ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αχ αυτός ο μεταγραφικός σου σχεδιασμός ρε ΠΑΟΚ



Μάιος 2018, κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος του αντιπάλου του και που εκείνη την στιγμή όλοι λέγαμε πως με 2-3 προσθήκες είναι ικανός να μπει στους ομίλους του Champions League και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 11 Ιουλίου 2018 και εγώ προσωπικά είμαι να σκάσω πόσο ΠΑΟΚ κατάσταση είναι αυτή που υπάρχει. Εγώ λοιπόν και το 80% των ΠΑΟΚτσήδων είμαστε να σκάσουμε και ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να παίζει με αριστερό μπακ τον Vieirinha, δεν έχει βρει τον παρτενέρ του Mauricio που θα τον ανεβάσει επίπεδο (ή μάλλον τον έχει βρει αλλά δεν μπορεί να τον κλείσει και αν δεν τον κλείσει τι κάνουμε;) και σήμερα που μιλάμε δεν έχει καθαρό φορ εκτός του Prijiovic.

Μοναδικό κενό που καλύφθηκε ήταν αυτό του στόπερ που με την έλευση του Khacheridi βάζεις έναν αμυντικό υψηλού επιπέδου στην ομάδα μεν, αλλά με την συγκεκριμένη σωματοδομή πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Από την μία έχουμε ακούμε για τις πρότυπες ακαδημίες και το τμήμα scouting και από την άλλη βλέπουμε κινήσεις μέσω συγκεκριμένων μεταγραφικών “καναλιών” και χτυπητές ελλείψεις που δεν καλύπτονται ενώ σε 13 μέρες από σήμερα ο ΠΑΟΚ δίνει τον σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας του. Δεν μπορώ να κατανοήσω στα 28 μου χρόνια και παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό μεταγραφικό σχεδιασμό στα τόσα χρόνια ώστε να βοηθήσει στις πράξεις τον προπονητή της ομάδας.

Δέχομαι, πως περιπτώσεις ακριβών παικτών όπως του Wernbloom μπορεί να χρειάζονται πολύ χρόνο για να κλείσουν, το θέμα είναι τι γίνεται εάν δεν κλείσει ο παίκτης; υπάρχει λύση ή πάμε σε τακτική τρεχάτε ποδαράκια μου; Το παρελθόν έχει δείξει, ότι πάμε σε λύση τρεχάτε ποδαράκια μου φέτος όμως ; Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσω ερωτήματα σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ .

Είσαι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λοιπόν, έχεις έναν φορ στο μουντιάλ, έναν που τον έχεις κλείσει δανεικό και έναν που παίζει περιφερειακός. Μέσα στα παραπάνω βάλτε σαν δεδομένο πως έχεις κλειστό ανά πάσα στιγμή τον Κόντε, που σύμφωνα με πληροφορίες τον παίρνεις όποτε θέλεις. Αναρωτιέμαι εγώ, είναι δυνατόν να αφήνεις την ομάδα με 1 φορ χωρίς ουσιαστική προετοιμασία και να μην ενεργοποιείς την συμφωνία για τον Κόντε που στην χειρότερη περίπτωση είναι μία λύση με γνωστή απόδοση στην Ελλάδα, με στοιχεία που δεν έχεις αυτή τη στιγμή στο γκρουπ σου και που μπορεί να σε βοηθήσει και ερχόμενος από τον πάγκο (bonus το ότι θα τον έχεις σε όλη την προετοιμασία κάτι που για τον προπονητή παίζει σημαντικό ρόλο). Μάλλον εγώ βλέπω τα πράγματα στραβά.

Επόμενο ερώτημα, επιλέγεις να αφήσεις τον Γιαννούλη στον Ατρόμητο γιατί έτσι ήταν η αρχική συμφωνία δανεισμού και κατα την γνώμη μου καλά κάνεις ως club για να προφυλάξεις την αξιοπιστία των συμβολαίων σου. Είναι όμως δυνατόν να αφήνεις ως εναλλακτική του 32χρονου Vieirinha, τον Kawhi Leonard του ελληνικού πρωταθλήματος (σε θέματα τραυματισμών, οχι ποιότητας), που μας κάνει μουτσουνάκια και έχει περισσότερες ψυχολογικές μεταπτώσεις από γυναίκα στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης; (Εκτός εάν απλά δεν τρελάθηκες με την μεταγραφή Vieirinha, και θες να νιώσεις μία μεγαλύτερη σιγουριά με τον Leveque, ξέρεις εσύ….) και να ψάχνεις τώρα αριστερό μπακ 11 Ιουλίου;

Τελευταίο ερώτημα και πιο σημαντικό, διατυμπανίζει ο ΠΑΟΚ τον Lucescu ως τον “The General”, ως το απόλυτο αφεντικό, αυτόν που ότι ζητήσει το έχει, οκ το δέχομαι πως έτσι είναι (αν και αν κάνω κανενα scroll down στο Instagram σιγουρα θα βρω πάλι εκείνη την επική φωτογραφία με τον Ίβιτς γερασμένο στον πάγκο του ΠΑΟΚ), αλλά ρε ΠΑΟΚ (και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα αλλά στον οργανισμό ΠΑΟΚ), ο άνθρωπος ζήτησε έναν φορ να βγαίνει το δίτερμα και έναν αριστερό μπακ ρολίστα ίσα ίσα να παίρνει ανάσες ο Andre στα εύκολα ματς (δεδομένου ότι στην απέναντι πλευρά ο Κίτσιου μένει, προς το παρόν τουλάχιστον) δεν ζήτησε τον Marcelo και τον Mbappe.

Εν κατακλείδι, δυστυχώς και φέτος η κατάσταση δείχνει πως θα πάει στο τσουκου τσουκου στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ και στην υπομονή, η κατάσταση μέχρι τις 24 Ιουλίου είναι ελεγχόμενη. Εάν στις 25 Ιουλίου το αποτέλεσμα του αγώνα είναι θετικό θα εξακολουθήσει να είναι εάν όχι σίγουρα θα υπάρχει δυσαρεστημένος κόσμος, όχι συνολικά αλλά θα υπάρχει, συνολικά δυσαρέσκεια θα υπάρξει εάν είναι στραβό το αποτέλεσμα μία εβδομάδα μετά. Προσωπικά θεωρώ πως η περσινή 11αδα του ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει την Βασιλεία, αλλά δεν θεωρώ πως με συμμετοχή ομίλων το υπάρχον ρόστερ αρκεί. Δεν το εννοώ αριθμητικά, αλλά βιολογικά και ποιοτικά. Για παράδειγμα έχοντας δει δυο σεζόν τον Μάτος, είναι εμφανές πως απο τον Μάρτιο και μετά που έχει πάρει 25 παιχνίδια plus δεν δίνει τα ίδια στοιχεία δεν είναι ο δεξιός μπακ του 8 αλλά του 6, για αυτό και πρέπει να υπάρχει ένας μπακ απ του 6 για να μείνει ο Μάτος στο 8 μέχρι τέλους σεζόν.

Εκεί που εγώ νιώθω ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ με ξεπερνάει είναι στο ότι στην αρχή του άρθρου έγραψα πως ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν 2-3 προσθήκες και αυτή τη στιγμή δεν ξέρω εάν φτάνουν. Κλείνοντας, νομίζω πως πρέπει κάποιος επιτέλους να το πει, καταλαβαίνω πως ο κάθε δημοσιογράφος θέλει να έχει αποκλειστικά και ειδικά όσον αφορά τις μεταγραφές, το να βγάζεις όμως στην φόρα ένα όνομα τον Ιούνιο και λόγω της δυσκολίας της περίπτωσης να σέρνεται κανένα μήνα, μόνο καλό δεν κάνεις στον σύλλογο. Σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι.

ΥΓ1: Για να μην αδικήσω και αδικηθώ, δεν ανέφερα τον Jaba γιατί το παλικάρι είναι μία κίνηση για το μέλλον σε ιδιαίτερη ηλικία, που έχει δείξει μέχρι στιγμής και θετικά και αρνητικά στοιχεία, θα ήταν τουλάχιστον άδικο να αναφερθώ στον παίκτη χωρίς να έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα.

ΥΓ2: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην κίνηση του Khacheridi και θεωρώ πως αυτή η εικόνα που παρουσιάστηκε κόντρα στην ΑΕΚ είναι η κλασική εικόνα παικτών με δύσκολη σωματοδομή μετά από διακοπές, μην ξεχνάμε πως οι ομάδες εκείνων των περιοχών έρχονται να παίξουν Φεβρουάριο σε  ευρωπαϊκές διοργανώσεις από διακοπές.

ΥΓ3: Επίσης θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως ο El Kaddouri, εάν το παλικάρι δεν έχει πάλι κάποιο τραυματισμό θα κάνει μία πολύ καλή σεζόν, όπως επίσης οφείλω να τονίσω και να αναφέρω ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους ποδοσφαιριστές, την συμπεριφορά του Λάμπρου και δεν εννοώ την αγωνιστική, εγώ προσωπικά πως εκτιμώ όταν ένας παίκτης βγαίνει και λέει  "Ή θα μείνω  εδώ στα βαθιά να προσπαθήσω να κολυμπήσω ή στείλε με κάπου στο εξωτερικό να πάρω καινούργιες εμπειρίες, οι μικρότερες ομάδες στην Ελλάδα δεν θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ" έχει την φιλοδοξία, την πίστη στον εαυτό του και το απαραίτητο θράσος, πλέον όχι μόνο δείχνει να μένει αλλά κλέβει και τις εντυπώσεις. Μπράβο του πραγματικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code