ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν άντεξε η Ελλάδα, ήττα από την Γαλλία 75-71



Γαλλία -Ελλάδα 75-71




Η Ελλάδα έκανε μια σπουδαία εμφάνιση αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Γαλλία που είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Η Ελλάδα είχε τη Μάλτση σε μεγάλη μέρα (28 π.) έβαλε δύσκολα στις Γαλλίδες αθλήτριες και ήρθε κοντά στο να κάνει μια μεγάλη έκπληξη. Η Γαλλίδες ξαφνιάστηκαν με την εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας αλλά η ποιότητα μίλησε στις λεπτομέρειες και τελικά η νίκη ήρθε για την ομάδα της Γκαρνιέ.

Η γαλλική ομάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε τα ηνία του αγώνα από νωρίς με ένα 5-0. Η Ελλάδα αρχικά ισοφάρισε αλλά με δυο τρίποντα από Μιγιέ και Τσατσουάνγκ η Γαλλία πήρε εκ νέου προβάδισμα 11-7. Η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία στα τρίποντα και αύξησε τη διαφορά στο +11, 1 λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 26-17 για την Γαλλία, με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει λύσεις απέναντι στην ανωτερότητα της Γαλλίας.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο με σκοπό να μην πάθει ότι έπαθε με τον Καναδά. Με μια αντεπίθεση διαρκείας και έχοντας για μπροστάρισσες τις Μάλτση και Καλτσίδου μείωσε το σκορ και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Η Γαλλία αντέδρασε και ξαναπήρε, αρχικά, μια διαφορά ασφαλείας (36-29) αλλά οι παίκτριες του προπονητή Κεραμιδά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα σερί 7-2 έκλεισαν το ημίχρονο στο -2 (38-36).

Η αντεπίθεση της Ελλαδας δεν είχε όμως σταματήσει με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει, 40-40, και στη συνέχεια να απαντήσει στο σερί της Γαλλίας και να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 47-45. Η Γαλλία ξαναπήρε τα ηνία στο ματς αλλά η Ελλάδα με όπλο την άμυνα προσπέρασε και τελικά το δεκάλεπτο τελείωσε με 54-59 υπέρ της γαλανόλευκης.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα. Έλεγξε το ματς και πήρε διαφορά 8 πόντων (58-66), 8 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Κάπου εκεί η Γαλλία ξεκίνησε την τελική της αντεπίθεση. Η δυναμικότητά της Γαλλίας σε συνδυασμό με την αφλογιστία της Ελλαδας στην επίθεση, για ένα πεντάλεπτο, έφεραν της παίκτριες της Γκαρνιέ να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ (69-68), 3 λεπτά πριν το τέλος. Η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά το ματς αλλά η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και το ματς τελικά πήγε σε γαλλικά χέρια. Το τελικό σκορ έγραψε 75-71 υπέρ της Γαλλίας που έκανε το 2/2 στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Μπορεί όταν τελείωσε το ματς να άφησε μια πικρία για την ήττα με τον τρόπο που ήρθε, αλλά η Ελλάδα σήμερα έδωσε απαντήσεις. Σήμερα η Ελλαδα απέδειξε ότι η περσινή 4η θέση στο Ευρωπαϊκό της Τσεχίας δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η Ελλαδα απέδειξε σήμερα ότι δεν φοβάται κανέναν και ότι άξια βρίσκετε στη Τενερίφη. Το επόμενο ματς με την Κορέα (Τρίτη 25/9, 19:00 ΕΡΤ) είναι ματς ζωής και θανάτου για την Εθνική, καθώς αν κερδίσει συνεχίζει στην διοργάνωση ενώ αν χάσει επιστρέφει στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 38-36, 59-54, 75-71

Γαλλία (Γκαρνιέ):  Μιγιέμ 20, Γκρούντα 9, Μισέλ 2, Ντουσέ 5, Τσαουτσάνγκ 9, Επουπά 7, Τσιακ 5, Αγιάγι 2, Τσατορό 6, Ζοανές 8, Μπερνιέ 2

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σπυριδοπούλου 5, Μάλτση 28, Σπανού 8, Χριστινάκη 3, Φασούλα 4, Σταμάτη, Λύμουρα 6, Παυλοπούλου 8, Νικολοπούλου, Κοσμά, Καλτσίδου 9

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code