ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: Ο ΠΑΟΚ βγάζει μέταλλο, ο Ολυμπιακός δείχνει ''λίγος'' !

Με μια ψυχρή ματιά, βλέποντας το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής φάνταζε πολύ πιθανό ένας εκ των διεκδικητών της κορυφής να απολέσει βαθμούς.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Σίγουρα όμως πολλοί περίμεναν κάτι τέτοιο για τον ΠΑΟΚ, στο classico της Θεσσαλονίκης απέναντι στον συμπολίτη Άρη, που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, και όχι από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετώπιζε τον προτελευταίο ΟΦΗ με τα 14 γκολ παθητικό σε 6 αναμετρήσεις, ο οποίος μάλιστα είχε δεχθεί τριάρες στο ''Γεντί Κουλέ'' από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η ιστορία όμως έγραψε διαφορετικά, από αυτό που πρόσταζε η κοινή λογική, αν υπάρχει τέτοια στο ποδόσφαιρο. 7x7 για τον ''δικέφαλο του Βορρά'' με μάγκικη ανατροπή στο ''Χαριλάου'' από όπου είχε να κερδίσει από το 2005. Ήττα των ''ερυθρολεύκων'' στην Κρήτη από τον ψυχωμένο ΟΦΗ, στην έδρα του οποίου είχε να ηττηθεί από το 2005!

Ο Πασχαλάκης τον κράτησε στο ματς, ο Πρίγιοβιτς τον απογείωσε

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, όπου ο ΠΑΟΚ είχε την ευχέρεια να κερδίσει χωρίς να είναι καλύτερος, χωρίς να είναι δημιουργικός και χωρίς να...στραβώσει κάτι στα πλάνα του Λουτσέσκου, αυτή τη φορά βρέθηκε να κυνηγάει με το ''καλημέρα''. Και όταν σε τέτοια ματς, όπου από το γήπεδο από μόνο του γέρνει και ωθεί την γηπεδούχο ομάδα, ο ''δικέφαλος'' είχε να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό των ''κιτρινόμαυρων'' που ξεκίνησαν ονειρικά το ματς, καθώς και το γεγονός ότι σε ένα ντέρμπι που πάντα παίζονται...κεφάλια βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν, με το γκολ του Γκαρσία. Η αντίδραση ήταν μάλλον σεμιναριακή. Οι ''ασπρόμαυροι΄'' έμειναν ατάραχοι, ανέβασαν την πίεση τους περίπου 10-15 μέτρα ψηλότερα, μπέρδεψαν την αμυντική γραμμή του Άρη, η οποία δεν ήταν σταθερή και κάπως έτσι μετρίασαν τη ζημιά από το γρήγορο γκολ του Γκαρσία. Πρώτα απείλησε σοβαρά σε 2-3 περιπτώσεις και τελικά ισοφάρισαν το ημίχρονο με το πέναλτι-γκολ του Πρίγιοβιτς. Όταν όλα ουσιαστικά ξεκινούσαν από το...μηδέν, ο ΠΑΟΚ ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και το πρώτο του μέλημα ήταν να μη χάσει, ενώ ο Άρης ήθελε να κερδίσει, μη ξέροντας πως να το πράξει και κάνοντας  παιδαριώδη λάθη στο δικό του μισό. Σε δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε, σε ένα σουτ του Ντιγκινί και ακόμα πιο εντυπωσιακά στο πέναλτι του Γιουνές, ο Πασχαλάκης δηλώσε ''παρόν'' και κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Και όταν πια το ματς είχε σβήσει, o Eλ Καντουρί δημιούργησε και ο Πρίγιοβιτς με ''σεντερφορίσιο'' ξεπέταγμα ανάμεσα στα στόπερ και με το 4ο γκολ του σε ντέρμπι φέτος, χάρισε όλο το τρίποντο στην ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία δείχνει πιο έτοιμη για το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ ο Άρης που δεν μπόρεσε να μετατρέψει τον ενθουσιασμό και την ορμή σε αποτέλεσμα, μένει λίγο πίσω.

Ο Παπαδόπουλος έκανε ''ματ'' στον άνευρο Ολυμπιακό

Όταν θέλεις να επιστρέψεις στην κορυφή και πηγαίνεις σε ένα γήπεδο όπου οι δύο σου μεγάλοι αντίπαλοι πέρασαν ''αέρας'', και η πρώτη σου σοβαρή ευκαιρία γίνεται στο 43' και ενώ ήδη ο ΟΦΗ είχε ανοίξει το σκορ, δε μπορείς να ζητάς και πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, ήταν άγευστος και άνευρος στο πρώτο μέρος, απέναντι σε έναν τέλεια στημένο ΟΦΗ από τον Νίκο Παπαδόπουλο, που όποιος τον παρακολούθησε απόψε για πρώτη φορά, σίγουρα θα απορεί για τη βαθμολογική του συγκομιδή και τα 14 γκολ παθητικό έως τώρα. Οι ''ερυθρόλευκοι'' χωρίς διάθεση να απειλήσουν, με ανούσια υπεροχή αλλά χωρίς διάθεση για δημιουργία, απειλήθηκαν πολύ περισσότερο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ουσιαστικά πέταξαν ένα ολόκληρο 45λεπτο, χωρίς να έχουν δικαιολογήσει την παρουσία τους στο χορτάρι του ''Γεντί Κουλέ''. Όλα αυτά μάλιστα, σε ένα παιχνίδι μετά από δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι, που οι Πειραιώτες δεν είχαν περιθώρια για νέα γκέλα, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις τις αναμέτρησεις. Το διάστημα που έπαιξε στοιχειωδώς καλά ο Ολυμπιακός και πίεσε τους Κρητικούς ήταν μετά το 70' όπου ο ΟΦΗ είχε μείνει από δυνάμεις και οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά και εκεί υπήρχε νευρικότητα και αναποτελεσματικότητα.

Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί πλέον, αλλά...

Αν θεωρήσουμε ότι ο Ατρόμητος δεν θα αντέξει να πάει μέχρι τέλους, ο ΠΑΟΚ όντας έξι βαθμούς μπροστά από Παναθηναικό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχοντας νικήσει σε Φάληρο, ''Χαριλάου'' και την ΑΕΚ στην Τούμπα μοιάζει και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο, αφενός όπως είχα γράψει και προ δυο εβδομάδων ποτέ δεν κρίθηκε το πρωτάθλημα μόνο στα ντέρμπι, αλλά μεγάλο παίζει η ικανότητα να περνάς από έδρες- παγίδες ( Τρίπολη, Κρήτη, Νέα Σμύρνη κλπ.), αφετέρου το ''πρέπει'' είναι τόσο ισχυρό, που στην πρώτη πιθανή αγωνιστική ''κοιλιά'', η πίεση θα γίνει αφόρητη στον...οργανισμό ΠΑΟΚ, και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει υπό πίεση η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια τέτοια συνθήκη.

Υ.γ 1: Για τον Παναθηναικό περισσότερα μέσα στην εβδομάδα, γιατί έρχεται μήνας- φωτιά.

Υ.γ 2: Για την ΑΕΚ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Επαγγελματική νίκη στη Ριζούπολη και πλέον παίζει όλη τη χρονιά και οριοθετεί στόχους με Άρη ( κεκλεισμένων) και Παναθηνακό ως τυπικά φιλοξενούμενη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code