ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός -Μακάμπι Τελ Αβιβ 89-84





Νίκη για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας



Ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος και της φανέλας των δυο ομάδων έγινε σήμερα στο ΟΑΚΑ. Σε ένα παιχνιδι που είχε δύναμη, ωραίες φάσεις και συχνή εναλλαγή στο σκορ, η ομάδα του Παναθηναϊκού έχοντας μεγαλύτερα αποθέματα ενάργειας ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Λοτζέσκι (20 π.) και Καλάθη (14 α.) άντεξε στην μεγάλη πίεση που του άσκησε η Μακαμπι για τρία δεκάλεπτα και πήρε την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση. Οι Ισραηλίτες έχοντας σε καλό βράδυ τους Γουίλμπεκιν (24 π.) και Μπλάκ (14 π.) προσπάθησαν, έβγαλαν δύναμη στο παρκέ, είχαν σε αρκετά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού το προβάδισμα αλλά σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο ο υψηλός ρυθμός έχει και τίμημα. Η Μακάμπι έμεινε από ενέργεια στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλευτικέ και πήρε τη νίκη με 89-84.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερά στο ματς και έχοντας σκοράρει στις επτά από τις οχτώ πρώτες επιθέσεις πήρε διαφορά 11 πόντων στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης (13-2). Η Μακάμπι όμως δεν άργησε να πάρει μπροστά, βελτίωσε την άμυνά της, πήρε δεύτερες επιθέσεις και μέσα σε ένα τρίλεπτο έκανε ένα επιμέρους σκορ 12-3 και και έριξε τη διαφορά στο καλάθι (16-14). Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ανασυντάχθηκε έριξε τον ρυθμό και με καλάθια των Παπαπέτρου και Λοτζέσκι έκλεισε το δεκάλεπτο προπορευόμενος με 26-24, παρά το εμφανές αμυντικό του πρόβλημα.

Η Μακάμπι μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε περαιτέρω την αμυντική αστάθεια των “πρασίνων” και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 7 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (28-30). Όσο υστερούσε αμυντικά ο Παναθηναϊκός τόσο πετούσε φωτιές στην επίθεση (16/26 2π., 4/10 3π., 2/2 1π. στο πρώτο ημίχρονο) , ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις επιθετικά δεν άφησε την Μακάμπι να ξεφύγει στο σκορ και με ένα μεγάλο τρίποντο του Καλάθη, 6 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεκαλέπτου, έκλεισε το ημίχρονο προπορευόμενος 46-45.

Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, η μεν Μακάμπι διατήρησε τα καλά της χαρακτηριστικά σε άμυνα και επίθεση, ο δε Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς βελτιωμένος αμυντικά και συνέχιζε να βρίσκει λύσεις επιθετικά. Παρά το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά (57-54 στο τέταρτο λεπτό) το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου βρήκε την Μακάμπι να προηγείται και να προσπαθεί να ξεφύγει στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν την άφησε και πήρε κεφάλι στο τέλος της τρίτης περιόδου (70-67), με καλάθι του Λάνγκφορντ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην τέταρτη περίοδο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και κούραση που άρχιζε να επηρεάζει τους Ισραηλινούς και με ένα επιμέρους 12-4 πήρε μια διαφορά 11 πόντων (82-71) 5 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά τα αποθέματα ενέργειας είχαν εξαντληθεί. Ο Παναθηναϊκός βλέποντάς ότι η αντίπαλός του δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω έκανε μια σωστή διαχείριση του παιχνιδιού τα τελευταία λεπτά, κράτησε μια διαφορά ασφαλείας και πήρε την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση με σκορ 89-84

Τα δεκάλεπτα : 26-24, 46-45, 70-67, 89-84

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 9, Λάνγκφορντ 13, Λάσμε 8, Παπαπέτρου 4, Παππάς 6, Γκιστ 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 20, Καλάθης 8, Αντετοκούνμπο 10, Μήτογλου 6.

Μακάμπι (Σπάχια): Γουίλμπεκιν 24, Ο'Μπράιαντ 4, Καλοϊάρο 11, Ρολ 15, Κέιν 7, Τάιους 5, ΝτιΜπαρτολομέο 2, Μπλακ 14, Ζούσμαν 2.

Επόμενο παιχνίδι : Μπάγερν - Παναθηναϊκός και Μακάμπι -ΤΣΣΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code