ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι 14 μονομάχοι της Basket League

Η νέα μπασκετική σεζόν 2018-19 ξεκινάει το Σάββατο και το Sportsnewsgreece.gr περνά από το...μικροσκόπιο τις 14 ομάδες της φετινής Basket League σε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα!

Eπιμέλεια: Αντώνης Παναγόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ολοταχώς για το τρίτο σερί

 Όταν είσαι πρωταθλητής δε γίνεται μην έχεις τον πρώτο λόγο και στο νέο πρωτάθλημα. Οι ''πράσινοι'' έκαναν σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, κράτησαν όμως τον βασικό τους κορμό και έδειξαν από τις φιλικές αναμετρήσεις ότι διαθέτουν πολύ καλή ομάδα, η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ''τριφύλλι'' μάλιστα βρίσκεται στην αρχή μιας σεζόν, οπού ο ενθουσιασμός στις τάξεις οπαδών του είναι έκδηλος και ήδη έχουν φύγει 7.000 εισιτήρια διαρκείας, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πάνω από 8.500 εισιτήρια στο τέλος της διάθεσής τους.

 Στόχος: Χωρίς πολλά λόγια, η διατήρηση των σκήπτρων εντός των τειχών αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παναθηναικό...Αυτά για την Ελλάδα, γιατί υπάρχουν και τα ευρωπαικά όνειρα επιστροφής σε ένα final 4

Πρόβλεψη: Είναι ο πολυνίκης του θεσμού, έχει δύο σερί κατακτήσεις, έχει και φέτος πολύ δυνατό ρόστερ και μπορεί να είναι ξανά πρωταθλητής ( Θέση: 1)

Έδρα: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ( 18.300)


Προπονητής: Τσάβι Πασκουάλ

Ρόστερ: Τόμας, Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης, Λάσμε, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου, Παππάς, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντεντοκούνμπο, Μήτογλου

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Νικ Καλάθης

Τίτλοι: 36 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 6 Ευρωπαικά, 1 Διηπειρωτικό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Θέλει να γυρίσει στους τίτλους

Δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς κανένα τίτλο μοιάζουν μάλλον πολλές για τον Ολυμπιακό. Οι ''ερυθρόλευκοι'' το καλοκαίρι που πέρασε γύρισαν...σελίδα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας και τον πολύπειρο Ντέιβιντ Μπλατ να αναλαμβάνει τη θέση του head coach των Πειραιωτών. Ο ελληνικός κορμός της ομάδας, αν εξαιρέσουμε την αποχώρηση του Παπαπέτρου για τον Παναθηναικό παρέμεινε ίδιος, ενώ οι Αμερικανοί αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από νέους, ενώ βαρόμετρα φέτος θα είναι και οι δύο Λετονοί της ομάδας, Τίμα και Στρέλνιεκς.

Στόχος: Η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Μετά από δυο σερι αποτυχίες, τρίτη δεν χωρά στο λιμάνι...

Πρόβλεψη: Πολύ ισχυροί για αουτσάιντερ, αλλά σίγουρα δε μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί...Βαρόμετρο για φέτος οι προσθήκες Γκος και Λι Ντέι, αν πιάσουν ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον ''αιώνιο'' αντιπαλό του ( Θέση: 1-2)

Έδρα: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ( 11.543)

Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ

Ρόστερ: Γουίλιαμς- Γκος, Τολιόπουλος, Τουπάν, Σπανούλης, Τίμα, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ,  Πρίντεζης, Αγραβάνης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λι Ντει

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Βασίλης Σπανούλης

Τίτλοι: 12 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 3 ευρωπαικά, 1 διηπειρωτικό

ΠΑΟΚ: Πάντα σε υψηλές πτήσεις

Πέρυσι η χρονιά ήταν πολύ περίεργη για τον δικέφαλο του Βορρά. Ξεκίνησε με άσχημες ήττες και μεγάλη αμφισβήτηση για τον Παπαθεοδώρου, η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο μισό της σεζόν και κατέκτησε την 3η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς πέτυχε πολύ μεγάλες νίκες. Φέτος τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έχουν δυνατό ρόστερ και φέτος και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για μια καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Στόχος: Και φέτος μια 3η θέση θα ήταν ταβάνι για τον ΠΑΟΚ και μάλλον υπέρβαση, αν σκεφτεί κανείς την αγωνιστική πρόοδο της ΑΕΚ. Μάλλον η τετράδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη είναι ο φετινός στόχος του ΠΑΟΚ

Πρόβλεψη: Δύσκολα θα είναι πάλι 3ος με τα δεδομένα που υπάρχουν, αλλά και φέτος μοιάζει ικανός για ζημιές... ( Θέση: 4-5)

Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Πυλαίας ( 8.142)

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Ρόστερ: Τζόουνς, Μορέιρα, Χρυσικόπουλος, Σχίζας, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης, Ζάρας, Κλωναράς, Πόουπ, Χάτσερ, Αθηναίου, Γκάρετ, Γκος

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Φιλ Γκος

Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 1 ευρωπαικό, 1 κύπελλο Κόρατς

Προμηθέας Πατρών: Ομάδα- μοντέλο με...ευρωπαικό αέρα!

Αναμφίβολα ήταν η μεγάλη έκπληξη της περασμένης σεζόν. Ομάδα με πλάνο, νοικοκυρεμένη οικονομικά, έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ και τερμάτισε στην 4η θέση της Basket League. Φέτος ετοιμάζεται να ζήσει και το ευρωπαικό όνειρο, αφού κέρδισε την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους του Basketball Champions League. Διαθέτει εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους και υπό την καθοδήγηση του Μάκη Γιατρά θα προσπαθήσει να συνδυάσει τις δύο διοργανώσεις και να έχει μια πορεία ανάλογη της περσινής, μόλις στην τρίτη παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Στόχος: Μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα, ώστε να εξασφαλίσει νέα ευρωπαική συμμετοχή εν όψει και του χρόνου, καθώς και μια καλή ευρωπαική παρουσία.

Πρόβλεψη: Διαθέτει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στους νέους στόχους του ( θέση: 4-6)

Έδρα: ΠΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ ''Δημήτριος Τόφαλος'' ( 3.693)

Προπονητής: Μάκης Γιατράς

Ρόστερ: Χολ, Λίποβι, Γκίκας, Τσαιρέλης, Γερομιχαλός, Καραίσκακος, Κασελάκης, Σαλούστρος, Σανδραμάνης, Βύρλας, Κατσίβελης, Μέιερ, Μπράουν, Έλις, Παρκς, Ματζούκας

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Νίκος Γκίκας

Τίτλοι: - 

ΑΕΚ: Ξαναγίνεται ''βασίλισσα''

Μπορεί στο πρωτάθλημα να τερμάτισε 5η πέρυσι, αλλά αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι θυμούνται από την ονειρική σεζόν 2017-18. Κατέκτησε κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε μεγάλες νίκες απέναντι στους ''αιώνιους'' στέλνοντας το πρώτο ηχηρό μήνυμα πως μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσά τους. Στη θέση του Ντράγκαν Σάκοτα, η διοίκηση προσέλαβε τον έμπειρο Ιταλό Λούκα Μπάνκι, ο οποίος έχει δουλέψει σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Αποχώρησαν και ορισμένοι πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς, όπως Χάρις και Πάντερ, αλλά η ''ένωση'' έκανε το μεγάλο μπαμ με τον Γιόμας Ματσιούλις.

Στόχος: Ανάλογες επιτυχίες με πέρυσι στην Ευρώπη είναι ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι να μπορέσει να μπει σφήνα στους ''αιώνιους'' και, γιατί όχι, να διεκδικήσει μια θέση στους τελικούς!

Πρόβλεψη: Πολλά θα κριθούν από τους νέους Αμερικανούς των ''κιτρινόμαυρων'', καθώς και από την παρουσία του Ματσιούλις. Ίσως φέτος να μη  δείχνει ικανή να φτάσει στην κορυφή, αλλά θα κάνει και φέτος πολλές ζημιές! ( Θέση: 3)

Έδρα: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ( 18.300)

Προπονητής: Λούκα Μπάνκι

Ρόστερ: Ξανθόπουλος, Σάκοτα, Τσαλμπούρης, Ματσιούλις, Μέις, Λαρεντζάκης, Μωραίτης, Γκρίφιν, Καββαδάς, Σαντ-Ρος, Ραγκαβόπουλος, Ρόμπερσον, Γιαννόπουλος, Χάντερ

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Γιόνας Ματσιούλις

Τίτλοι: 8 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 1 champions league, 2 κύπελλα κυπελλούχων Ευρώπης

Γ.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ: Μπορεί να φτάσει ξανά ψηλά;

Πέρυσι εξέπληξε τους πάντες με την φοβερή και τρομερή πορεία του, ειδικά στον πρώτο γύρο, με φανταστικές εμφανίσεις, και αποκορύφωμα τις νίκες του με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, καθώς και τον επικό αγώνα του με τον Παναθηναικό, όπου έχασε στην τρίτη παράταση. Με την 6η θέση που κατέκτησε πέρυσι κέρδισε τη συμμετοχή του στο Fiba Europe Cup, στο οποίο όμως δυστυχώς δε συνεχίζει. Φέτος, στην τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή του στη Basket League, θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο ανάλογο με την εντυπωσιακή περσινή του πορεία, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη!

Στόχος: Η παρουσία του στα Πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι ο στόχος της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, πάντως κάτι που επίσης είναι σημαντικό είναι μια γρήγορη παραμονή...

Πρόβλεψη: Έχει καλό ρόστερ το Λαύριο και σίγουρα δε θα κινδυνέψει. Μάλλον θα έχει και φέτος μια θέση στα πλέι οφ. ( Θέση: 6-7)

Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Λαυρεωτικής ( 1.770)

Προπονητής: Χρήστος Σερέλης

Ρόστερ: Μαστρογιαννόπουλος, Παπαδημητρίου, Μέλσον, Λούντζης, Γκαβιασιάδης, Λεγκίκας, Μιλόσεβιτς, Κουζέλογλου, Νίξον, Περράκης, Κακλαμανάκης, Ερμείδης, Χαραλαμπόπουλος, Λαμπ, Οντιάσε

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τζαμάλ Νίξον

Τίτλοι: -

Γ.Σ ΚΥΜΗΣ: Εδραιώνεται στη Basket League

Πέρυσι έκανε επικό δεύτερο γύρο και όχι απλά σώθηκε, αλλά μπήκε και στα πλέι οφ και κόντεψε να κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ. Έχασε τρεις πυλώνες της περσινής πορείας, τους Μακ Φάντεν, Κάιζερ και Μακ Γκι και απέκτησε καινούριους Αμερικανούς. Δύσκολα θα έχει ανάλογη πορεία με την περσινή, με τον Γιάννη Καστρίτη και τους συνεργάτες του να επιδιώκουν σε πρώτη φάση την παραμονή της ομάδας στα υψηλά πατώματα του ελληνικού μπάσκετ. Βαρόμετρο η παρουσία των νεοφερμένων ξένων της ομάδας.

Στόχος: Θα ήθελαν πολύ στην ομάδα της Χαλκίδας μια πορεία σαν την περσινή, αλλά μάλλον το μείζων για φέτος είναι η παραμονή.

Πρόβλεψη: Με τον Γιάννη Καστρίτη να γνωρίζει καλά τα κατατόπια, η παραμονή μοιάζει αρκετά πιθανή για την Κύμη ( Θεση: 10-12)

Έδρα: ''Τάσος Καμπούρης'' ( 1.120)

Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

Ρόστερ: Χόρτον, Σαγκς, Μπολτς, Τουτζιαράκης, Καμφόρ, Ουάσινγκτον, Γερομιχαλός, Τσιάρας, Πουλιανίτης, Ουίμπλα, Μαργέλης, Μαραγκός, Στυλιανού, Μητσιμπόνας

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ντεμέτριους Μπολντς

Τίτλοι: -

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Με νέο Coach και νέα όνειρα

Μετά από πολυετή παρουσία στον πάγκο των Ροδιτών, ο Άρης Λυκογιάννης αποχώρησε από τον πάγκο του Κολοσσού και τη θέση του πήρε ο επίσης έμπειρος Νίκος Βετούλας. Η παρουσία της ομάδας της Ρόδου πέρυσι ήταν και πάλι θετική, αφού εξασφάλισε σχετικά άνετα την παραμονή, μπήκε και στα πλει οφ και κατέκτησε τελικά την 8η θέση του πρωταθλήματος. Και φέτος πολλά θα εξαρτηθούν από τους Αμερικανούς της ομάδας. Σημαντική και η προσθήκη του Δημήτρη Μαυροειδή για τη θέση του Center.

Στόχος: Να σωθεί ξανά σχετικά άνετα και να μπει και πάλι στα Πλει οφ είναι ο μεγάλος στόχος των ''ιπποτών'' για φέτος.

Πρόβλεψη: Δύσκολα θα κινδυνέψει φέτος ο Κολοσσός, με την παρουσία του στην οχτάδα να μοιάζει αρκετά εφικτή ( Θέση: 7-9)

Έδρα: ''Βενετόκλειο'' (1.242)

Προπονητής: Νίκος Βετούλας

Ρόστερ: Μπράουνινγκ, Ντούρεν, Κέμπτον, Άσκα, Γεωργαλλής, Δημακός, Ντιγκς, Μπίλλης, Αγγελάκος, Γεωργάκης, Μαυροειδής, Παπαδάκης

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Δημήτρης Μαυροειδής

ΑΡΗΣ: Μακριά από τον περσινό εφιάλτη

Ο ''αυτοκράτορας'' πέρυσι είδε κατάματα τον υποβιβασμό, στο τέλος σώθηκε στο ''τσακ'' και φέτος ενισχύθηκε και ψάχνει το βήμα παραπάνω. Απέκτησε ξένους που ξεχώρισαν πέρυσι στην Α1 ( Νταλό, Κάιζερ, Μακ Γκι, Τζόουνς), πήρε τον Βεργίνη από το Λαύριο και κράτησε ένα σημαντικό μέρος του περσινού κορμού. Οι ''κιτρινόμαυροι'' συμμετείχαν στα προκριματικά του Basketball Champions League, απέτυχαν να αποκλείσουν τη Νίζνι, ωστόσο θα συνεχίσουν στην Ευρώπη από τους ομίλους του Fiba Europe Cup.

Στόχος: Να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι σε παραδοσιακούς αντιπάλους του, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, καθώς και στις νέες δυνάμεις που αναπτύχθηκαν όπως ο Προμηθέας και το Λαύριο

Πρόβλεψη: Είναι ένα σκαλί παραπάνω από πέρυσι και μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος ( Θέση: 5-7)

Έδρα: ''Nick Gallis Hall'' ( 5.090)

Προπονητής: Βαγγέλης Αγγέλου

Ρόστερ: Τζόουνς, Κάιζερ, Βεργίνης, Μποχωρίδης, Βλάσιος, Φλιώνης, Μπελ, Βουλγαρόπουλος, Νταλό, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης, Κουρτίδης, Χάρις, Μακ Γκι

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Λευτέρης Μποχωρίδης

Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 3 κύπελλα κυπελλούχων Ευρώπης

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS: Παραδοσιακή δύναμη πλέον

Οι Κρητικοί στην όγδοη συνεχόμενη παρουσία τους στην Α1 δίκαια θεωρούνται πλέον μια ομάδα που ανήκει στην κατηγορία και δε βρίσκεται περιστασιακά σε αυτή. Πέρυσι δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, μπορούσε όμως να φτάσει και λίγο πιο ψηλά, κάτι που δε συνέβη όμως. Το Νίκο Βετούλα στον πάγκο διαδέχτηκε ο Σταύρος Μυκονιάτης και θέλει να οδηγήσει τους νησιώτες σε νέες επιτυχίες, εν προκειμένω ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και να παίξουν καλό μπάσκετ, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΟΧΟΣ: Να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν την παραμονή τους στην κατηγορία, παίζοντας παράλληλα καλό μπάσκετ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Αν βρεθεί η απαραίτητη χημεία, το Ρέθυμνο όχι απλά είναι ικανό να σωθεί, αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα ( Θέση: 8-10)

Έδρα: Κ.Γ ''Μελίνα Μερκούρη'' ( 1.600)

Προπονητής: Σταύρος Μυκονιάτης

Ρόστερ: Ντάνιελς, Ντρέσι- Ντέιβις, Γκάιτον, Ντουράμ, Οικονομόπουλος, Ράζης, Χριστοδούλου, Κουρέπης, Γλυνιαδάκης, Σιγκούνας, Μπαρτ, Καλογιαννίδης , Κλάντον

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τράβις Ντάνιελς

Τίτλοι: - 

ΉΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ: Νεοσύστατη ομάδα, με όνειρα και φιλοδοξίες!

Πρόπερσι ήταν Φάρος Κερατσινίου, πέρυσι πήρε το ΑΦΜ του Γυμναστικού Λάρισας και πλέον μετακομίζει στη Λήμνο, με την ελπίδα πως εκεί θα στεριώσει και θα γίνει το...καμάρι του νησιού, που όπως εύκολα μπορεί να κανείς να αντιληφθεί δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ομάδα στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ και τον έμπειρο Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο και μπορεί να κάνει μια καλή πορεία. Σημαντικότατη για την εξέλιξη της χρονιάς η προσθήκη του Τάιρον Μπράζελτον, ο οποίος έκανε εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα του Πανιωνίου.

ΣΤΟΧΟΣ: Να αγκαλιαστεί από τον κόσμο της Λήμνου πρώτα από όλα, να κάνει μια αξιοπρεπή σεζόν και στον ορίζοντα υπάρχουν βέβαια τα πλέι οφ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Μπορεί να σωθεί γιατί διαθέτει ποιοτικό σύνολο, αν δέσουν μεταξύ τους μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο στα πλει οφ ( Θέση: 8-10)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ιστορικός στα...τάρταρα

Χρονιά επιβίωσης η φετινή για τους Νεοσμυρνιώτες, όπως και η περσινή. Μέτριο ρόστερ με τρανταχτές αδυναμίες, αστάθεια στα διοικητικά, ενώ από το τέλος του πρώτου γύρου και μετά οι ''κυανέρυθροι'' δε θα χρησιμοποιουν την ιστορική τους έδρα, αλλά το γήπεδο της Γλυφάδας, κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, ο Κρις Χουγκάζ καλείται να ανταπεξέλθει και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα σταθεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα και θα καταφέρει να σωθεί στο φινάλε της σεζόν.

ΣΤΟΧΟΣ: Η επιβίωση αγωνιστικά και εξαγωνιστικά. Τίποτα περισσοτερο και τίποτα λιγότερο...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πολύ δύσκολα θα σωθεί φέτος ο Πανιώνιος. Κουβαλά πολύ μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα, αλλά αυτά από μόνα τους δε φτάνουν να τον κρατήσουν στην Α1 ( Θέση: 14)

Έδρα: Κ.Γ Νέας Σμύρνης ( 1.300)

Προπονητής: Κρις Χουγκάζ

Ρόστερ: Καρακεχαγιάς, Τέιλορ, Μπέρι, Δημητρακόπουλος, Μπράντον, Χάρις, Δίπλαρος, Τόλιας, Καμπερίδης, Ρουμελιώτης, Καμαριανός, Σίνγκλερ

Τίτλοι: 1 κύπελλο Ελλάδος

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Γύρισε για να μείνει

Υποβιβάστηκε το 2013 από την Α1, έζησε την περιπέτεια των μικρότερων κατηγοριών και επανήλθε με δύο συνεχόμενες ανόδους από Β'εθνική και Α2 και θέλει να μείνει για αρκετά χρόνια ακόμα στη Basket League. Πρόκειται για ομάδα με μεγάλη ιστορία, με παρουσίες στην Ευρωλίγκα, ενώ τη φανέλα των ''κυανοκίτρινων'' έχουν φορέσει πολύ σπουδαία ονόματα από το παρελθόν. Υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Αργύρη Πεδουλάκη, οι Περιστεριώτες ετοιμάζονται να στείλουν μήνυμα ύπαρξης στο ελληνικό μπάσκετ!

ΣΤΟΧΟΣ: Για τους Περιστεριώτες, μετά από πέντε συνεχόμενες χρονιές στις μικρότερες κατηγορίες, η παραμονή στην Α1 σε πρώτη φάση αποτελεί αυτοσκοπό.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Έχει πολύ καλό προπονητή και δυνατό κορμό η ομάδα των δυτικών προαστείων και μπορεί να βγει νικήτρια στη μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία ( Θέση: 11-12)

Έδρα: Κ.Γ ''Ανδρέας Παπανδρέου'' ( 4.000)

Ρόστερ: Σκορδίλης, Σταυρακούκας, Βισσαρίου, Μουράτος, Αγραβάνης, Φιλιππάκος, Ντάνιελ, Καράμπελας, Καδράς, Βασιλόπουλος, Κλαρκ, Σιρκο, Γκρέι, Μπέντιλ , Χάροου

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κίκι Κλαρκ

Τιτλοι: - 

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Η σταχτοπούτα της κατηγορίας

Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τον Απόλλωνα Πατρών και τον Ηρακλή μεγάλα φαβορί για την άνοδο μετά το Περιστέρι, αλλά ο Χολαργός ήταν αυτός που μπήκε ανάμεσα και κέρδισε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1. Οι ιθύνοντες του σωματείου συμφώνησαν με τον έμπειρο Άρη Λυκογιάννη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ενώ έγιναν και ορισμένες ποιοτικές προσθήκες, όπως αυτή του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, καθώς και αρκετών Αμερικανών οι οποίοι έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.

 ΣΤΟΧΟΣ: Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο μεγάλος στόχος για τον Χολαργό φέτος.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Θα δώσει πολύ σκληρή και οριακη μάχη για την παραμονή στην Α1. Ο ενθουσιασμός θα του δώσει κάποια ματς, αλλά η απειρία της κατηγορίας ίσως του κοστίσει ( Θέση: 12-13)

Έδρα: ''Αντώνης Τρίτσης'' ( 1.000)

Προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

Ρόστερ: Αγμπελέσε, Οκερέαφορ, Καλαιτζάκης, Γιάνκοβιτς, Φιτζπάτρικ, Σπυριδονίδης, Καμπερίδης, Κωττας, Λοβ, Χόκινς, Σκουλίδας, Ραλλάτος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code