ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας εξαιρετικός Π.Α.Ο.Κ. κατατρόπωσε την Α.Ε.Κ. στην Τούμπα

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ολοκληρώθηκε, με τον Π.Α.Ο.Κ. να υποδέχεται την Α.Ε.Κ. στο σχεδόν κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας για την 4η Αγωνιστική της Super League. Με μπροστάρη τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε την Ένωσης και έκανε το 4 στα 4.
Αμφότερες οι ομάδες, προέρχονταν από νικηφόρα πορεία στο πρωτάθλημα και από ήττα στην Ευρώπη, καθώς η Α.Ε.Κ. ηττήθηκε στο Άμστερνταμ 3-0 από έναν πολύ δυνατό Άγιαξ, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ηττήθηκε 0-1 από την Τσέλσι στην Τούμπα για το Europa League.

Η ενδεκάδα του Π.Α.Ο.Κ. δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μάτος στα δεξιά και Βιεϊρίνια στα αριστερά της άμυνας, Κάνιας και Μαουρίσιο να αποτελούν τους πυλώνες του κέντρου, ενώ η επιθετική τετράδα περιλάμβανε τον Λημνιό στα δεξιά της επίθεσης, τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά τον Πέλκα σε ρόλο 10αριού και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Α.Ε.Κ. σε σχηματισμό 4-4-1-1, με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, Λαμπρόπουλο και Οικονόμου κεντρικό αμυντικό δίδυμο και Μπακάκη με Λόπες στις πτέρυγες. Στους άξονες, οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, με τον Λιβάγια να βρίσκεται μπροστά τους και πίσω από τον Πόνσε, με τον Μάνταλο να παίζει σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και ο Μπακασέτας σε θέση δεξιού εξτρέμ.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Α.Ε.Κ. ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και απείλησε πρώτη φορά στο 4' με τους Σιμόες και Μπακασέτα να σουτάρουν αλλά πάνω στα σώματα των γηπεδούχων, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ. Στο 6' απείλησε ξανά με τους Μάνταλο και Λιβάγια, με τον δεύτερο να υποδεικνύεται ορθώς σε θέση οφσάιντ. Στο 9' ξανά καλή στιγμή για την Α.Ε.Κ. με τον Μάνταλο να σουτάρει έξω απο την περιοχή, αλλά τον Πασχαλάκη να πετάγεται στη δεξιά του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ για την ένωση. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Α.Ε.Κ. κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, όσο οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους. Στο 15' ο Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές, κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα και ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να βρει δίχτυα, με το σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στον Μπακάκη και να καταλήγει κόρνερ. Εξαιρετική εκτέλεση από τον Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά από τον Βαρέλα αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν. Στο 19' ο Μπίσεσβαρ έκανε αισθητή την παρουσία του, με ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. να μπλοκάρει. Στο 20' η Ένωση άγγιξε σχεδόν το 1-0 με το δοκάρι να σταματάει το σουτ του Λιβάγια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης,ο γκολκίπερ του Π.Α.Ο.Κ. μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα. Το σκορ άνοιξε για τον Π.Α.Ο.Κ. στο 29' ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαμπρόπουλου, πάτησε περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα. Στο 34' απείλησαν ξανά οι Θεσσαλονικείς με τον Πέλκα ο οποίος απέφυγε μαεστρικά τον Σιμόες, έφτασε στα καρέ της Α.Ε.Κ. αλλά κόπηκε από τον Γαλανόπουλο. Στο 40' η Ένωση πλησίασε το 1-1, με τον Μάνταλο να εκτελεί το φάουλ που παραχώρησε ο Κάνιας στον Λιβάγια, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.


B' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Α.Ε.Κ. μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' βγήκε σε μια αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις. Ο Μπακασέτας έκανε κούρσα, πάσαρε αριστερά στον Μάνταλο, εκείνος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Λιβάγια που συμμετείχε στη φάση ήταν εκτεθειμένος. Η πρώτη φάση για τον Π.Α.Ο.Κ. στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 48' με το σουτ το Πέλκα να περνάει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Ένωσης. Στο 53' ο Λιβάγια απείλησε ξανά τον Πασχαλάκη, με το σουτ που επιχείρησε να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 54' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Μαουρίσιο να κάνει πολύ ωραία ενέργεια, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 59' ο Π.Α.Ο.Κ. επιβεβαίωσε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να σκοράρει ξανά για το 2-0. Ο Σέρβος πάσαρε στον Μάτος, πάτησε περιοχή, ο συμπαίκτης του έκανε την χαμηλή σέντρα και εκείνος με το δεξί έσκισε τα δίχτυα του γκολκίπερ της Α.Ε.Κ. Στο 62' η Ένωση έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ σε μια φάση διαρκείας, με τον Μάνταλο και Πόνσε να μην καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και τον Μπακασέτα στην συνέχεια να επιχειρεί μια βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 67΄ ο Πέλκας δήλωσε παρών, με το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε να περνάει πάνω από το δοκάρι του Μπάρκας. Η Α.Ε.Κ. προσπάθησε να φτάσει σε γκολ στο 74' που θα την βάλει και πάλι στο ματς, ο Μπακάκης σέντραρε από τα αριστερά, ο Μάνταλος κατέβασε πολύ όμορφα, έπιασε ένα σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 82΄ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε πλάγιο. Στο 87' ο Λόπες έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Πασχαλάκης κατέβασε ρολά, η μπάλα ξαναστρώθηκε στον Λόπες ωστόσο το σουτ του έπιασε αέρα. Στο 92' ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε κόρνερ.


Συνθέσεις και αλλαγές

Π.Α.Ο.Κ. (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (81' Eλ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

A.E.K. (Mαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (64' Κλωναρίδης) Σιμόες (87' Τσόσιτς), Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (70' Γκάλο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code