ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Ιταλίας_Θα συνεχίστει η “κόκκινη” αντεπίθεση;


Στο ναό της ταχύτητας και έδρα της Scuderia Ferrari, την ιστορική Monza, συνεχίζει χωρίς διακοπή την ευρωπαϊκή του διαδρομή, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η ιταλική ομάδα προέρχεται από μια σχετικά άνετη νίκη που κατέκτησε ο Sebastian Vettel στο Βέλγιο εκκινώντας δεύτερος, στην στεγνή πίστα του Spa. Και υπογραμμίστε το στεγνή, καθώς τα πράγματα για την μάχη της κορυφής δείχνουν να ξεκαθαρίζουν. Από τη μία η Ferrari, φαίνεται να κερδίζει στα σημεία φέτος από άποψη δυναμικής του μονοθέσιου, αλλά και ιπποδύναμης καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες που προμηθεύονται τον ίδιο κινητήρα ανταγωνίζονται εντός της δεκάδας(Haas και Sauber!). Από την άλλη η Mercedes, και περισσότερο ο Lewis Hamilton, είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται τα -αρκετά- λάθη των αντιπάλων του και κυρίως την ικανότητα του σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Ένα γρήγορο flashback στους τελευταίους αγώνες(ή κατατακτήριες) εξηγεί τη διαφορά που παλεύει να μειώσει ο Γερμανός πιλότος της Ferrari. Μετά το Silverstone που οι Ferrari έδειχναν αχτύπητες στον αγώνα, κατέκτησαν τη νίκη με τον Vettel προσπερνώντας τις Mercedes-με τον Hamilton να έχει πάρει μια εκπληκτική pole την προηγούμενη ημέρα.
Στη Γερμανία, στο Hockenheim, ο Γερμανός πήρε την pole position, με τον Hamilton να εκκινεί από τη 14η θέση, η βροχή όμως στον αγώνα άλλαξε τα πάντα, και το λάθος του Vettel που είχε την πρωτοπορία του αγώνα σε εκείνο το σημείο έμελλε να είναι καθοριστικό.
Στο GP της Ουγγαρίας η βροχή στις κατατακτήριες έδωσε την pole στον Hamilton, που φυσικά την.. εξαργύρωσε στο 100% με δεδομένα τη δύσκολη προσπέραση στο Hungaroring και την “ασπίδα” του team mate του, Valterri Bottas.
Στο Βέλγιο οι καιρικές συνθήκες πρόσφεραν το χαμόγελο άλλη μια φορά στον Hamilton στις κατατακτήριες, με τον Seb να μην μπορεί να διαχειριστεί τις μεικτές συνθήκες στο Q3. Η Κυριακή όμως ήταν μια άλλη μέρα και προπάντων ηλιόλουστη. Η Ferrari του Γερμανού ξέφυγε στην Kemel και έκτοτε δεν απειλήθηκε, φτάνοντας στη νίκη και μειώνοντας τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών στους 17 βαθμούς.

Στην Monza λοιπόν συνεχίζεται από σήμερα με τις ελεύθερες δοκιμές η μάχη για την πρωτιά, σε άλλο ένα ιστορικό Grand Prix που υπάρχει στο καλεντάρι από το 1950. Η πίστα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους αγώνες F1, 67 φορές έως τώρα, είναι η ταχύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις τρεις μεγάλες ευθείες να είναι το σήμα κατατεθέν της. Με την ταχύτητα να είναι το ζητούμενο οι πιλότοι καλούνται να βρουν το ιδανικό ζύγισμα στις ελάχιστες αλλά απαιτητικές στροφές όπως οι δυο Lesmo και στην ιδιαίτερη Parabolica, αλλά και τα φρένα θα πρέπει να αποδώσουν τα μέγιστα στις απότομες επιβραδύνσεις στα σικέιν που έπονται των ευθειών. Η πίστα είναι μήκους 5,793 χλμ και ο αγώνας ολοκληρώνεται μετά από 53 γύρους.

Πολυνίκης στο ναό της ταχύτητας, είναι ο.. θρύλος των Ιταλών, ο M. Schumacher με 5 νίκες. Από τους εν ενεργεία πιλότους, Ο Lewis Hamilton ακολουθεί με 4, φιλοδοξώντας να ισοφαρίσει τον Γερμανό πρωταθλητή, ενώ ο Vettel έχει 3 νίκες. Μάλιστα εδώ ο Seb κατέκτησε την παρθενική του νίκη με την Toro Rosso το 2008. Στους κατασκευαστές η Ferrari είναι πρώτη στην έδρα της με 18 νίκες, αλλά η τελευταία είχε έρθει το 2010 δια χειρός Fernando Alonso. H Mclaren ακολουθεί με 10 νίκες.

Θα αξιοποιήσει λοιπόν η Ferrari το πλεονέκτημα του ισχυρότερου κινητήρα της ή ο Lewis θα βρει και εδώ κάποιο σημείο(όπως οι καιρικές συνθήκες) που θα του δώσει την ευκαιρία να παλέψει στα ίσια; Ραντεβού στον ναό της ταχύτητας λοιπόν..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code