ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κύπελλο Ελλάδας-Αφιέρωμα: Η Νίκη Βόλου βάζει πλώρη για την επιστροφή της!

To sportsnewsgreece με αφορμή την έναρξη της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε ένα αφιέρωμα προβάλλοντας τις ομάδες των ερασιτεχνικών κατηγοριών που πέρασαν στην φάση των «32». Η συνέχεια με το τρίτο μέρος και την Νίκη Βόλου.

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος των ερασιτεχνικών ομάδων που θα ζήσουν την εμπειρία του Κυπέλλου Ελλάδας αγωνιζόμενοι απέναντι στους καλύτερους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει «άρωμα» Θεσσαλικό με την ιστορική Νίκη Βόλου, η οποία με σταθερά βήματα και πλάνο επιχειρεί να επανατοποθετηθεί στα υψηλότερα πατώματα του ποδοσφαίρου μας, εκεί όπου ιστορικά ανήκει.

Για την Νίκη Βόλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας είναι μία από τις πιο ιστορικές στη Θεσσαλία και αρκετά γνωστή στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας, καθώς έχει συμμετάσχει 6 χρονιές στην Α’ Εθνική κατηγορία. Η τελευταία μάλιστα (2014/15) ήταν κάπως επεισοδιακή θα λέγαμε αφού αποχώρησε στα μέσα της σεζόν από το πρωτάθλημα λόγω της αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Η Νίκη υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε το restart για την επαναφορά της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό το εγχείρημα βαδίζει σε καλά μονοπάτια όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι του συλλόγου αφού πλέον η Νίκη είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία στον αγωνιστικό- οικονομικό τομέα και όχι μόνο. Στόχος της να στείλει το μήνυμα σε όλους τους φιλάθλους ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς βία και δίχως κανενός είδους σκιές. Το περσινό της βίντεο για τα εισιτήρια διαρκείας, μάλιστα, με τίτλο «Εμείς εδώ παίζουμε μπάλα» μαρτυράει αυτές τις προθέσεις της αφού χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των ΜΜΕ ως το καλύτερο promo video ομάδας που έχει γυριστεί ποτέ στην Ελλάδα (δείτε εδώ το βίντεο). Επίσης, ο σύλλογος αναπτύσσεται και στο κομμάτι των εγκαταστάσεων αφού μετά τις εργασίες ανακατασκευής που προχώρησε στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ετοιμάζει και ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση των ακαδημιών της ομάδας. Καταλαβαίνει κανείς ότι με την ύπαρξη σχεδίου, ο σύλλογος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκη Βόλου κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους αποκλείοντας τον Μακεδονικό Φούφας (κέρδισε στα πέναλτι) και την Δόξα Δράμας που την φετινή σεζόν έχει πολύ υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Για να αποκτήσει όμως το δικαίωμα να αγωνιστεί στον θεσμό του Κυπέλλου, χρειάστηκε να κατακτήσει το κύπελλο στη Θεσσαλία επικρατώντας στον Τελικό της νεοσύστατης ομάδας στην πόλη, Βόλος Ν.Π.Σ που πλέον θα αγωνίζεται στην Football league.

Η παρουσία της Νίκης σε αυτή την φάση της διοργάνωσης δεν αποτελεί έκπληξη λόγω του ονόματος της και σίγουρα οι αντίπαλοί της θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί. Η κληρωτίδα την φέρνει αντιμέτωπη με Κέρκυρα, ΟΦΗ και Ξάνθη, δίνοντας το δικαίωμα να πιστεύει σε κάτι καλό. Το ίδιο υποστηρίζει και ο προπονητής της ομάδας, Φάντζιο Μπούις που «ποντάρει» πολλά στο πρώτο παιχνίδι με την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό, το οποίο βάση των λεγομένων του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της πρόκρισης για την ομάδα του. «Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου και θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος για να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πιθανότητες που μας αναλογούν.

Η Κέρκυρα θεωρώ πως συγκαταλέγεται στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που θα διεκδικήσουν άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όμως το ίδιο ίσχυε και για τη Δόξα Δράμας που αποκλείσαμε. Το πρώτο παιχνίδι θα κρίνει πολλά όσον αφορά την πρόκριση και με θετικό αποτέλεσμα, πιστεύω πως όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι όπου θα υποδεχθούμε την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό.» (δήλωση από goalpost.gr)

Επιμέλεια: Γιώργος Μπαϊράμης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code