ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν ο Μπολτ "έσπασε" τα χρονόμετρα στην κούρσα του αιώνα!

Εννέα χρόνια πίσω, ο Γιουσέιν Μπολτ και οι υπόλοιποι δρομείς του Τελικού στο Παγκόσμιο του Βερολίνου, μας χάριζαν την γρηγορότερη κούρσα στην ιστορία του αγωνίσματος των 100 μέτρων. Ήταν η βραδιά που ο Τζαμαϊκανός αστέρας "σεληνιάστηκε" και... ''τρέλανε" τα χρονόμετρα.

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η κούρσα του αιώνα και όχι άδικα κατά την γνώμη μου καθώς εκείνο το βράδυ της 16ης Αυγούστου, έγιναν πολλά ρεκόρ. Αρχικά, ήταν ο αγώνας που περίμεναν με κομμένη την ανάσα πολλά εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, λόγω της ''άτυπης'' τότε κόντρας ανάμεσα σε Μπολτ και Γκέι. Πίστευαν λοιπόν πως ο Αμερικανός ήταν ικανός για την έκπληξη βάση των προηγούμενων εμφανίσεών του μέσα στην χρονιά που τον έκαναν να... μοιάζει ανίκητος.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επαληθεύτηκε ποτέ στην πράξη. Ο ''αφέντης'' δίνει το σύνθημα να ξεκινήσουν οι σπρίντερ και ο Γιουσέιν, με τον τρομερό του διασκελισμό που μάλιστα έγινε αφορμή για επιστημονικές έρευνες, πέρασε τον τερματισμό χωρίς... αντίπαλο, κάνοντας το εξωπραγματικό 9,58, νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Γκέι προσπάθησε πολύ, έκανε την κούρσα της ζωής του με το 9,71 που σήμαινε Ρεκόρ Αμερικής αλλά δεν στάθηκε αρκετό για να ''κλέψει'' το χρυσό. Τρίτος ο άλλοτε Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν, Ασάφα Πάουελ με 9,84 και season best,που... έφυγε ευχαριστημένος από την διοργάνωση.

Όπως είπαμε και πριν, αυτή η κούρσα είχε αρκετά ρεκόρ γι' αυτό και την κάνει ξεχωριστή. Εκτός από το Παγκόσμιο του Μπολτ που έγινε εκείνο το βράδυ, 6 από τους 8 αθλητές του Τελικού πραγματοποίησαν κάποιο ρεκόρ, είτε προσωπική καλύτερη επίδοση της χρονιάς, είτε εθνικό ρεκόρ. Το άλλο αξιοσημείωτο του αγώνα είναι πως οι 7 από τους 8 που έτρεξαν στο Βερολίνο σημείωσαν χρόνο από 10 δευτερόλεπτα και κάτω με μοναδική εξαίρεση τον Αμερικανό Πάτον με 10,34 που τερμάτισε 8ος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code