ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο κακός «δαίμονας» του Μέσι και τα δύο χρυσά με την Εθνική Αργεντινής

Το Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας ανήκει στο παρελθόν με τον Λιονέλ Μέσι να μην καταφέρνει ούτε τώρα να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την Εθνική ομάδα της χώρας του, κάτι που έχει εξελιχθεί σε απωθημένο, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη που θέλει να τον δει με την κούπα στα χέρια.
Παρ’ όλα αυτά ο ‘’Λίο’’ στο παρελθόν έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους συμπατριώτες του, την μία ως έφηβος και την άλλη σε μια διοργάνωση που δεν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από το κοινό αλλά και στην οποία δεν απονέμεται κύπελλο στον νικητή παρά μόνο το χρυσό μετάλλιο.


Έχοντας πατήσει πλέον τα 31 του χρόνια ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τέσσερα champions league, τρία Ευρωπαϊκά Super cup, εννιά πρωταθλήματα Ισπανίας και πολλοί ατομικοί τίτλοι κοσμούν την φαρέτρα του. Θα λέγαμε λοιπόν πως είναι χορτασμένος ο ίδιος αλλά και ο κόσμος, από τα τρόπαια που έχει κερδίσει με την Μπαρτσελόνα, αν και ποτέ δεν συνηθίζεται να λέγεται κάτι τέτοιο στον αθλητισμό.

Το ίδιο ωστόσο δεν συμβαίνει με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στην ανδρική ομάδα της ‘’Αλμπισελέστε’’ δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στην πολυπόθητη κούπα. Η αγάπη που τρέφει ο κόσμος της Αργεντινής για τον Μέσι είναι τεράστια. Βλέπουν στα μάτια του, τον ηγέτη που θα τους οδηγήσει στην κορυφή, όπως συνέβαινε και παλιότερα με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτό είναι ίσως και το στοιχείο που κάνει τον Αργεντινό να ‘’μπλοκάρει’’ στα παιχνίδια της Εθνικής και να μην θυμίζει σε μεγάλο ποσοστό τον Μέσι της Μπαρτσελόνα. Η πίεση δηλαδή που του μεταφέρεται από το σύνολο των συμπατριωτών του, λειτουργεί στον ίδιο καταστροφικά όπως έχει αποδειχθεί.

Μπορεί βέβαια να μην ισχύει αυτό και απλώς οι συγκυρίες να μην του έχουν επιτρέψει ακόμα να πανηγυρίσει είτε το Copa America είτε το Παγκόσμιο κύπελλο. Και το λέμε αυτό καθώς 4 φορές έφτασε πολύ κοντά δίχως να τα καταφέρει. Η πρώτη το 2007 στο Copa America όπου η Αργεντινή ηττήθηκε στον Τελικό από την Βραζιλία και στην συνέχεια οι τρεις σερί χαμένοι Τελικοί, το 2014 στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, χάνοντας το τρόπαιο από την Γερμανία στην παράταση και οι δύο ισάριθμες ήττες από την Χιλή στα πέναλτι το 2015 και 2016. Την τελευταία φορά μάλιστα ο Μέσι έφτασε κοντά στην απόσυρση του από την Εθνική, δηλώνοντας μετά το τέλος του Τελικού με την Χιλή στις Η.Π.Α ότι αποχωρεί από την ομάδα καθώς δεν είναι γραφτό να σηκώσει κάποιο τρόπαιο, ωστόσο αργότερα με καθαρό μυαλό και με τις πιέσεις του κόσμου να παραμείνει, έπραξε ορθά και επέστρεψε στην ‘’Αλμπισελέστε’’.

Πάντως ο Αργεντινός στο παρελθόν έχει ζήσει επιτυχίες με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του ως μέλος αυτής, οι οποίες βέβαια δεν ευσταθούν και δεν προσδίδουν στο μεγαλείο της κατάκτησης ενός Copa America ή ενός Παγκοσμίου κυπέλλου.

Παγκόσμιο κύπελλο Under 20 – 2005
Ο 17χρονος τότε Λιονέλ Μέσι συστηνόταν στο κοινό αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2005 για ηλικίες κάτω των 20 που διεξήχθη στην Ολλανδία ο μικρόσωμος Λιονέλ οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, κερδίζοντας μάλιστα και την πρώτη θέση των σκόρερ με 6 γκολ. Ενδιαφέρον στατιστικό του ‘’Λίο’’ από εκείνη την διοργάνωση το ότι σκόραρε σε όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια, πετυχαίνοντας επίσης τα δύο γκολ των Αργεντινών στον Τελικό με την Νιγηρία. Φυσικά ο Μέσι είχε και άξιους συμπαραστάτες σε εκείνο το τουρνουά με αυτούς που ξεχωρίζουν να είναι οι Αγκουέρο, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Μπίγκλια και Γκαράι.

Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο- 2008
Το 2008 στο Πεκίνο έλαβαν χώρα οι 29οι  θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς αγωνίζονται παίκτες νεαρής ηλικίας λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν οι αστέρες του αθλήματος. Ωστόσο πολλοί από τους σημερινούς αστέρες έχουν περάσει από την συγκεκριμένη διοργάνωση στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. Έτσι λοιπόν και ο Λιονέλ Μέσι όντας στα 20 του, αγωνίστηκε με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το ρόστερ της ομάδας ήταν εξαιρετικό με τους Μέσι, Ντι Μαρία, Ρικέλμε, Λαβέτσι, Αγκουέρο και Μασεράνο να κάνουν την διαφορά. Η πρωτιά ήρθε αναμενόμενα με τον ‘’Λέο’’ να έχει θετική παρουσία στην διοργάνωση σκοράροντας επίσης δύο τέρματα στο τουρνουά και σερβίροντας το νικητήριο γκολ στον Ντι Μαρία που έδωσε στους Αργεντινούς το χρυσό μετάλλιο στον Τελικό απέναντι στους Νιγηριανούς.

 Υ.Γ Λογικά θα έχει δύο ακόμα ευκαιρίες για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η αρχή θα γίνει του χρόνου στο Copa America της Βραζιλίας και αν δεν τα καταφέρει, θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στο Παγκόσμιο του Κατάρ το 2022. Όλοι οι υγιείς φίλαθλοι ευελπιστούν να γίνει το δίκαιο πράξη (όπως συνέβη με τον Ρονάλντο) και να το ''σηκώσει''. Αν γίνει και μέσα στην Βραζιλία, ακόμα καλύτερα!

*Να τονίσουμε επίσης ότι στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει στην αποστολή μέχρι τρεις παίκτες πάνω των 23, με πιο λαμπρά παραδείγματα τους Ροναλντίνιο, Ρικέλμε, Γκιγκς και Νειμάρ που πήραν μέρος σε Ολυμπιακό τουρνουά αφότου συμπλήρωσαν τα 23 τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code