ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φωνάζει για βοήθεια και πολύ δουλειά! - Πλήρης ανάλυση του φιλικού

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό της επί Πολωνικού εδάφους, έδειξε ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις και πολύ δουλειά καθώς παρουσίασε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση!

Η Ένωση ξεκίνησε πολύ μουδιασμένα, δεχόμενη πίεση στα 3/4 της άμυνα της από την κυπελλούχου Κύπρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου τη μπάλα. Κακή η γενική εικόνα της άμυνας με την κυπριακή ομάδα να βγάζει εύκολα επιθέσεις το πρώτο τέταρτο του αγώνα με τον Τσότσις εμφανώς εκτός ρυθμού και πίσω σε φυσική κατάσταση να κάνει πολλά λάθη με τη μπάλα στα πόδια αλλά και να χάνει τις περισσότερες μονομαχίες. Διασωθέντες στην άμυνα ο Χουλτ και ο Μπακάκης που όμως δεν βοήθησαν και πολύ στην επίθεση με τις περισσότερες τελικές τους πάσες να είναι άστοχες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ όμως ήταν στον χώρο του κέντρου με τον Μοράν να κάνει πολύ άσχημο παιχνίδι και το Σιμόες ουσιαστικά να προσπαθεί μόνος του. Ο Σιμόες είχε το ρόλο του καθαρού κόφτη στο κέντρο και πολλές φορές γινόταν τρίτος στόπερ έτσι ώστε να ανέβουν τα μπακ και να γίνουν εξτρέμ. Από την άλλη όμως ο Μοράν ήταν αυτός που είχε το ρόλου του οκταριού όμως δεν μπόρεσε να μπει καθόλου στο παιχνίδι με πολλά λάθη και χωρίς βοήθεια στα μαρκαρίσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 5ο λεπτό ο Μοράν είχε κάνει τρεις επαφές με τη μπάλα και είχε τρεις λάθος μεταβιβάσεις. Έτσι η ΑΕΚ είχε σοβαρό πρόβλημα και δείχνει πόσο πολύ χρειάζεται μια μεταγραφή ενός παίκτη διαφοράς στο χώρο του κέντρου με οργανωτικές ικανότητες για να πλαισιώσει τον Σιμόες και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και γενικότερα στην ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ποδόσφαιρο μεγάλοι προπονητές λένε, <<δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις>> και δυστυχώς η Ένωση αυτή τη στιγμή έχει τρομερό πρόβλημα στα χαφ! Ο Μοράν τελικά και λόγω κάποιων ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε και από το Γαλανόπουλο. Με την είσοδο του Έλληνα χαφ η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε στο κέντρο με το δικέφαλο να ισορροπεί αλλά να μην μπορεί να βγάλει κάτι παραπάνω πέρα από κάποιες μεμονωμένες καλές συνεργασίες και ατομικές ενέργειες κυρίως από τα αριστερά με τον αρχηγό Μάνταλο να είναι σήμερα καταπληκτικός και να συνεργάζεται εξαιρετικά με το Λιβάγια και τον Χουλτ. Ουσιαστικά ο Σιμόες ανέλαβε με την είσοδο του Γαλανόπουλο τον ρόλο του δημιουργού στα χαφ και ο τελευταίος το ρόλο του κόφτη. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ χρειάζεται πολλά περισσότερα από το Σιμόες σε ρόλο δημιουργού και τον Γαλανόπουλο ως κόφτη στο κέντρο.

Στην επίθεση φάνηκε και εκεί η έλλειψη επιθετικού με το Γιακουμάκη να κάνει λίγα πράγματα, με μέτριες επαφές με τη μπάλα και γενικότερα νωθρή εικόνα αφού δεν ήταν μέσα ούτε στις λίγες καλές συνεργασίες που έβγαλε ο αρχηγός με το Λιβάγια. Από τα δεξιά ο Μπακασέτας έδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του εξτρέμ όπως είναι και φυσιολογικό, παρόλου που έκανε πέρυσι εξαιρετικό δεύτερο μισό και είναι εξαιρετικός και στις προπονήσεις,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει πολλά ανεβάσματα και ο Μπακάκης και το παιχνίδι της ΑΕΚ να γίνεται μονότονα από τα αριστερά. Σε αντίθεση ο Μάνταλος τα πήγε περίφημα από τα αριστερά ως εξτρέμ, συγκλίνοντας συνεχώς ώστε να δίνει χώρο στον Χουλτ με τον οποίο συνεργαζόταν άψογα αλλά και με το Λιβάγια με το οποίον έπαιξαν ουκ ολίγες φορές το ένα-δύο και ήταν ουσιαστικά ότι καλύτερο έδειξε η ΑΕΚ στο σημερινό φιλικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο φουριόζα με τον Λιβάγια να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και με καταπληκτικές ενέργειες να προσπαθεί να δημιουργήσει χωρίς όμως βοήθειες από άλλους στην επίθεση, εκτός από τον Μάνταλο, αφού ο Μπακασέτας δεν παίζει στη φυσική του θέση και τον Γιακουμάκη να κινείται σε πολύ ρηχά νερά. Ο Μαρίνος έπειτα έκανε πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Από αυτούς που μπήκαν ξεχώρισε ο Λόπεζ με πολύ καλά ανεβάσματα. Ο Κλωναρίδης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και Οικονόμου έδειξε να ψάχνει ακόμα τον εαυτό του και ότι δεν είναι τελείως έτοιμος.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει κενά στην ενδεκάδα της από παίκτες ενδεκάδας και διαφοράς στις θέσεις του εξτρέμ, του χαφ και του επιθετικού ώστε να μπορέσει η ομάδα να έρθει τουλάχιστον στο επίπεδο της περσινής ομάδας όπου υπήρχαν οι Αραούχο, Λάζαρος και Κονέ. Ακόμη αυτή η τεράστια μετάβαση στο παιχνίδι της Ένωσης σε παιχνίδι κατοχής που θέλει να περάσει ο Μαρίνος ίσως είναι να είναι ωραία σαν σκέψη και μακροπρόθεσμα να επιφέρει καλά αποτελέσματα αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσει αυτή τη στιγμή που μιλάμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και κυρίως χωρίς τις μεταγραφές διαφοράς που θα τη βοηθήσουν να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Δηλαδή χωρίς ένα τουλάχιστον εξτρέμ (προσωπικά θέλω δύο), ένα χαφ (χρειάζονται 2) και έναν επιθετικό, η πρωταθλήτρια είναι σχεδόν ακατόρθωτο να φανερώσει καλύτερο τρόπο παιχνιδιού σε τόσο σύντομο χρόνο, με τον πρώτο επίσημο να πλησιάζει σε μόλις 20 μέρες και την ΑΕΚ να δείχνει τελείως ασύνδετη, μπερδεμένη και πολύ πιο πίσω σε σχέση με την περσινή ομάδα με την οποία θα είχε περισσότερες ελπίδες να διεκδικήσει κάτι καλό στα προκριματικά του Champion League, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό η ΑΕΚ να παρουσιασεί πολύ κακή εικόνα και να αποτύχει στους στόχους των πρώτων επίσημων παιχνιδιών της, αν δεν γίνουν χθες οι μεταγραφές αλλά και αν δεν γίνει αυτή η μετάβαση σε ποδόσφαιρο κατοχής σταδιακά σε βάθος χρόνου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος χρειάζεται πλέον άμεσα 3 παίκτες διαφοράς και μάλιστα έτοιμους για να παίξουν και φυσικά μια πιο νορμάλ μετάβαση στα θέλω του Μαρίνου ώστε να έχει ουσιαστικές και όχι ουτοπικές ελπίδες να περάσει στους ομίλους!

Υ.Γ.1 Η μοναδική ενδεκαδάτη μεταγραφή της ΑΕΚ, αυτή του Οικονόμου, δείχνει τουλάχιστον από τις προπονήσεις όπου ο Μαρίνος του κάνει συνεχώς παρατηρήσεις αλλά και από τα 2 φιλικά ότι τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι πίσω από Λαμπρόπουλο και Τσιγκρίνσκι. Από την άλλη ο επιρρεπής σε τραυματισμούς Ουκρανός και ο ανέτοιμος Τσότσις δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για το κατά πόσο η ΑΕΚ εκτίμησε σωστά την κατάσταση μετά τη πώληση του Βράνιες όπου ήταν πραγματική κολόνα της Ένωσης με τις περισσότερες συμμετοχές και τις καλύτερες εμφανίσεις στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Μην ξεχνάμε ότι ΑΕΚ πέρυσι που κατέκτησε το πρωτάθλημα δεν βασίστηκε στην επίθεση της αλλά στην σκληρή της άμυνα με ρεκόρ μάλιστα στον αριθμό των γκολ που δέχτηκε!

Υ.Γ.2 Αύριο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ άρθρο-αποκάλυψη για το βασικό λόγο της στασιμότητας στα μεταγραφικά, των ραντεβού του Μελισσανίδη τις τελευταίες μέρες με μεγάλους αντζέντηδες και την απόφαση του για αλλαγή πλεύσης στον τρόπο των μεταγραφών ώστε να μπορέσει να κλείσει παίκτες διαφοράς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code