ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μεγάλη νίκη με μεγάλα προβλήματα


Νίκη για την Εθνική με 86-85 


Σε ένα, μέτριο ποιοτικά άλλα γεμάτο σε ένταση και διακύμανση σκορ, ματς η Ελλάδα κέρδισε την εξαιρετική, σήμερα, Γεωργία με 86-85, χάρις σε μπαζερ μπιτερ του Παπανικολάου 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Νικ Καλάθη, που έκανε ρεκόρ πόντων με την Εθνική (31 π.), και τους ουσιαστικούς Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου και Σλούκα πέρασαν από την έδρα της Γεωργίας του τρομερού Σενγκέλια. 

Η νίκη όμως δεν επισκιάζει τα μεγάλα προβλήματα κάτω από το καλάθι. Ο Ζούρος είδε τα μειονεκτήματα μας και χτυπούσε επί 40 λεπτά. Η απουσία των Πρίντεζη και Μπουρούση ήταν εμφανής, με τους Μαργαρίτη, Παπαγιάννη και Βασιλόπουλο να μην μπορούν να την καλύψουν. Τελικά την λύση την έδωσαν τα τριάρια που έδωσαν και τη ψυχή τους.

Η Γεωργία μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο πιο δυνατά από την Ελλάδα και επέβαλε τον ρυθμό της σε όλο το δεκάλεπτο. Ο Ζούρος διάβασε από την αρχή το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η απουσία των Μπουρούση και Πρίντεζη και βάζοντας πάνω στον Παπαγιάννη τον πιο ευκίνητο Σερμαντίνι και στον Βασιλόπουλο τον καλύτερο Σενγκέλια εξασφάλισε την κυριαρχία του κάτω από το καλάθι. Αυτό σε συνδυασμό με τα κακά ποσοστά στα σουτ της εθνικής στην επίθεση έφεραν τους Γεωργιανούς να προηγούνται με 30-17 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σκουρτόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Αντετοκούνμπο, αυτό έδωσε ενέργειά στην άμυνα αλλά η Εθνική παρέμενε άστοχη. Παρόλα αυτά η εθνική μείωσε στους -10 κάνοντας τον Ηλία Ζούρο να πάρει τάιμ άουτ αλλά και να επαναφέρει τον Σενγκέλια στο ματς. Ο Γεωργιανός όντας σε δαιμονιώδη κατάσταση έδωσε επιθετικές λύσεις και η Γεωργία εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (37-20).

 Η Εθνική είχε χάσει το βασικό της όπλο, την άμυνα, και ο Σκουρτόπουλος έπρεπε να βρει λύσεις. Τελικά η λύση βρέθηκε βάζοντας, στην άμυνα, τον Αντετοκούνμπο πάνω στον Σενγκέλια. Ο Θανάσης έκανε τρομερή δουλειά, περιόρισε τον αντίπαλό του και έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση. 

Οι Σλούκας και Παπανικολάου συνδέθηκαν με το καλάθι και η εθνική κάνοντας στην αρχή ένα 7-0 έριξαν την διαφορά στους -10 ξανά. Η επιστροφή Καλάθη και η είσοδος Μαργαρίτη και Λαρετζάκη έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην ομάδα αφού με τρία μεγάλα καλάθια έριξαν τη διαφορά στους -4 (42-38). Τελικά η Γεωργία αντέδρασε και με δυο ακόμα τρίποντα έκλεισε το ημίχρονο στο +11 (49-38).

Η Ελλάδα μπήκε στη τρίτη περίοδο με σκοπό να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά αλλά η Γεωργία δεν την άφησε. Με τον Σενγκέλια να συνεχίζει να είναι σε τρομερή βραδιά και με τον Μπιντάζε να κάνει ότι θέλει τον Παπαγιάννη η Γεωργία ξανά έφερε το ματς εκεί που ήθελε. 

Κάπου εκεί ο ξεκινάει το κρεσέντο του Καλάθη. Με τον Καλάθη να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο και με τον Σκουρτόπουλο να παίζει με σύστημα με δυο πλαιμέικερ και τρεις φόργουορντ (Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο) έριξε τη διαφορά και μάλιστα 2 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς με 62-63. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την εθνική να προηγείται με 64-65.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα μπήκε καλύτερα και με τον Καλάθη να οργιάζει πήρε μια μικρή διαφορά 6:30 λεπτά πριν το τέλος 71-75. Ο Ηλίας Ζούρος πήρε τάιμ άουτ για ξυπνήσει τους παίκτες του, και το κατάφερε. Η Γεωργία μπήκε ψυχωμένη για τη νίκη, και 103 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε μια διαφορά έξι πόντων (85-79). Η Ελλάδα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με 5 γρήγορους πόντους από Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου έριξε την διαφορά στον πόντο 85-84. Στην τελευταία της επίθεση στο ματς ο Σενγκέλια έχασε τρίποντο και η Εθνική έκανε αυτό που έπρεπέ να κάνει. Η μπάλα στα χέρια του Καλάθη, αυτός ασίστ στον Παπανικολάου που με λει απ βάζει το μπαζερ μπιτερ και διαμορφώνει το τελικό 85-86.

Η Εθνική φεύγει από την Γεωργία με μια μεγάλη νίκη αλλά και με πολλά ερωτηματικά. Θα υπάρξουν μέρες που δεν θα έχει τον Μπουρούση, μάλιστα πλησιάζουν όπως έχει πει και ο ίδιος, και δεν μπορείς να έχεις δεδομένη την καλή απόδοση ορισμένων παικτών για να κερδίσει η Εθνική, και σίγουρα θα υπάρξουν αντίπαλοι καλύτεροι από τους Σερμαντίνι και Μπιντάζε. Από σήμερα η Εθνική είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά όπως είπε και ο Πρίντεζη έχει δουλειά ακόμα μπροστά της.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86

ΓΕΩΡΓΙΑ:  Τσιντάντζε 7, Σερμαντίνι 11 , Σανάτζε 8, Πατσάτσια, Μπερισβίλι, Μποκολισβίλι 2, Τζάνινγκ 17, Σενγκέλια 22, Μπιτάτζε 17

ΕΛΛΑΔΑ: Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3, Καλάθης 31, Σλούκας 14, Μαργαρίτης 5, Παπαγιάνμνης 4, Παπανικολάου 15, Παπαπέτρου 9, Βασιλόπουλος, Αντετοκούνμπο 5, Μήτογλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code