ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Ρωσίας_Θα συνεχίστει το σερί του Hamilton;


Στο Σότσι μεταφέρεται το προσεχές Σαββατοκύριακο το τσίρκο της Formula 1, για το δέκατο έκτο Grand Prix της φετινής σεζόν.
Έναν αγώνα, που αν συνεχίσει το σερί νικών του ο Lewis Hamilton, τότε θα είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πέμπτου τίτλου.
Το Ρωσικό Grand Prix είναι από τα πλέον πρόσφατα που προστέθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται το 2014, ενώ πρόκειται για εγκαταστάσεις του ολυμπιακού χωριού των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν εκεί την ίδια χρονιά. Πέρυσι ο αγώνας στο Σότσι, έγινε μήνα Απρίλιο.

Η πίστα διαθέτει στοιχεία ενός σιρκουί πόλης, με λείο οδόστρωμα αλλά μεγάλο πλάτος, ενώ αποτελείται και από δύο μεγάλες ευθείες και αρκετές γρήγορες καμπές, ευνοώντας τα μονοθέσια που μπορούν να πιάσουν αρκετά υψηλές τελικές ταχύτητες αλλά ταυτόχρονα να είναι ικανά να περνούν με πολλά χιλιόμετρα τις στροφές. Ιδιαίτερη είναι η στροφή 3, μια παρατεταμένη καμπή που θυμίζει αυτή της Τουρκίας(σ.σ. στροφή 8). Η καρώ σημαία πέφτει μετά από 53 γύρους, με το μήκος του γύρου να είναι 5.8 χλμ.

Η Pirelli για τη διαδρομή στο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας με το λείο οδόστρωμα όπως αναφέραμε πιο πάνω, έχει φέρει τη μαλακή (soft)γόμα, την πάρα πολύ μαλακή (Ultrasoft), και την εξαιρετικά μαλακή (hypersoft), με το σκαλοπάτι στην απόδοση των γομών να παρατηρείται και σε άλλο έναν αγώνα. Αρκετοί πιλότοι επέλεξαν τη χρήσης μόνο μίας soft γόμας, ενώ οι πιλότοι της Renault επέλεξαν δέκα(!) hypersoft, τις περισσότερες από όλο το grid. Δείτε αναλυτικά τις επιλογές όλων των πιλότων στον παρακάτω πίνακα της Pirelli:

Τις περισσότερες νίκες στη Σότσι, έχει ο Lewis Hamilton, που πανηγύρισε δύο φορές, με τον Nico Rosberg και τον Valterri Bottas να έχουν από μια. Ο Φινλανδός της Mercedes, μάλιστα πέρυσι σήκωσε εδώ για πρώτη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο της πρώτης θέσης. Η Mercedes είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία που έχει νικήσει επί ρωσικού εδάφους, και τις τέσσερις φορές δηλαδή.

Πέρυσι οι δυο Ferrari έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι μέχρι τις κατατακτήριες, όπου “κλείδωσαν” την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στην αρχή του αγώνα όμως ο Bottas πετάχτηκε από την τρίτη θέση και έστριψε πρώτος. Έπειτα ο Vettel προσπάθησε, έφτασε κοντά στον πιλότο της Mercedes παρόλα αυτά δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει, έτσι ο Valterri Bottas έφτασε στην παρθενική του νίκη.

Όσον αφορά τη φετινή μάχη του τίτλου, με 6 αγώνες να απομένουν και 150 διαθέσιμους βαθμούς, καταλαβαίνετε ότι ναι μεν ο Vettel θα πρέπει να ανακάμψει, αλλά και να εύχεται σε κάποια εγκατάλειψη του Hamilton καθώς τα περιθώρια για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στενεύουν αφού η διαφορά των πρωτοπόρων είναι ήδη στους 40 βαθμούς. Οι απαντήσεις λοιπόν θα δοθούν σύντομα, με τα ελεύθερα τις Παρασκευής να δίνουν το έναυσμα της 16ης στάσης του πρωταθλήματος της Formula 1.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code