ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Danny ξεπόρτισε!


Ο Daniel Ricciardo θα είναι πιλότος της Renault για τα δύο επόμενα χρόνια όπως έγινε γνωστό εχτές, αμέσως μετά την ανακοίνωση της RBR η οποία ευχήθηκε καλή συνέχεια στον Αυστραλό.


Ο 29χρονος, μετά το σίριαλ που προηγήθηκε σχετικά με το μέλλον του φαινόταν να μένει στη Red Bull-με Ferrari και Mercedes να έχουν καπαρωμένες τις θέσεις στους πιλότους. Ο Ricciardo όμως θέλησε να κάνει την ανατροπή, επιλέγοντας τη Renault και θα βρεθεί από του χρόνου στο πλάι του Nico Hulkenberg, πυροδοτόντας έτσι τη φετινή silly season. Στη θέση του η RBR έχει να επιλέξει ενός εκ των Sainz, Gasly ενώ ο Hartley είναι εξαιρετικά απίθανο να ανάβει σκαλοπάτι. Οι ταύροι πρέπει να κάνουν σοφή επιλογή αφού υπάρχει στην ομάδα ήδη μια από τις αιτίες που οδήγησαν τον Ricciardo στην αλλαγή σκηνικού: ο Max Verstappen.

O Daniel Ricciardo αφήνει την RBR στο τέλος της σεζόν μετά από μια δεκαετία. Βρίσκεται από το 2008 στις μικρότερες κατηγορίες κατακτώντας τη Formula Renault 2.0 το ίδιο έτος και την βρετανική F3 International το 2009. Παράλληλα αναλαμβάνει χρέη δοκιμαστή. Το 2011 κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1 με την HRT και τρέχει σε 10 αγώνες. Τα δυο επόμενα χρόνια τον βρίσκουν στην “αδερφή” ομάδα της Red Bull, την Toro Rosso. Με πειστικές εμφανίσεις και 30 βαθμούς απολογισμό τα δύο αυτά χρόνια, η αυστριακή ομάδα του δίνει και τη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι, το 2014 αγωνίζεται με τα χρώματα της RBR έχοντας ομόσταυλο το ήδη τετράκις πρωταθλητή Sebastian Vettel. O Honey Badger δεν μάσησε όμως απέναντι στον Γερμανό που δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά την πρώτη χρονιά της τούρμπο εποχής. Ο Danny κατακτά 3 νίκες σε Καναδά, Ουγγαρία και Βέλγιο εκκινώντας πάντα από τις πιο πίσω θέσεις. Εκμεταλλευόμενος το σασί της RBR, αλλά και τα κυνηγητά των πιλότων της Mercedes, Hamilton-Rosberg, ο Ricciardo με σωστή στρατηγική και υπομονή δείχνει πως έχει τη στόφα. Το 2015 ο Vettel αναχωρεί για τη Ferrari, η οποία ήταν η 2η δύναμη εκείνη τη χρονιά, έτσι η RBR έμεινε μακριά από τη νίκη. Team mate του Ricciardo έγινε ο.. άκακος Daniil Kvyat μέχρι και τον αγώνα της Κίνας της επόμενης χρονιάς αφού η Αυστριακή ομάδα δεν τον άντεξε άλλο, υποβιβάζοντας τον στην Toro Rosso. Η θέση του αλληλοκαλύφθηκε με τον Mad Max Verstappen που έκανε την αντίθετη διαδρομή. Ο τυφώνας Max λοιπόν, στο ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα της Red Bull στο Ισπανικό GP, πανηγυρίζει και την πρώτη νίκη της καριέρας του! Γίνεται αμέσως το επόμενο αγαπημένο παιδί του Christian Horner και του Helmut Marco. Κάτι που έβλεπε ο Ricciardo, ο οποίος δεν πήγαινε πίσω κάνοντας μια καλή χρονιά τερμάτισε και πάλι τρίτος παίρνοντας μια pole στο Μονακό(τη νίκη την χάρισε η ομάδα του στον Hamilton, μετά από καταστροφικό πιτ στοπ) και μια νίκη στην Μαλαισία. Εκεί, ο Daniel είχε ήδη τραβήξει αγωνιστικά το αυτί του Verstappen, αφού πέρασε με τσαγανό μετά από μάχη τον πιτσιρικά-φαινόμενο, πριν ο καπνισμένος κινητήρας της Mercedes του Hamilton του έδινε τη νίκη.

Το 2017 ο Αυστραλός κάνει μεστό πρώτο μισό και είναι αυτός που κρατάει ψηλά την RBR ενώ ο Verstappen παλεύει με αστοχίες αλλά και εμπλοκές σε ατυχήματα, για τα περισσότερα ευθύνεται ο ίδιος. Ο Ricciardo θα πανηγυρίσει άλλη μια νίκη στο Baku η οποία είναι και η πιο ανατρεπτική αφού εκκίνησε από τη 10η θέση. Highlight η τριπλή(!) προσπέραση που έκανε μετά από επανεκκίνηση που δόθηκε στον αγώνα. Παρόλα αυτά στο τέλος της χρονιάς η RBR προσφέρει συμβόλαιο στον Verstappen όπου τον δένει μέχρι το 2020.

Κάπου εκεί ο Daniel, φτάνοντας στη φετινή χρονιά άρχισε να σκέφτεται το τι αντιμετώπιση θα έχει αν έμενε στην Αυστριακή ομάδα, αλλά και την μεγάλη αλλαγή στο τεχνικό κομμάτι,που αφορούσε την παροχή κινητήρων της Honda από το 2019. Εν τω μεταξύ, αγωνιστικά ο Ricciardo συνεχίζει να δίνει απαντήσεις παίρνοντας μια εμφατική νίκη στην Κίνα, προσπερνώντας όποιον βρέθηκε στο διάβα του, μετά από το SC που προκάλεσε ο.. Verstappen. Που ναι μεν ήθελε τη νίκη, αλλά η απερισκεψία του ήταν υπέρμετρη. Το επόμενο ρεσιτάλ του Αυστραλού δόθηκε στο Μονακό. Απλά δεν.. πιανόταν η RBR. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε μηχανικό πρόβλημα; Θα το έλυνε οδηγώντας ο Ricciardo! Ο Αυστραλός έχοντας από το μέσο του αγώνα πίσω του τη Ferrari του Vettel κατάφερε και έπαιξε άμυνα με λαβωμένη την MGU-H του, και κάποια χιλιόμετρα λιγότερα σε τελική. Στον αντίποδα ο Max άρχισε να προσφωνείται.. Crashtappen, αφού από τις κατατακτήριες είχε κοπανήσει το μονοθέσιο του στις μπαριέριες του Πριγκιπάτου.

Ο απολογισμός του Ricciardo μέχρι σήμερα με την ομάδα της Red Bull είναι, 7 νίκες, 2 pole positions και 29 βάθρα. Ο Honey Badger ανδρώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, έμαθε να περιμένει, αλλά το κυριότερο: να επιλέγει το καλύτερο για τον ίδιο. Ο ίδιος δήλωσε πως είχε ανάγκη μια αλλαγή σκηνικού. Αν η Renault του δώσει ένα αξιόμαχο μονοθέσιο τότε ο Danny είναι ικανός για να αλλάξει τις ισορροπίες και το σκηνικό στην Formula 1..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code