ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν έχει παρά μόνο να κερδίσει!

Φτάσαμε αισίως στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος για φέτος και ο Παναθηναικός ακόμα δεν έχει χάσει.

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Ξέρετε από πότε έχει να συμβεί αυτό; Από το 2012! Βγάζοντας ένα πρόγραμμα με βατούς αντιπάλους εντός, αλλά και σε επικίνδυνες έδρες οι ''πράσινοι'' έχουν πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Και αν στα πέντε πρώτα ματς τα ''μωρά'' του Δώνη ήταν απολαυστικά, εντυπωσιακά και χαιρόσουν να τα βλέπεις, στην Αρκαδία εμφάνισαν μια άλλη αρετή, ίσως ακόμα πιο σημαντικό από όσα είδαμε στα πέντε πρώτα παιχνίδια. Την μαχητική ψυχή, τον χαρακτήρα ''refuse to lose'', σε ένα ματς που τους είχε στραβώσει και φαινόταν ότι θα το χάσουν. Κάτι οι αλλαγές του Δώνη που βοήθησαν την ομάδα να πάρει μέτρα, κάτι η απίστευτη τόνωση και ο παλμός που πήραν τα παιδιά από την εξέδρα, το ''τριφύλλι'' βρήκε την...άκρη του, κάτι που νομίζω ότι όσοι έβλεπαν το ματς διαισθάνονταν πως θα συμβεί στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δε θα μπω στη φιλοσοφία του ''ισοπαλία σαν νίκη''. Η ισοπαλία είναι ένας βαθμός, νίκη θα ήταν αν ο Παναθηναικός έφευγε με το τρίποντο από την έδρα του Αστέρα. Θα πω όμως πως το να παίρνεις έστω τον ένα βαθμό σε ένα ματς που σου έχουν πάει όλα ανάποδα, σε χτίζει σαν ομάδα πολύ περισσότερο από το να κερδίζεις ένα ματς που οι συγκυρίες σου είναι στρωμένες με...ροδοπέταλα. Γκέλες άλλωστε όλοι θα κάνουν, για τον Παναθηναικό αυτή είναι η πρώτη απώλεια βαθμών, γκέλα δε μπορεί να θεωρηθεί όμως. Πέρυσι στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός έχανε την επαφή του με την κορυφή, η ΑΕΚ υποχρεωνόταν στην πρώτη της ήττα στη σεζόν και ο ΠΑΟΚ εκεί μέσα έχασε το πρωτάθλημα με γκολ στις καθυστερήσεις. Άρα όχι, δεν μπορείς να βαφτίζεις γκέλα μια ισοπαλία σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.
Το ζήτημα είναι τι έπεται για τους ''πράσινους''. Διακοπή σε πρώτη φάση, να ξεκουραστεί λίγο η ομάδα, να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες και μετά πρόγραμμα-φωτιά. Πανιώνιος στο ΟΑΚΑ για ορεκτικό και για κυρίως Τούμπα, ΑΕΚ μέσα και Καραισκάκη. Σε κανένα από τα τρια ματς δεν πρέπει να κολληθεί στους πιτσιρικάδες η ταμπέλα του ''πρέπει''. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει τους ''πράσινους'' μετά από ντέρμπι στο Χαριλάου και ευρωπαικό ματς τρεις μέρες πριν με τη Βίντι. Η ΑΕΚ, η οποία ούτε που θα θέλει να σκέφτεται νέα απώλεια βαθμών θα πηγαίνει να παίξει ως φιλοξενούμενη με τον Παναθηναικό τρεις μέρες πριν πάει στο Μόναχο να παίξει με τη Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός αργεί προς το παρόν, αλλά κι αυτός μη έχοντας κερδίσει ντέρμπι θα...σκυλιάσει απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο του. Και εδώ υπάρχει ένας λεπτός διαχωρισμός: Ο Παναθηναικός σίγουρα μπορεί να πάρει πράγματα από αυτά τα παιχνίδια αν είναι προσεκτικός. Μετά το τέλος της 10ης αγωνιστικής όμως θα γνωρίζουμε αν αποτελεί ρόλο-ρυθμιστή για το πρωτάθλημα ή αν μπορεί να γίνει μέχρι και διεκδικητής του! Πάντως ό,τι κι αν συμβεί, ο Παναθηναικός δε θα βγει χαμένος από αυτή τη σειρά αγώνων. Εξάλλου κανείς δεν τρέφει αυταπάτες και όλοι είναι συγκρατημένοι παρά το τρομερό ξεκίνημα. Απλώς αυτή η τετράδα αγώνων θα αποτελέσει ''πυξίδα'' για το που μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Δώνη.

Κλείνοντας το άρθρο, θα ήθελα να παραθέσω κάποια στοιχεία και καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 4000 κόσμος το Σάββατο πήγε Τρίπολη, χθες σε αγώνα λιγκ καπ βόλλευ η Κυψέλη ήταν κατάμεστη, δύο ώρες νωρίτερα στον ''Τάφο του Ινδού'' το γήπεδο ήταν γεμάτο για αγώνα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναικού, ο οποίος σημειωτέον φέτος θα αγωνίζεται στην Α2. Τέλος σήμερα στο μπάσκετ ανδρών καταρρίφθηκε το ρεκόρ διαρκείας όλων των εποχών. Τροφή για σκέψη όλα αυτά για όσους έλεγαν το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναικός δε θα αντέξει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code