ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Οι επαφές του Μελισσανίδη με ξένους ατζέντηδες, ο αρχισκάουτερ Αλεσάντρο Σόλι και η αλλαγή σελίδας στα μεταγραφικά της Ένωσης


Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εντοπίζοντας τον τελευταίο καιρό τις δυσκολίες της ΑΕΚ στις μεταγραφές αποφάσισε να κάνει 3 σημαντικές κινήσεις έτσι ώστε όχι απλά να λύσει το πρόβλημα αλλά και να εκτοξεύσει τις μεταγραφές της!

Το βασικό λοιπόν πρόβλημα που κλήθηκε να λύσει ο Μελισσανίδης είναι ότι στην ΑΕΚ υπήρχε έλλειψη καλών σχέσεων και επαφών ( (για να μην πούμε μηδενικές) με μεγάλους ατζέντηδες οι οποίοι στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσει μια ομάδα όχι μόνο να αγοράσει καλούς ποδοσφαιριστές αλλά και για να μπορέσει πουλήσει σε καλές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ολυμπιακός που τα τελευταία χρόνια έχοντας πολύ καλές σχέσεις με μεγάλους μάνατζερ παικτών, έχει κλείσει τεράστια deal με πωλήσεις και αγορές ποδοσφαιριστών. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα των δύσκολων σχέσεων της Ένωσης με τους μάνατζερ είναι η και μεταγραφή ενός χαφ που το όνομα του δεν έχει κυκλοφορήσει και του οποίου η μεταγραφή χάλασε πριν λίγες μέρες πραγματικά λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα, εξαιτίας ξαφνικών απαιτήσεων μάνατζερ για ποσοστό για την ολοκλήρωση μεταγραφής. Και σίγουρα για όσους ξέρουν το Τίγρη, αν ένα πράγμα υπάρχει που απεχθάνεται και βλέπει πάντα στραβά είναι οι μάνατζερ και τα διάφορα τερτίπια τους. Έτσι η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο γιατί υπήρχε δυσπιστία προς τους μάνατζερ και δεν τους προτιμούσε ή είχε μεγάλα προβλήματα με αυτούς αλλά και επειδή ο Λυμπερόπουλος αλλά και γενικότερα όλο το σύστημα της ΑΕΚ που δουλεύει τις μεταγραφές είχε ελάχιστες σχέσεις και γνωριμίες με μάνατζερ και ομάδες. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως ίσως ο μοναδικός τρόπος για να κλείσεις μεγάλες συμφωνίες είναι μέσω μεγάλων γραφείων μάνατζερ. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ λοιπόν αποφάσισε να κάνει τρεις σημαντικές αλλαγές για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.

Πρώτα από όλα όπως ξέρετε εδώ και λίγες μέρες σαν τεχνικός διευθυντής προσλήφθηκε ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, ο οποίος έχει επιδείξει εξαιρετικό έργο στην προηγούμενη του ομάδα στη Σερβία, κάνοντας φοβερό σκάουτινγκ και αγοράζοντας καλούς ταλαντούχους παίκτες τους οποίους πούλησε κλείνοντας μεγάλα deal. Ακόμη όμως ένα σημαντικό στοιχείο για τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ένωσης είναι οι πολύ καλές σχέσεις και γνωριμίες του έχει με μεγάλους μάνατζερ και ομάδες, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την ΑΕΚ στο κομμάτι που πονάει.

Η δεύτερη κίνηση του προέδρου της πρωταθλήτριας Ελλάδος είναι τα ραντεβού που είχε με μεγάλους ατζέντηδες όπως τα αδέλφια Λέμιτς αλλά και με άλλους των οποίων ονόματα δεν έχουν κυκλοφορήσει. Ο Μελισσανίδης είχε μια σειρά από ραντεβού με συγκεκριμένους ατζέντηδες με τους οποίους η ΑΕΚ άνοιξε διαύλους επικοινωνίας και γενικότερα συνεργασία. Η επιλογή των προσώπων αλλά και η προσωπική γνωριμία τους με τον Μελισσανίδη μόνο τυχαία δεν είναι αφού πρώτα ψάχτηκαν και συγκεντρώθηκαν για αυτούς στοιχεία ώστε να καταλήξει σε αυτούς που θα μπορούσε η ΑΕΚ να εμπιστευτεί.. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Ματιάσεβιτς που πρότεινε μερικούς από αυτούς. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ επέλεξε να τους γνωρίσει προσωπικά και να ξεκαθαρίσουν εξ αρχής τη σχέση τους, αφού όπως σας είπαμε και παραπάνω δεν τους εμπιστεύεται και τόσο πολύ. Πλέον μετά από τις επαφές που είχε με μεγάλους ατζέντηδες η ΑΕΚ έχει ρίξει τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες με μεγάλους μάνατζερ με τους οποίους θα συνεργάζεται στο μέλλον για μεταγραφές σημαντικών ποδοσφαιριστών. Ήδη τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων είναι σημαντικά αφού μετά από συνάντηση που είχε ο Μελισσανίδης με τα αδέρφια Λέμιτς όπως σας αποκαλύψαμε και σε προηγούμενο άρθρο κατάφερε η ΑΕΚ να ρίξει τη οψιόν αγοράς του Μπογέ στο προσιτό ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα παρολίγο να υπάρξει και άλλη μεταγραφή με τη βοήθεια των συγκεκριμένων μάνατζερ αφού η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον Γιαγιάλο αλλά η ομάδα του ζητούσε 2 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όμως κρίθηκε υπερβολικό.

Η τρίτη κατά σειρά κίνηση που αναμένεται να γίνει είναι η σύναψη συνεργασίας με τον αρχισκάουτερ και πρώην εξωτερικό σύμβουλο της Χοφενχάιμ Αλεσάντρο Σόλι, ο οποίος γνωρίζει άριστα την Ιταλική και όχι μόνο αγορά. Μάλιστα είναι αυτός που πρότεινε τον εξτρέμ Μπάλμπασιτς για τον οποίο η Ένωση φέρεται να δείχνει ενδιαφέρον. Άλλωστε ήταν αυτός που τον είχε πάει και στην Χοφενχάιμ.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια αλλαγή πλεύσης 360 μοιρών της ΑΕΚ στον τρόπο που θα κινείται από εδώ και στο εξής στα μεταγραφικά, με το Μελισσανίδη να εντοπίζει άμεσα ότι η ομάδα του έχει μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα και με αστραπιαίες κινήσεις να αλλάζει τη ρότα που ακολουθούσε. Πλέον λοιπόν η Ένωση ξεκινάει νέες συνεργασίες με μεγάλους μάνατζερ και αρχισκάουτερ, οι οποίες την καθιστούν ικανή να πραγματοποιήσει μεταγραφές και deal υψηλού επιπέδου είτε αφορά σε αγορές είτε σε πωλήσεις!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code