ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Una passeggiata a bella Firenze


Η Φλωρεντία είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές πόλεις, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά του κόσμου όλου. Κάθε σου βήμα εκεί και μια ιστορική αναδρομή. Πρόκειται για μια πόλη που σε μαγεύει. Αποτελεί ολόκληρη μια ζωγραφιά.
Κουβαλάει πλούσια ιστορία. Διοικήθηκε πάρα πολλά χρόνια από την οικογένεια των Μεδίκων, ενώ είναι το λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης, με πάρα πολλούς θησαυρούς να σου δείξει. Σήμερα λοιπόν,στο "Θέμα του Σαββάτου" θα αναφερθούμε  σε όλα αυτά τα μοναδικά αξιοθέατα που υπάρχουν και επιβάλλεται να επισκεφθεί όποιος βρεθεί εκεί.
1) Duomo di Santa Maria del Fiore: Πρόκειται ίσως για το πιο γνωστό αξιοθέατο της Φλωρεντίας. Χτισμένη σε γοτθικούς ρυθμούς, μαγεύει άπαντες ενώ διακρίνεται σε όλο το κέντρο της πόλης. Σίγουρα όμως, ο τεράστιος θόλος του Μπρουνουλέσκι είναι αυτός που κερδίζει το ενδιαφέρον και σου κόβει την ανάσα. Αν καταφέρετε να ανεβείτε τα 463 σκαλιά του, η θέα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω...
2) Palazzo Vecchio: Πολιτικό σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες. Επί Μεδίκων, όλες οι σημαντικές πολιτικές  αποφάσεις είχαν παρθεί εκεί, σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Οι αίθουσες είναι έργα τέχνης και υπεύθυνος για αυτό είναι ο Vasari.

3) Πινακοθήκη Uffizi:Αποτελεί την πιο παλιά πινακοθήκη στον κόσμο,φτιαγμένη και αυτή από τον Vasari. Κάποια από τα σημαντικότερα έργα της Αναγέννησης βρίσκονται εδώ, όπως η Αφροδίτη του Botticelli, η Αγία Οικογένεια του Michelangelo, o Ευαγγελισμός του  Da Vinci. Φυσικά φιλοξενούνται και αρχαιοελληνικά αγάλματα και πίνακες το El Greco.

4) Piazza della Signoria: Η διασημότερη πλατεία της Φλωρεντίας και η πιο εντυπωσιακή της Ιταλίας. Γιατί; Στην ουσία είναι ένα υπαίθριο μουσείο. Το συντριβάνι του Ποσειδώνα,ο βιασμός των Σαβινων, ο Περσέας είναι μερικά μόνο από τα αγάλματα που θα συναντήσει κάνεις στην πλατεία

5) Santa Croce:Και αυτή  η εκκλησία χτίστηκε σε γοτθικούς ρυθμούς το 1294 και φιλοξενεί τους τάφους επιφανών ανθρώπων της πόλης, όπως του Michelangelo,του  Galileo, του Lorenzo Ghiberti κ.ά. Το εσωτερικό της σε ικανοποιεί πλήρως καθώς θα δεις περιστύλια και νωπογραφίες του Giotto.


6) Palazzo Pitti:  Χτίστηκε από την οικογένεια Πίττι,αλλά κατοικήθηκε από τους Μεδίκους που το μετέτρεψαν σε ένα υπέροχο παλάτι. Σήμερα,οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τους θησαυρούς της οικογένειας. Ακριβώς πίσω από το Παλάτι βρίσκονται οι κήποι Μπόμπολι,ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αναγεννησιακών κήπων. Διάσπαρτα έργα τέχνης, ενώ υπάρχει και ένα μικρό αμφιθέατρο, το πρώτο παγκοσμίως που φιλοξένησε παραστάσεις όπερας.
7) Galleria dell'Accademia: Η Ακαδημία Καλών Τεχνών είναι η πρώτη σχολή στην Ευρώπη που παρέδιδαν μαθήματα γλυπτικής και ζωγραφικής. Φιλοξενεί τα διασημότερα έργα των Φλωρεντίνων ζωγράφων,ανάμεσά τους και ο πελώριος Δαβίδ του Μικελάντζελο.

8) Ponte Vecchio: Είναι η πιο παλιά γέφυρα της πόλης,αφού χρονολογείται από το 1345. Για αρκετούς αιώνες πάνω της φιλοξενούσε εργαστήρια σιδεράδων και βυρσοδεψία. Λόγω δυσωδίας απομακρύνθηκαν και σήμερα υπάρχουν κοσμηματοπωλεία. Χαρακτηριστικό της μοναδικότητάς της είναι το γεγονός πως στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος ο Χίτλερ διέταξε να μην ανατιναχθεί,κάτι που συνήθιζε να κάνει σε γέφυρες, για να μη χαθούν τα μαγαζιά της και η ιστορικότητά της.
9) Piazzale Michelangelo: Προσφέρει πανοραμική θέα της Φλωρεντίας, με διάφορα μαγαζιά και καφέ τριγύρω. Αποτελεί λατρεμένο χώρο για φωτογραφίες, ενώ και εδώ υπάρχει αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ.
10) Museo Nazionale: Πρόκειται για το παλαιότερο κτίριο της πόλης και ήταν Δημαρχείο. Έχει χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή και ως έδρα του αρχηγού της αστυνομίας. Σήμερα φιλοξενεί γλυπτά της Αναγέννησης, ενώ έχει αίθουσες αφιερωμένες στον Μικελάντζελο, του Ντονατέλλο,του Τσελίνι και άλλων γνωστών καλλιτεχνών της Αναγέννησης.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της Φλωρεντίας που θα βρει κανείς στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να δεις και να κάνεις εκεί, το σίγουρο είναι πως πρέπει να έχετε καλή διάθεση και ίσια παπούτσια για να τα ευχαριστηθείτε ακόμα περισσότερο την μαγευτική αυτή πόλη!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code