ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τέλος εποχής για τον Fernando Alonso και την F1


Ανακοίνωσε και επίσημα εχθές την απόφαση του όσον αφορά το μέλλον του, ο Fernando Alonso. Και αυτή δεν συμπεριλαμβάνει πλέον τη Formula 1 στα σχέδια του Ισπανού, μετά από 17 χρόνια.

Μια απόφαση που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη, καθώς ο πιλότος της Mclaren εξετάζοντας τις επιλογές του βλέπει οι μεν Βρετανοί δεν είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν περισσότερα από το μέσο του grid, ενώ το να βρεθεί σε κοκπιτ ανταγωνιστικότερης ομάδας άμεσα δεν είναι δυνατόν, έτσι, προτίμησε να συνεχίσει από του χρόνου εκτός F1 και Mclaren.

Ο 37χρονος έκανε γνωστή την απόσυρση του ανεβάζοντας ένα πολύ όμορφο βίντεο με αναδρομή της πλούσιας καριέρας του, και το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Ο Alonso αφού ευχαρίστησε την ομάδα του, όλους τους οπαδούς του και τους φίλους που έκανε στην F1 είπε πως ακόμα του αρέσει να οδηγεί τα πιο γρήγορα μονοθέσια στον πλανήτη. Ακόμη αντλεί ευχαρίστηση και γιαυτό επιλέγει τη δεδομένη στιγμή να εγκαταλείψει, αφήνοντας την υπόσχεση πως θα τον παρακολουθούμε σε κάποια άλλη μορφή αγώνων.

Το παλμαρέ του Ισπανού από το Οβιέδο, είναι αρκετά πλούσιο αφού περιλαμβάνει σε 17 χρόνια καριέρας: 2 παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2005-06, 32 νίκες, 22 pole positions και 97 βάθρα. Έχει αγωνιστεί με την Minardi το 2001, ενώ από το 2003 και έπειτα έχει αγωνιστεί στις ιστορικότερες ομάδες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, όπως τη Renault όπου πανυγήρισε τους δύο τίτλους του, τη Ferrari για μια πενταετία, από το 2010 έως το 2014, ενώ στη Mclaren συνέχισε από το 2015 έως και σήμερα, χώρις να λησμονούμε το περιπετειώδη πέρασμα του από την βρετανική ομάδα το 2007.
Με τα χρώματα της Renault πανηγύρισε τους δυο τίτλους του ο Ισπανός

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Ο Alonso συμμετέχει φέτος στο WEC με την ομάδα της Toyota έχοντας δύο νίκες, η μια στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Ο μεγάλος στόχος του είναι το triple crown, δηλαδή μια νίκη στο Μονακό, μια στο Le Mans και μια στο Indy 500. Τα δυο πρώτα τα πέτυχε οπότε μένει να προσηλωθεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου και πέρυσι αγωνίστηκε στην Ινδιανάπολη με τα χρώματα της Mclaren Andretti και οι συζητήσεις υπάρχουν και για του χρόνου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί που θα επιλέξει να συνεχίσει ο σπουδαίος Ισπανός θα είναι για να διεκδικεί νίκες, τίποτα λιγότερο. Έτσι όπως τον γνώρισαμε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του δηλαδή…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code