψυχή,όμως επιδρά θετικά στο σώμα μας. Ανακουφίζει από το άγχος,προσφέρει αυτοσεβασμό και βλέπεις τη ζωή με τη θετική πλευρά. Υπάρχουν πολλά είδη που μπορείτε να βρείτε αν σας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος γυμναστικής.
5)Σχοινάκι: Οι περισσότεροι παίζαμε με το σκοινάκι όταν ήμασταν παιδιά. Αυτό που δε ξέραμε τότε ήταν πόσο καταπληκτικός τρόπος γυμναστικής είναι. Σε μια ώρα οι άνδρες μπορείτε να χάσετε 850 θερμίδες,ενώ οι γυναίκες έως και 730. 10-15 λεπτά τη μέρα μπορούν να φέρουν τρομερές αλλαγές στο σώμα μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code