ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Red Bull και Honda μαζί από το 2019!


Μια συνεργασία που ήταν αναμενόμενη, γνωστοποιήθηκε σήμερα, Red Bull Racing και Honda συμφώνησαν για την παροχή των κινητήρων της ιαπωνικής εταιρίας αρχής γενομένης από το 2019.
Ήταν γνωστό από τη στιγμή που η Honda ανέλαβε την Toro Rosso ότι τα βλέμματα της “μεγάλης” ομάδας των Ταύρων θα ήταν στραμμένα προς την απόδοση που θα έχουν τα μονοθέσια που φέρουν τους κινητήρες της Honda. Ειδικότερα, όσο η συμφωνία με τη Renault δεν ερχόταν και οι δυο πλευρές έδειχνε να μην τα βρίσκουν. Η Red Bull φαίνεται πως είναι ευχαριστημένη με την παρουσία της Honda έως τώρα στο πρωτάθλημα, έτσι πήρε το ρίσκο και προχώρησε σε διετή συμφωνία με τους Ιάπωνες.

"Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη δέσμευση της Honda στην F1, από τα γρήγορα βήματα που έκαναν την τελευταία χρονιά με την αδελφή ομάδα μας, Scuderia Toro Rosso, το πλάνο του και οι φιλοδοξίες τους, που ταιριάζουν με τη δική μας", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner.

"Αυτή η πολυετής συμφωνία με την Honda σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας φάσης στις προσπάθειες της Aston Martin Red Bull Racing να ανταγωνιστεί όχι μόνο για τη νίκη σε Grand Prix, αλλά και για τους τίτλους του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών".

"Η κατοχή δύο ομάδων σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε διπλάσια δεδομένα από ό, τι στο παρελθόν", σχολίασε ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος της Honda Motor Co.:
"Πιστεύουμε ότι η συνεργασία τόσο με το Toro Rosso όσο και με την Red Bull Racing θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε τον στόχο μας να κερδίσουμε αγώνες και πρωταθλήματα δημιουργώντας δύο ισχυρές συνεργασίες".


Ενώ ο Christian Horner πρόσθεσε:
"Παίρνουμε πάντα αποφάσεις όπως αυτή με ειλικρίνεια και με ένα μόνο κριτήριο στο μυαλό μας - πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Μετά από προσεκτική εξέταση και αξιολόγηση είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία με την Honda είναι η σωστή κατεύθυνση για την ομάδα.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Renault για τα τελευταία 12 χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία βιώσαμε μαζί μερικές απίστευτες στιγμές. Μερικές φορές είχαμε τις διαφορές μας, αλλά η Renault πάντα δούλευε ακούραστα και στο έπακρο της δυνατότητάς της να μας προσφέρει μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος.
Αυτό συμβαίνει και σήμερα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Renault και ιδιαίτερα τα παιδιά στο γκαράζ μας σε κάθε αγώνα, για την απαράμιλλη δέσμευσή τους και ανυπομονούμε να τερματίσουμε την εταιρική σχέση μας σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν."



Η γαλλική εταιρία έγραψε για τη συμφωνία αυτή:
"Δύο χρόνια μετά την επιστροφή της Renault ως εργοστασιακή ομάδα, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη τόσο για τη Renault όσο και για την Red Bull Racing ενόψει των αντίστοιχων φιλοδοξιών τους".

Με την κίνηση αυτή η Honda για πρώτη φορά θα προμηθεύσει περισσότερες από μία ομάδες αφότου ο ιαπωνικός κατασκευαστής επέστρεψε στην σπορ το 2015 με την McLaren ενώ ως μέρος της συμφωνίας, οι Red Bull και Toro Rosso, με τους οποίους η Honda θα προμηθεύει θα τρέχουν με τις ίδιες μονάδες ισχύος.
Την τετραετία 2010-13, ο συνδυασμός Red Bull και Renault αποδείχθηκε ανίκητος 

Η απόφαση της Bull να συνεργαστεί με τη Honda τερματίζει μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Renault 12 ετών , η οποία έδωσε 57 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τεσσάρων κατασκευαστών.

Πηγή πληροφορίας: F1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code