ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όλες οι λεπτομέρειες για το Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας!

Η παλικαρίσια νίκη της Εθνικής απέναντι στη Γεωργία ήταν η πλέον καταλυτική αφού η «επίσημη αγαπημένη» σφράγισε και μαθηματικά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Κίνας. – 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου 2019 οι αγώνες στην Ασιατική χώρα με την διοργάνωση να αλλάζει ολοκληρωτικά και να θυμίζει ποδοσφαιρικά πρότυπα.

Το buzzer beater του Κώστα Παπανικολάου στο παιχνίδι με την Γεωργία που έδωσε στην Εθνική το διαβατήριο για το Μουντομπάσκετ, μας σήκωσε από τους καναπέδες μας πανηγυρίζοντας σαν να κατακτήσαμε το τρόπαιο. Τέτοιες στιγμές ελπίζουμε να ζήσουμε και του χρόνου τέτοιο καιρό στην Κίνα, κάνοντας όνειρα ακόμα και για μετάλλιο (γιατί όχι;).

Πλέον και αφού έχουμε προκριθεί, πάμε να δούμε το ανανεωμένο φορμάτ της FIBA και όλες τις λεπτομέρειες  για την επερχόμενη διοργάνωση του Basketball World cup.
  • Για πρώτη φορά από το 1959 το Μουντομπάσκετ θα πραγματοποιηθεί αφού έχουν παρέλθει 4 χρόνια από το τελευταίο τουρνουά (λόγω της αλλαγής του καλεντάρι από την FIBA). Το 2014 η Ισπανία διοργάνωσε για τελευταία φορά Παγκόσμιο κύπελλο. Η προηγούμενη φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το μακρινό 1954 με οικοδέσποινα την Βραζιλία.
  • Το Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας θα είναι η 18η στροφή του θεσμού. Οι Κινέζοι κέρδισαν την διοργάνωση από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι ωστόσο θα συνδιοργανώσουν το επόμενο τουρνουά το 2023 με Ιαπωνία, Ινδονησία.
  • Για πρώτη φορά το Μουντομπάσκετ θα πραγματοποιηθεί με 32 χώρες (μέχρι πρότινος διεξαγόταν με 24), όπως συμβαίνει δηλαδή και στο ποδόσφαιρο. Το φορμάτ μάλιστα μοιάζει πολύ αφού οι ομάδες θα μπουν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων, με τις δύο πρώτες να περνούν στην φάση των 16. Στην συνέχεια δημιουργούνται νέοι όμιλοι (τέσσερις των τεσσάρων ομάδων) για να φτάσουμε στην knock out φάση με τις 8 χώρες που πέρασαν από την 2η φάση. Στις 15 Σεπτεμβρίου οι δύο καλύτερες ομάδες θα αγωνιστούν στον Τελικό του Πεκίνου με έπαθλο το Παγκόσμιο στέμμα.
  • Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 πόλεις της Κίνας, με τον Τελικό να πραγματοποιείται στην Cadillac Arena του Πεκίνου χωρητικότητας 18.000 θεατών. Η συγκεκριμένη αρένα προορίζεται και για αγώνες ice hockey στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.
  • Την κορυφή στα χρυσά μοιράζονται οι Αμερικανοί με τους Γιουγκοσλάβους (από 5 χρυσά). Η Ελλάδα έχει κατακτήσει 1 ασημένιο μετάλλιο το 2006 ενώ άλλες δύο φορές έφτασε ως τα ημιτελικά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code