ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λίγο απo Ευρώπη και πολύ από μεταγραφές

Σχετική εικόνα

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φτάσαμε τέλη Ιουλίου.  Μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού φέτος και ήδη τα νεύρα μου αρχίσουν να τρέμουν, γιατί υπολειτουργούν τα πάντα, θες να κάνεις μισή δουλειά και δεν βρίσκεις άνθρωπο.
Τέλος πάντων, στον απόηχο της τραγωδίας στην Αττική και μέσα στην περίοδο που η αθάνατη ελληνική νοοτροπία, αντί να κοιτάξει να βοηθήσει όπως μπορεί, σηκώνει το δάχτυλο και προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες, ενώ θα έπρεπε να ρίξει μία ματιά στον καθρέπτη και να κάνει την αυτοκριτική της.

Πάμε λίγο στα ποδοσφαιρικά, είδα το ματς του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία, η μία ομάδα εμφανώς πιο έτοιμη και η δεύτερη με συγκεκριμένο σχέδιο να κρατήσει το μηδέν πίσω και να παίξει στην κόντρα επίθεση, ένας τρόπος παιχνιδιού που πιστεύω θα υιοθετήσει ο ΠΑΟΚ στην Ελβετία καθώς τον βολεύει πολύ περισσότερο ειδικά με δυνατούς αντιπάλους, επίσης στον επαναληπτικό οι Ελβετοί θα παρουσιαστούν πιο επιθετικοί αφενός γιατί πρέπει να σκοράρουν αφετέρου γιατί έτσι παίζουν στην έδρα τους. Ο υπηρεσιακός προπονητής του δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά ίσα ίσα πιστεύω πως λόγω περιόδου και λόγω του ότι είναι το μεταβατικό στάδιο απλά θα κοιτάξει να διατηρήσει την τακτική ισορροπία.

Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη παραλίγο να αυτοκτονήσουν παρόλα αυτά έσωσαν την παρτίδα στο τέλος, ο μεν Ατρόμητος με ένα γκολ του Κουλούρη στην εκπνοή, γκολ από αυτά που βάζει κατά καιρούς ο Έλληνας επιθετικός αλλά και από αυτά που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου όταν τον βλέπεις να κάνει κοντρόλ με το καλάμι και να χάνει το ένα τετ α τετ μετά από το άλλο. Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης,  προηγήθηκε 0-2 εκτός έδρας και κατάφερε να δεχθεί τρία τέρματα, παρόλα αυτά τα εκτός έδρας γκολ πάντα έχουν αξία και πιστεύω πως και οι 3 ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον ΠΑΟΚ να έχει το πιο δύσκολο έργο, όχι γιατί η Βασιλεία τρομάζει, αλλά γιατί μπήκε αυτό το ρημάδι το εκτός έδρας γκολ που πάντα σε αυτό το σημείο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων παίζει σημαντικό ρόλο.

Πάμε τώρα στα μεταγραφικά, ξεκινάμε με τις κλασσικές τυμπανοκρουσίες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού που πάντα κάθε καλοκαίρι γράφονται καμιά 30αρια ονόματα, κάποιοι έρχονται κάποιοι δεν υπάρχουν καν στον σχεδιασμό και κάποιοι γράφονται απλά για να γραφτεί ένα όνομα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή, εάν δεις τα ρεπορτάζ είναι όλοι τους επιπέδου Τόνι Κρος και Λούκα Μόντριτς και απλά από καθαρή τύχη κοιμήθηκε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ και δεν τους έκλεισε πρώτα αυτή. Αναφέρομαι στον Ολυμπιακό γιατί εκεί το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται κάθε χρόνο ίδιο και απαράλλαχτο. Από την άλλη έχουμε τους οπαδούς. Όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο οι μεταγραφές είναι το ζουμί του οπαδού απλά στην Ελλάδα το πράγμα ξεφεύγει.

Έβλεπα την μεταγραφή του Μιράντα στον Ολυμπιακό, από την μία είχαμε τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Wolves που γλίτωσαν από τον παίκτη από την άλλη τον ενθουσιασμό των media του Ολυμπιακού και στη μέση ο οπαδός της ομάδας που δεν ξέρει τι να δει και τι να πιστέψει. Αντίστοιχες καταστάσεις ουκ ολίγες σε όλες τις ομάδες, απλά ξανά λέω αναφέρομαι στον Ολυμπιακό γιατί είναι πιο έντονο το φαινόμενο, μην παρεξηγηθώ κιόλας.

Πάμε τώρα στην τελευταία προσθήκη του ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται θα είναι ο Akpom. Γυρνάω Κυριακή απόγευμα από παραλία και βλέπω σε διάφορα site πως έκλεισε ο παίκτης στον ΠΑΟΚ, η είδηση είχε 15 λεπτά που βγήκε. Μπαίνω να διαβάσω σχόλια από κάτω και γίνεται της μουρλής, τα μισά σχόλια γράφουν για το τι παικταράς είναι, τα άλλα μισά γράφουν πως έχουν άκρες στα άδυτα των τμημάτων υποδομής της Arsenal και έχουν άποψη (γελάει ο κόσμος) για τον παίκτη και την αγωνιστική του ταυτότητα. Έχοντας ζήσει στο Βόρειο Λονδίνο λόγω σπουδών είχα μία παραπάνω επαφή με την ομάδα της Arsenal , λόγω περιοχής. Οπότε έχω αρκετούς φίλους και συμφοιτητές οι οποίοι είναι οπαδοί της ομάδας και έσπευσα να τους ρωτήσω για τον παίκτη.

Με μεγάλη μου "έκπληξη" επιβεβαίωσα πως δεν είχαν εικόνα για τον παίκτη, γιατί πολύ απλά δεν είχε την αμάν και τι παρουσία (προσοχή δεν λέω ότι το παλικάρι είναι παλτό χειμωνιάτικο, απλά οι άνθρωποι δεν είχαν άποψη), εκτός από έναν ο οποίος λόγω του ότι εργάζεται στην ομάδα πηγαίνει σε κάποια ματς της δεύτερης ομάδας και μου είπε δύο τρία στοιχεία του παίκτη αλλά ως εκεί. Πληροφοριακά όντως θεωρούνταν παίκτης με προοπτική (κυρίως λόγω φυσικών προσόντων και σωματοδομής, άλλωστε οι Άγγλοι έχουν ένα πάθος με ψηλούς και γρήγορους striker), απλά δεν έδειξε γρήγορα τα απαιτούμενα στοιχεία για να παίξει στην Premier League.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι πως μία μεταγραφή προκαλεί ενθουσιασμό αλλά δεν υπάρχει λόγος να προκαλεί και αυταπάτες, ένας παίκτης μπορεί εδώ να πιάσει και να ξαναγεννηθεί, αλλά το ίδιο εύκολα, μπορεί να περάσει και να μην ακουμπήσει, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι όντως παικταράς αλλά να μην μπορεί απλά να προσαρμοστεί στον ρυθμό ζωής της χώρας και στις συνθήκες τους πρωταθλήματος.

Οπότε καλό είναι απλά να έχουμε την υπομονή (και μόνο που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη μου φαίνεται αστείο, εδώ δεν έχουμε υπομονή σαν λαός σε πιο ζωτικά πράγματα στην καθημερινότητα μας), ώστε να δούμε τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και εκτός αυτού, το σημαντικότερο να μπορούμε να είμαστε σε θέση να τους δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο να προσαρμοστούν τόσο στην ομάδα όσο και στις συνθήκες.

Κλείνοντας, να αναφερθώ και στην ΑΕΚ αφού μίλησα για τους δύο από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, γράφεται πως η Ένωση αρνήθηκε πρόταση για τον Simoes, γιατί δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει, εγώ λέω πως εάν όντως έγινε πρόταση και την αρνήθηκε έγινε γιατί δεν ικανοποιήθηκε οικονομικά. Εάν ικανοποιηθεί θα τον δώσει, γιατί σε αντίθεση με τις δηλώσεις των διοικούντων (όποιον θέλουμε τον κρατάμε κτλ), στην πράξη είδαμε, πως όποιον παίκτη προσπάθησε να ανανεώσει η ΑΕΚ τον έχασε, και για όποιον έρχεται καλή προσφορά το συζητάει. Τέλος δεδομένου ότι ο Simoes έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, οι οπαδοί της ΑΕΚ ας κρατήσουν μικρό καλάθι, καλού κακού γιατί λήξη συμβολαίου σε 1 χρόνο σημαίνει ότι τον Γενάρη υπογράφει ελεύθερος και σε αυτές τις περιπτώσεις ή τον ανανεώνεις τώρα (χωρίς να έχεις την πίεση του χρόνου) ή τον πουλάς τώρα γιατί τον Γενάρη ότι από τα δύο και να κάνεις θα το κάνεις με το μαχαίρι στο λαιμό.

ΥΓ: Εκτός από τους ανθρώπους στην Αττική, μεγάλη ανάγκη έχουν και τα ζώα ας προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο ευαισθητοποιημένοι και για αυτά. Επιπλέον καλοκαίρι είναι αδέσποτα δυστυχώς πολλά, ένα μπολ δροσερό νερό στην είσοδο της οικοδομής μας δεν είναι κακό, ούτε κοστίζει ούτε μας βάζει σε μεγάλο κόπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code