ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Πλήρωσε» τα κενά της και τέλος σερί…


Η ΑΕΚ στην επιστροφή της στα σαλόνια του Champions league μετά από δώδεκα χρόνια δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, πληρώνοντας τις πολλές απουσίες που είχε στο ματς. Στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος η Ένωση, περιορίζοντας τους Ολλανδούς, "παραδόθηκε" στο δεύτερο ημίχρονο όταν ανέβασε απόδοση ο Αίαντας. Παραλληλα, χάθηκε και το σερί των 14 αγώνων αήττητη που κρατούσε στην Ευρώπη. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που στρέφεται πλέον στο ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Επόμενο παιχνίδι για την κορυφαία διοργάνωση με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ στις 2 Οκτωβρίου.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δεδομένο τις απουσίες που είχε η ΑΕΚ στο παιχνίδι λόγω τιμωριών και τραυματισμών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας μετρημένες επιλογές, παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και τον Ούρος Τσόσιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μπακάκη να προωθείται στα εξτρέμ.
Από πλευράς Άγιαξ, ο βασικός αμυντικός της ομάδας Ντε Λιχτ αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού τελευταία στιγμή και έτσι απουσίασε από την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. 

Ο Άγιαξ όπως αναμενόταν μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε δύο φορές μέχρι το 10' χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει αρκετά την άμυνα της ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ένωση αναθάρρησε και προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού να ανήκει στους κιτρινόμαυρους με την κεφαλιά του Σιμόες έπειτα από φάουλ του Μάνταλου να περνάει λίγο άουτ στο 13'. Στην συνέχεια ο "Αίαντας" προσπαθούσε αλλά οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Στο 32' ο Ζίεχ έκανε ένα σουτ αλλά ο Μπάρκας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε ομαλά για την ΑΕΚ αφού όλες οι προσπάθειες των Ολλανδών για φάση σταματούσαν πάνω στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Δικεφάλου. Η Ένωση συνεπώς έπαιξε πολύ έξυπνα αλλά ήταν εμφανή τα κενά από τις απουσίες. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο δραστήριος σήμερα Πόνσε κινήθηκε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του στημένου, ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ολλανδική ομάδα στην πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ευτύχισε να προηγηθεί με τον Ταγλιαφίκο, σε μια ολιγωρία της κιτρινόμαυρης άμυνας που δεν μας συνηθίζει είναι η αλήθεια. Ο Αργεντινός πετάχτηκε στην μικρή περιοχή και "εκτέλεσε" τον Μπάρκα από το σημείο του πέναλτι. Ο Άγιαξ συνέχισε την πίεσή του παρά το γκολ που πέτυχε. Στο 58' μεγάλη επέμβαση του Μπάρκα που εξουδετέρωσε εκπληκτικά την εξ' επαφής κεφαλιά του Ταγλιαφίκο που πάλι έμεινε μόνος στην μικρή περιοχή. Εννιά λεπτά αργότερα, οι Ολλανδοί πέτυχαν γκολ αλλά ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Πόνσε με ψαλιδάκι στο 69' προσπάθησε να απειλήσει αλλά μάταια. Στο 73' ο Μάνταλος ξέφυγε πανέμορφα από τον Ντε Γιονγκ και ο αμυντικός του Αίαντα τον σταμάτησε βίαια προκαλώντας τον εκνευρισμό του Έλληνα άσου αφού η ομάδα έμπαινε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί που η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει, ο Φαν Ντε Μπέεκ της... "έκοψε" τα φτερά αφού ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 σε μια παροιμιώδη φάση με το πρώτο τέρμα. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90' ο Ταγλιαφίκο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς με εκπληκτικό βολέ από πλάγια θέση, γράφοντας το τελικό 3-0.

Συνθέσεις και αλλαγές:

ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Ζίεχ, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (77' Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62' Φαν ντε Μπέεκ), Τάντιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61' Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81΄Γιακουμάκης).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code