ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγχώθηκε αλλά κέρδισε ο Άρης




Νίζνι Νόβγκοροντ - Άρης 63-65



Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε, στην Ρωσία, ο Άρης όποιος κέρδισε τη Νίζνι με 63-65. Οι κιτρινόμαυροι έχοντας σε πολύ καλή ήμερα τον Γκάρι Μπέλ (17 π.) πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση και  παίζοντας τρομερή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφεραν, παρά την πίεση της Νίζνι, να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το Νόβγκοροντ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς. Παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας καλά ποσοστά στην επίθεση πήραν από την αρχή τα ηνία στο ματς και ευτύχισαν να προηγηθούν με 9-18 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Τελικά το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 11-19 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης συνέχισε να έχει την κυριαρχία και στο δεύτερο δεκάλεπτο, και σε συνδυασμό με τα κακά ποσοστά της Νίζνι στην επίθεση  ανέβασαν την διαφορά στο +16 (17-33) ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου.Η Νίζνι αντέδρασε και τελικά το ημίχρονο τελείωσε με τον Άρη να προηγείται με 22-33.

Η Νίζνι μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να κόψει την επίθεση του Άρη και να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα που της έβαζε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Ρώσοι κατάφεραν και ισορρόπησαν το ματς αποδιοργάνωσαν επιθετικά τον Άρη και με ένα σερί 10-0 μείωσαν το σκορ στο 32-37. Στο επιθετικά πρόβλημα του Άρη έδωσε ο  Κάιζερ ο οποίος με δικά του καλάθια έδωσε ανάσα στον Άρη. Ο Άρης παίζοντας υποδειγματική άμυνα άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και το σκορ έκλεισε στο δεκάλεπτο 40-51 υπέρ του.

Ο Άρης είχε τα ηνία του ματς και στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Έλεγχε το ματς και κρατούσε διαφορά ασφάλειας από τους Ρώσους. Οι Ρώσοι όμως δεν είχαν κάνει την τελική τους αντεπίθεση, έτσι 7 λεπτά πριν τελειώσει το ματς άρχισαν την τελική τους αντεπίθεση. Με καλάθια από τους Όντομ και Πέρι και με δυο σερί τρίποντα από τους Κομόλοβ και Γκριγκόριεβ μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (62-64) δυο λεπτά πριν το τέλος. Η Νίζνι είχε την ευκαιρία να πάει το ματς στην παράταση, αφού έγινε φάουλ πάνω στον Γκριγκόριεβ σε προσπάθεια για τρίποντο, με το σκορ στο 62-65, 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Αλλά ο Ρώσος ευστόχησε μόλις σε μία βολή και έτσι ο Άρης πήρε μια δύσκολη νίκη.

Ο Άρης πήρε μια αγχωτική νίκη στη Ρωσία αλλά πλέον είναι κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Παρασκευή (28/9) και αν προκριθεί θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-33, 40-51, 63-65.

Νίζνι (Λούκιτς): Οντομ 16, Μπρουσάρντ 3, Κομόλοβ 3, Ουζίνσκι 2, Πέρι 24, Γκριγκόριεβ 7, Αστάπκοβιτς 4, Ζμπανόβ 2, Ποπόβ, Ντραγκίτσεβιτς 2, Τοπόροβ.

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9, Φλιώνης 1, Νταλό 7, Χάρις 8, Αγγέλου 1, Τζόουνς 7, Κάιζερ 5, Μπελ 17, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης 2, ΜακΓκι 8.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code