ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Το καλοκαίρι έχει μπει πλέον για τα καλά και για αρκετούς ο ελεύθερος χρόνος πολλαπλασιάζεται, επιτρέποντας να ασχοληθείτε με hobbies και δραστηριότητες που τον προηγούμενο καιρό δεν προλαβαίνατε ούτε να διανοηθείτε να κάνετε.
Ακόμα, όμως, κι αν δεν αυξήθηκε ο χρόνος σας, η καλοκαιρία δημιουργεί αναπόφευκτα τη διάθεση να βγείτε έξω και να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες που θα σας χαρίσουν στιγμές συγκίνησης ή και δημιουργικού οίστρου. Τι εμπειρίες μπορεί να είναι αυτές; Πάρτε μερικές ιδέες παρακάτω:

1) Γνωρίστε κάποιο άθλημα

Τένις


Το τένις είναι ένα καλό άθλημα για να διατηρήσετε την υγεία σας, τη φυσική σας κατάσταση, τη δύναμη και την ευκινησία. Έχει υπολογιστεί ότι μία ώρα παιχνίδι τένις καίει περίπου 600 θερμίδες για τους άνδρες και 420 θερμίδες για τις γυναίκες. Το τένις είναι άθλημα που προσφέρεται τόσο για άσκηση όσο και για ψυχαγωγικό σκοπό παίζοντας με φίλους ή την οικογένεια. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων και δεν απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Βόλεϊ


Το βόλεϊ αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα μικρών και μεγάλων!  Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν για να ασκηθούν και να συνδεθούν με φίλους. Το Βόλεϊ είναι μια υγιής άσκηση χαμηλής έντασης που μπορούν να απολαμβάνουν οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. 

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως η άσκηση και η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα μειώνει σημαντικά τη κατάθλιψη και καταπολεμά το στρες. Η συμμετοχή σας στο βόλεϊ, λοιπόν, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει την υπερηφάνεια σας  για τα επιτεύγματά σας ως μέλος της ομάδας.

Ιππασία


Ένα χόμπι ιδιαίτερο που όσοι το δοκιμάζουν, ενθουσιάζονται, η ιππασία έχει πάψει να απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς και απευθύνεται σε ολοένα και περισσότερους επίδοξους ιππείς. Έτσι, σήμερα, οποιοσδήποτε θελήσει, μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα ιππασίας που απευθύνονται σε αρχάριους ή σε εμπειρότερους αναβάτες, τα οποία πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και αγροκτήματα (ιππικά κέντρα), που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Πεζοπορία 


Η πεζοπορία είναι εξαιρετική δραστηριότητα και συνήθως την υιοθετούν, όσοι έχουν πάθος για μεγάλες εκδρομές και τους αρέσει να βιώνουν την ομορφιά της φύσης. Η πεζοπορία επιδρά ευεργετικά στην παραγωγικότητα  και βοηθά να αποβάλλετε από το νου όποια  θέματα σας απασχολούν ενώ, παράλληλα, βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση.

Η πεζοπορία χαρίζει πνευματική διαύγεια, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι η σωματική άσκηση βοηθάει να κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση και να προλαμβάνουμε τη νοητική εξασθένιση. Επίσης, ενισχύει τη δημιουργικότητα και οξυγονώνει τον εγκέφαλο. 

Επιπλέον, πρόκειται για οικονομική δραστηριότητα, εφόσον δε χρειάζεστε ιδιαίτερο εξοπλισμό για να την ξεκινήσετε.

 Ποδηλασία


Πρακτικό και ψυχαγωγικό, το ποδήλατο δεν αποτελεί μόνο ένα μεταφορικό μέσο αλλά και ένα χόμπι που μας προσφέρει ενέργεια, άθληση και απόδραση από την καθημερινότητα.Η ποδηλασία είναι μια από τις πιο ωραίες ασχολίες, γιατί προσφέρει στον οργανισμό έναν ήπιο, αλλά συνάμα αποτελεσματικό τρόπο άσκησης, ενώ λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό χόμπι που σπάει τη ρουτίνα και προσφέρει ελευθερία.

Αν αναλογιστεί κανείς πώς ένιωθε όταν ήταν παιδί κι έκανε ποδηλατάδες, θα ανακαλέσει ένα αίσθημα ελευθερίας και χαράς. Αυτό ακριβώς είναι το ποδήλατο, που αν μάθεις να κάνεις, δεν ξεχνάς. Είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει κανείς τη βόλτα του στη φύση, να ανακαλύπτει ξανά τις δυνάμεις του και φυσικά να αναζωογονείται.

2) Ξεκινήστε μαθήματα χορού


O χορός αποτελεί μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Εξασφαλίζει καλή υγεία, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και όμορφο σώμα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα, εκτονώνει, διασκεδάζει και χαλαρώνει. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως, συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Μάλιστα, ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. 

Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη. Διαλέξτε, επομένως, το είδος χορού που πιστεύετε πως σας ταιριάζει περισσότερο και κάντε μια νέα αρχή!

3) Ξεκινήστε μαθήματα φωτογραφίας


Τα πάντα γύρω μας είναι εικόνες, είναι στιγμές. Αυτές τις στιγμές συχνά έχουμε την ανάγκη να τις «αιχμαλωτίσουμε» με σκοπό να τις κρατήσουμε ζωντανές για πάντα. Αυτό  το πετυχαίνουμε μέσα από τη φωτογραφία. Μια φωτογραφία είναι μια εικόνα που μιλά και δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα. Είναι εκείνες οι στιγμές που αποφασίσαμε να κρατήσουμε για πάντα ζωντανές μέσα μας. Να λοιπόν γιατί η φωτογραφία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χόμπι!

Η φωτογραφία ως χόμπι δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Με τη φωτογραφία μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία ή φάση της ζωής του. Εξάλλου το χόμπι αυτό δεν κάνει διακρίσεις. Ίσως το μόνο προαπαιτούμενο να είναι η φαντασία. Όσο περισσότερη φαντασία διαθέτει κανείς, τόσο πιο ικανοποιητικό θα είναι το αποτέλεσμα.

4) Ξεκινήστε μαθήματα ζωγραφικής 


Εκφραστείτε ελεύθερα με τη ζωγραφική! Ανέκαθεν η ζωγραφική συνδεόταν με την επικοινωνία, μετατρέποντας τα ανέκφραστα λόγια σε εικόνες. Τοπία, πορτραίτα, έργα αφηρημένης τέχνης. Η ζωγραφική είναι δημιουργία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Ίσως είναι ταλέντο, ένα χάρισμα που μπορεί να έχετε και εσείς!

5) Ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό 


Μέσω του εθελοντισμού είναι βέβαιο πως θα νιώσετε υπέροχα, αφού θα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε χωρίς να έχετε κάποιο συγκεκριμένο προσωπικό όφελος, ενώ ταυτόχρονα, γεμίζετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας. Υπάρχουν άπειρες εθελοντικές εργασίες που απαιτούν μόλις λίγο από τον χρόνο σας, ενώ οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε είναι απίστευτες και θα μάθετε πράγματα, που είναι ικανά να αλλάξουν την κοσμοθεωρία σας. Μάλιστα, ως εθελοντές έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε άπειρο κόσμο αλλά και να δημιουργήσετε όμορφες φιλίες, βοηθώντας, παράλληλα στην εξέλιξη της κοινωνίας.  


Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως όσο πιο πολύ εκμεταλλευόμαστε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σας, τόσο πιο ισορροπημένοι πρόκειται να είμαστε. Οι άνθρωποι που έχουν κάποια ενασχόληση την οποία εξασκούν τακτικά φέρονται να έχουν μια ισορροπημένη ζωή και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.  Εμπνευστείτε από τις παραπάνω  προτάσεις και ξεκινήστε με ό,τι σας κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον! Βρείτε το χρόνο, "δημιουργήστε" χρόνο για εσάς και τον εαυτό σας! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code