ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαβωμένοι αλλά έτοιμοι για την νίκη



Αποτέλεσμα εικόνας για αεκ ολυμπιακός

Μία αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά μπορεί και τίποτα θα διεξαχθεί απόψε στο Ο.Α.Κ.Α ανάμεσα σε Α.Ε.Κ και Ολυμπιακό20:30 ( Νova sports 1).
Και οι δύο ομάδες έρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις αλλά αρνητικά αποτελέσματα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πιο συγκεκριμένα η Α.Ε.Κ έρχεται από μία πολύ καλή εμφάνιση για εξηνταπέντε λεπτά με την Μπενφίκα αλλά ήττα.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό ο οποίος στο Μιλάνο για εβδομήντα λεπτά ήταν κυρίαρχος του αγώνα αλλά ένα καταστροφικό δεκάλεπτο του στέρησε την νίκη.

Επίσης οι δύο σημερινή μονομάχοι είναι και οι δύο με σημαντικές απουσίες.
Πιο συγκεκριμένα για την γηπεδούχο Α.Ε.Κ δεν έλειψε ένα σοκ της τελευταίας στιγμής καθώς ο Πέτρος Μάνταλος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε εκτός αποστολής. Δεν είναι όμως η μοναδική απουσία για την « Ένωση » καθώς  εκτός αποστολής είναι και οι Πόνσε, Άλεφ, Οικονόμου. Όμως ο τεχνικός της Α.Ε.Κ έκανε και μία έκπληξη καθώς συμπεριέλαβε στην αποστολή για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τον Λούκας Μπογέ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος, Μοράν, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Μπογέ και Λιβάγια.

 Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας που σίγουρα θα "κοπεί" θα είναι τερματοφύλακας, τότε μένει να δούμε ποιος στόπερ θα κάτσει στον πάγκο (πήρε Βούκοβιτς, Μεριά, Σισέ και Μιράντα), ποιος από τους εξτρέμ επίσης θα μείνει εκτός (Ναουέλ;), αλλά και αν υπάρχει περίπτωση να "κόψει" και έναν χαφ, μιας και εκεί υπάρχει πολυκοσμία.

Κατά τ’ άλλα, εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Τοροσίδης, όπως και οι "συνήθεις ύποπτοι", Μασούρας, Ανδρούτσος, Νικολάου και Πάρντο.

Αναλυτικά η αποστολή: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιλιέρμε, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε, Γκερέρο και Χασάν.

Ερωτηματικά έχουν και οι δύο για τους αρχικούς έντεκα. Ο Μαρτίνς φρόντισε στην σαββατιάτικη προπόνηση να κρατήσει άπαντες σε "αναμμένα κάρβουνα". Κάτι το παιχνίδι του Μιλάνου που ανάγκασε ορισμένους ποδοσφαιριστές να μην "γκαζώσουν" στην προπόνηση, κάτι το γεγονός ότι ακόμη ψάχνεται για κάποιες θέσεις ο Πορτογάλος τεχνικός, έχει οδηγήσει στο σημείο τους ποδοσφαιριστές να περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις του προπονητή τους.

Ουσιαστικά, τρεις θέσεις είναι αυτές που "παίζονται" σοβαρά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Γκιλιέρμε δείχνει να έχει το σαφέστατο προβάδισμα έναντι του Μπουχαλάκη και φαίνεται πώς ο Βραζιλιάνος θα παίξει τελικά μαζί με τον Καμαρά στα χαφ.

Το δεύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, μιας και ο Βούκοβιτς μόνο σίγουρος δεν είναι για το αρχικό σχήμα. Ο Σισέ και ο Μιράντα έχουν σοβαρές πιθανότητες να αποτελέσουν τον παρτενέρ του Μεριά.

Το τρίτο ανοικτό μέτωπο αφορά την κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Μαρτίνς δεν ήταν καθόλου διαφωτιστικός για το ποιον από τους Χασάν ή Γκερέρο θα επιλέξει για το αρχικό σχήμα.

Επίσης, δεν ξεκαθάρισε ούτε στον Γιαννιώτη, ούτε στον Σα ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει, αν και φαίνεται ότι ο Γιαννιώτης θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία.

Με λίγα λόγια, οι σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Φορτούνης, Λάζαρος και Ποντένσε. Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον Γκιλιέρμε, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει για τα καλά "κεφάλι" στη διεκδίκηση της μίας θέσης των χαφ.


Ο τεχνικός της ΑΕΚ αυτό που ψάχνει, είναι να «κλείσει» το κενό που αφήνει ο Μάνταλος, στην επιθετική τετράδα. Και μάλιστα με περιορισμένες επιλογές, καθώς ούτε ο Πόνσε, ούτε ο Αλμπάνης είναι διαθέσιμοι, ενώ ο Μπογέ, με μόλις πέντε προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς μετά από δυο μήνες, δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Έστω και αν ο Ουζουνίδης τον πήρε στην αποστολή.

Επομένως, οι επιλογές που φαίνεται να έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι δύο. Η πρώτη είναι να επιστρατευτεί ο Ροντρίγκο Γκάλο σε ρόλο εξτρέμ. Και να πάει ο Βραζιλιάνος στο δεξί άκρο της επίθεσης και να μετατεθεί αριστερά ο Μπακασέτας. Αυτή είναι μια επιλογή που ο Ουζουνίδης την έχει ξανακάνει. Και ο Γκάλο έχει παίξει ξανά ως δεξί εξτρέμ. Αυτή η επιλογή, φαίνεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Η δεύτερη εναλλακτική για τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι να ξεκινήσει για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τον Γιάννη Γιαννιώτα. Είτε για το αριστερό, είτε για το δεξί άκρο της επίθεσης. Με τον Γιαννιώτα να έχει ένα επιπλέον κίνητρο, με δεδομένο πως θα παίξει αντίπαλος της πρώην ομάδας του. Όμως είναι άγνωστο αν ακόμα έχει φτάσει σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα.

Ενδεχομένως μια τρίτη εναλλακτική λύση, θα μπορούσε να ήταν μια αλλαγή σχηματισμού. Ίσως με τριάδα στην άμυνα. Όμως ο τεχνικός της ΑΕΚ μόλις χθες (5/10) έλεγε πως δεν είναι από τους προπονητές που αλλάζουν σύστημα μέσα σε μια μέρα. Επίσης δεν υπάρχουν καν οι επιλογές, προκειμένου να υποστηρίξουν μια τέτοια αλλαγή. Επομένως επί της ουσίας τέτοια ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κριστόφερσεν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code