ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Pre-game από την πρωτεύουσα της Σκωτίας

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και φίλες αναγνώστες από το όμορφο Εδιμβούργο, όπου σε λίγες ώρες θα ξεκινήσουμε για την Γλασκώβη όπου η πρωταθλήτριας Ελλάδος θα δώσει τον πρώτο αγώνα για την είσοδο της στους ομίλους του Champion League.
Μια καλή αρχή χρειάζεται λοιπόν η Ένωση στο σημερινό παιχνίδι στο Celtic Park και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για αυτή, καθώς η Celtic είναι άλλη ομάδα εντός και άλλη εκτός. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι σε περίπτωση που Ένωση περάσει από τη Σέλτικ, τότε το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ πιο εύκολο, αφού η κληρωτίδα της χαμογέλασε.

Οι δυσκολίες λοιπόν σε αυτό το πρώτο βήμα είναι πολλές, καθώς η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Σκωτίας, σε μία από τις πιο καυτές έδρες στο Νησί, η οποία μεταμορφώνει τη σκωτσέζικη ομάδα προς το καλύτερο. Επίσης σημαντικός ακόμα παράγοντας είναι ότι η Σέλτικ είναι πιο έτοιμη, αφού το πρωτάθλημα της Σκωτίας έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες, ενώ η Σέλτικ έχει δώσει και ακόμη έναν διπλό ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Ρόσενμποργκ. Με λίγα λόγια, οι Σκωτσέζοι υπερτερούν σε ρυθμό αφού έχουν στα πόδια τους ήδη 4 παιχνίδια. Οι σημαντικές απουσίες για κάθε ομάδα είναι από μία (Ντεμπελέ - Μάνταλος), αλλά σίγουρα αυτή του Μάνταλου θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερη αφού αποτελεί και το φυσικό αρχηγό της ομάδας. Βεβαίως υπάρχει και η απουσία του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος θα έδινε ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα, αλλά θα βοηθούσε και στο ψηλό παιχνίδι που είναι πολύ βασικό για κάθε ομάδα στο Νησί και η ΑΕΚ πρέπει να προσέξει πολύ.

Από την άλλη πλευρά, οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει έναν αρκετά καλό κορμό, άρα και ομοιογένεια και κυρίως είναι μία ομάδα που από πέρυσι έχει δείξει ότι ξέρει πως να σταθεί απέναντι σε καλές ομάδες και δύσκολες έδρες για να πάρει αυτό που θέλει, ακόμη και χωρίς τον αρχηγό της. Σημαντικό ακόμη είναι ότι ο Μαρίνος δούλεψε την ομάδα και κατάστρωσε τα σχέδια του, βασιζόμενος στην εικόνα της Σέλτικ από τα επίσημα παιχνίδια, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει η αντίπαλος, αφού το δικός της scouting report θα βασιστεί αποκλειστικά στο φιλικό με τη Γαλατά. 

Οι σκέψεις του προπονητή της ΑΕΚ, είναι να κρατήσει το βασικό κορμό και να αντικαταστήσει τον Μάνταλο με τον Μπογέ. Βέβαια υπάρχουν και πιθανότητες να προτιμήσει ένα πιο συντηρητικό σχήμα με Χουτλ-Λοπεζ στα αριστερά και το Μπόγε να έρχεται από τον πάγκο. Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Μπάρκας, την άμυνα θα στελεχώσουν οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου και Λόπεζ, ενώ στο κέντρο φαίνεται ότι ο Μαρίνος καταλήγει στο δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλου. Στην επίθεση τώρα, εκτός από τον Μπογέ που προείπαμε, θα παίξουν οι Μπακασέτας, Κλωναρίδης και Λιβάγια όπως και στον αγώνα με τη Γαλατά. Τέλος, να επισημάνουμε ότι υπάρχει και η πιθανότητα για σύστημα με τρεις στόπερ, το οποίο πολλές φορές χρησιμοποιεί και η Σέλτικ, αν και φαίνεται αυτή η επιλογή εν τέλει δεν συγκεντρώνει πολλές ελπίδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code