ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίκη για το Λαύριο, 82-73 την Ντνίπτο



Νίκη για το Λαύριο στη πρώτο του παιχνίδι στην Ευρώπη.


Αν και, θεωρητικά, η Ντνίπτο ήταν η αδύναμη του ζευγαριού έβαλε δύσκολα στο Λαύριο το οποίο επικράτησε τελικά με 82-73 για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup (η δεύτερη διοργάνωση της FIBA). Η ομάδα του Λαυρίου που είχε σε καλή μέρα τους Λάμπ και Χαραλαμπόπουλο έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη της ελληνικής ομάδας στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ντνίπρο αν και το πάλεψε έχασε τελικά στα τελευταία έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Μίσουλα.

Η Ντνίπρο μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με 12-4. Το Λαύριο αντέδρασε και με ένα σερί 7-2 μείωσε αρχικά σε 14-11 ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου. Η αντεπίθεση του Λαυρίου συνεχίστηκε και έτσι το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 26-22 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Το Λαύριο μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στο +7 (35-28). Η Ντνίπρο αντέδρασε και με όπλο την άμυνα της κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την επίθεση μακριά αλλά και να κάνει ένα σερί και να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ (35-36). Το ματς συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και το ημίχρονο έκλεισε με τους Ουκρανούς να προηγούνται με σκορ 40-45.

Οι ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Το Λαύριο αν και δεν κατάφερνε να περιορίσει τον Μίσουλα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και να περάσει μπροστά στο σκορ 3 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με 57-54. Τελικά το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε το Λαύριο να προηγείται με σκορ 60-59.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε όπως και η τρίτη, με μια διαφορά, το Λαύριο πλέον έλεγχε το παιχνίδι. H ομάδα του Σερέλη εδραίωσε την ανωτερότητά της παίρνοντας μια διαφορά εννέα πόντων 6 λεπτά πριν το τέλος (73-64). Στα τελευταία λεπτά το Λαύριο έδειξε χαρακτήρα και τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 82-73.

Το σκορ αυτό άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για το επόμενο παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη και το επόμενο ματς στο Ντνεπροπέτροβσκ της Ουκρανίας την επόμενη Τετάρτη (26/9) θα κρίνει το ποιος θα περάσει στην επομένη φάση του FIBA Europe Cup.


Τα δεκάλεπτα: 26-22, 40-45, 60-59, 82-73.

Λαύριο  (Σερέλης): Χαραλαμπόπουλος 15, Κακλαμανάκης 7, Κουζέλογλου 8, Λαμπ 16, Λούντζης 8, Μαστρογιαννόπουλος, Μέλσον, Μιλόσεβιτς 12, Νίξον 10, Οντιάσε 6, Περράκης.

Ντνίπρο (Ζουράβλοβ): Κοζεμιάκιν 7, Κουσνίροβ 4, Μίσουλα 23, Νατιάζκο 2, Προκοπένκο 2, Ρέβζιν 8, Σούντελ 4, Σίζοβ, Τιμοφεγιένκο 15, Ζακουρντάιεβ 8.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code