ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κύπελλο Ελλάδας-Αφιέρωμα: Το «Καμάρι» της Σαντορίνης που έφερε την ιστορική πρόκριση στις Κυκλάδες!

Το κύπελλο Ελλάδος ή ο θεσμός των εκπλήξεων όπως συνηθίζεται να λέγεται , μπαίνει στο κυρίως μενού του με την διεξαγωγή της φάσης των ομίλων και το sportsnewsgreece στέκεται στην παρουσία των ερασιτεχνικών σωματείων που έφτασαν μέχρι την φάση των «32» και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του Κυπέλλου Ελλάδος, αγωνιζόμενοι απέναντι σε επαγγελματίες.


Η Ε.Π.Ο την φετινή χρονιά προχώρησε σε μια νέα καινοτομία όσον αφορά την διοργάνωση του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, αύξησε τις ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή (για πρώτη φορά) και τους 53 συλλόγους που κατέκτησαν το κύπελλο ερασιτεχνών  στην Ε.Π.Σ της περιφέρειάς τους. Πρόκειται για μια κίνηση που θυμίζει λίγο FA Cup και επί της ουσίας δίνει έξτρα κίνητρο στα ερασιτεχνικά σωματεία να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στον θεσμό μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου της περιφέρειάς τους και να αγωνιστούν –ίσως- απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες, ακόμα και με τις καλύτερες της Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά την σεζόν που ξεκίνησε αυτό το σχέδιο είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο καθώς 12 από τους 53 Κυπελλούχους/ή (και) φιναλίστ ερασιτεχνών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής δεν… «κατέβηκαν» κάτι που από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτικό.

Στο παρόν όμως, 5 από τις 41 ερασιτεχνικές ομάδες που μετείχαν σε αυτό το νέο φορμάτ, κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας και να ζήσουν το όνειρό τους στην διοργάνωση, αποκομίζοντας εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο, παίζοντας αντίπαλοι με παίκτες και ομάδες που θαυμάζουν.

ΜΕΡΟΣ Ε'

Το «Καμάρι» της Σαντορίνης! Η Θύελλα Καμαρίου ήταν μια συνηθισμένη ερασιτεχνική ομάδα μέχρι που έκανε το… ξεπέταγμά της την περσινή σεζόν και πλέον θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχοντας αρκετές διακρίσεις στο παλμαρέ της από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες των Κυκλάδων, η Θύελλα Καμαρίου τοποθετούνταν ως μία καλή ομάδα στο νησί. Αυτός ο τίτλος από φέτος αναβαθμίζεται αφού το σωματείο με την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου, γίνεται η πρώτη ομάδα του Νομού που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η αρχή της νέας «δυναστείας» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων για την Θύελλα, ξεκίνησε την περσινή σεζόν καθώς αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, νταμπλούχος Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Τα οφέλη αυτής της επιτυχίας ήταν πολλά αφού μαζί με την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, απέκτησε και το δικαίωμα να αγωνιστεί  στο Κύπελλο Ελλάδας μετά την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της διοργάνωσης από την Ε.Π.Ο (αναφέρεται παραπάνω). Η Θύελλα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ισάριθμες προκρίσεις απέναντι σε Κηφισιά (2-0) και Σπάρτη (1-0) πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση.

Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Σαντορίνης δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60’ αλλά επισήμως υπάρχει από τις αρχές της δεκαετίας του 70’. Είναι η ομάδα του Καμαρίου, μιας μικρής κοινωνίας στη Σαντορίνη με πληθυσμό 1.300 κατοίκους, εξού και το όνομα. Το δημοτικό γήπεδο της περιοχής, στο οποίο αγωνίζεται η Θύελλα, αριθμεί 1.500 θέσεις και επίσης είναι το πρώτο του νησιού όπου τοποθετήθηκε τεχνητός χλοοτάπητας. Οι αγώνες της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ θα διεξάγονται κανονικά στη φυσική έδρα, το ίδιο όμως δεν θα συμβεί και στα ματς για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον σύλλογο του Καμαρίου να… «μεταναστεύει» λίγα μίλια παραδίπλα και συγκεκριμένα στο δημοτικό στάδιο της Νάξου το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην ιστορική, πρώτη «πτήση» της Θύελλας ανάμεσα στους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι σε μεγάλες και παραδοσιακές ομάδες την πρώτης κατηγορίας. Αυτές είναι ο Ηρακλής, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι Περιστεριώτες, θα φιλοξενηθούν στον Νομό, ενώ για την δεύτερη αγωνιστική οι Σαντορινιοί θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπαϊράμης     


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code