ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στα αστέρια πάει....η πρωταθλήτρια ΑΕΚ!!

Κόντρα σε όλους και όλα, αφού έχασε και τον Λόπεζ, η ΑΕΚ με καρδιά πρωταθλήτριας και 40.000 ενωσίτες να μετατρέπουν το ΟΑΚΑ σε Φιλαδέλφεια, η Ένωση κατάφερε να επικρατήσει της Σέλτικ και να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champion League.




Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού, πιέζοντας τη Σέλτικ στα 3/4 του γηπέδου. Έκλεψε μπάλες και προσπάθησε να βγάλεις φάσεις, και στην πρώτη της ουσιαστικά μεγάλη ευκαρία, σκόραρε με Γκάλο, μετά από κλέψιμο έξω από τη περιοχή της Σέλτικ και σέντρα του Χουλτ από τα αριστερά. Ο κακός ως γενική παρουσία τον Γκάλο, πετάχτηκε ως κρυφός φορ και με άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώρια στον Γκόρντον. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έδειξε ένα κακό πρόσωπο, αφού δυσκολευόταν ακόμη και να κρατήσει τη μπάλα, καθώς οι 2 πλευρές της δεν δούλευαν καθόλου καλά, με τον Μπακασέτα να κινείται σε ρηχά νερά και τον Γκάλο να είναι πολύ μέτριος. Σε αυτό βοήθησε και η κακή διαιτησία (όπως και στο πρώτο παιχνίδι), με τον ρώσο διαιτητή να παίζει Σέλτικ σφυρίζοντας αντίθετα ή αγνοώντας φάουλ υπέρ της Ένωσης. Έτσι η Σέλτικ παίρνοντας και την κατοχή συνέχιζε να πιέζει, με την ΑΕΚ να αμύνεται μαζικά, τον Ουζουνίδη να φωνάζει στους παίκτες και αλλά την ΑΕΚ να ανησυχεί σε μόλις μία φάση με τον Γκρίφθις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονταν στη πλευρά του Γκάλο-Μπακάκη με τον πρώτο να μην βοηθάει ούτε αμυντικά αλλά και ούτε επιθετικά και τη Σέλτικ να περνάει από εκεί πολλές σέντρες προς τη περιοχή της ΑΕΚ.


Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Όπως μπήκαν οι πρωταθλητές στο πρώτο ημίχρονο, έτσι μπήκαν και στο δεύτερο, δηλαδή σκοράροντας. Η Ένωση προφανώς μετά από τις φωνές του Μαρίνου, μπήκε πιέζοντας ξανά πολύ και αναγκάζοντας τη Σέλτικ σε πολλά αβίαστα λάθη τα πρώτα λεπτά. Έτσι σε εκείνο το σημείο, μέσα από μία στημένη φάση η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Γκάλο έκανε το γέμισμα, ο εκπληκτικός Λαμπρόπουλος πήρε τη κεφαλιά και έδωσε πάσα στον Λιβάγια που από κοντά και πολύ εύκολα έκανε το 2-0. Έπειτα η ΑΕΚ όπως ήταν λογικό έδωσε μέτρα στη Σέλτικ αλλά οι σκωτσέζοι σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα με την ίδια άνεση. Ο Ρότζερς μετά το 2-0 τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας όλα τα επιθετικά του όπλα και από το πουθενά, μετά από αδράνεια του Γκάλο και κυρίως της άμυνας, η Σέλτικ μείωσε με τον νεοεισελθόντα Σινκλέρ να σκοράρει στο 78' με κεφαλιά. Κάπου εκεί η ΑΕΚ γύρισε τελείως πίσω αλλά με τη βοήθεια των αλλαγών του Μαρίνου, κατάφερε να κρατήσει αυτό το πολύτιμο 2-1 που την έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική Βίντι. Τέλος να σημειώσουμε ότι μετά από αυτή την νίκη, η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στο Europa League.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ, Γκάλο (81’ Αλμπάνης), Μπακασέτας (90’ Μπακασέτας), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Λιβάγια.
ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Χέντρι, Σιμούνοβιτς, Λούστιγκ (60’ Ντεμπελέ), Φόρεστ, Τίρνεϊ, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), Ντσάμ, Γκρίφιθς.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code