ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ιδανική ανδρική γκαρνταρόμπα σε κάθε ηλικία


«Χωρίς αυτοσεβασμό, δεν έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν έχεις ταυτότητα και χωρίς ταυτότητα, δεν έχεις στυλ», έλεγε ο Βρετανός θεατρικός κριτικός Κένεθ Τάιναν και εμείς οφείλουμε να συμφωνήσουμε. 

Όπως γνωρίζουμε, κάθε άντρας είναι διαφορετικός κι επομένως το εκάστοτε στιλ διαφέρει, στο παρόν όμως άρθρο θα σταθούμε αποκλειστικά στον πυρήνα της γκαρνταρόμπας, σε ένα στιλιστικό οπλοστάσιο που λίγο – πολύ τους καλύπτει όλους. Η λίστα που ακολουθεί είναι λιτή και περιεκτική.

Στη δεκαετία των 20


Πρόκειται για τη δεκαετία της μετάβασης, από την εφηβεία στην ωριμότητα. Σε αυτή τη φάση της ζωής σας, θα αποχωριστείτε τα «παιδικά-εφηβικά» αγαπημένα σας ρούχα και θα τα αντικαταστήσετε με «νεανικά-ώριμα». Με λίγα λόγια, ξεκινήστε να φτιάχνετε ντουλάπα.

Καλό είναι να επενδύσετε στην αγορά σημαντικών, διαχρονικών κομματιών που θα αποτελέσουν το θεμέλιο της γκαρνταρόμπας σας μελλοντικά, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο σώμα σας. Καλές ενδυματολογικές επιλογές στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα καλό τζιν, ένα ανθεκτικό τσίνος άνετα  παπούτσια, το πρώτο σας καλό κοστούμι κι ένα αξιοπρεπές ρολόι. Ωστόσο, αυτή είναι και η δεκαετία που πρέπει να πειραματιστείτε με τις τάσεις της μόδας.  

Προς το τέλος της δεκαετίας των 20 ξεκινήστε πειραματισμούς σε αγορές για  μανικετόκουμπα, γραβάτες και πορτοφόλια.

Στη δεκαετία των 30


Όσοι βρίσκεστε σε αυτή τη δεκαετία πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε τι σας αρέσει αναφορικά με τα ρούχα, αλλά και να ξέρετε ποια είναι εκείνα που ταιριάζουν στην προσωπική σας αισθητική και το σώμα σας.

Κατά πάσα πιθανότητα, εργάζεστε πλέον σε μια δουλειά με καλύτερες προοπτικές  κι επομένως, ήρθε η στιγμή να «στήσετε» την γκαρνταρόμπα της «πρώτης γραμμής». Με απλά λόγια, τα ρούχα εκείνα που έχετε σκοπό να φοράτε σε συγκεκριμένες περιστάσεις (δουλειά, έξοδοι για φαγητό και ποτό κλπ). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε χρόνο.

Εκτός όμως από τα ρούχα της δουλειάς και του ελεύθερου χρόνου, πάντα θα πρέπει να προϋπολογίζεται κι ένα μέρος για κλασικά κομμάτια που θα σας συνοδεύσουν κατά τις επόμενες δεκαετίες. Μία όμορφη καθημερινή τσάντα, ένα ακριβό πανωφόρι, μία ομπρέλα είναι οι βασικές «επενδύσεις» της δεκαετίας.

Στη δεκαετία των 40


Έχουμε φτάσει αισίως στην υπέροχη δεκαετία των 40, στη λεγόμενη στιγμή της φινέτσας. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες μάθατε αρκετά και πλέον ήρθε η ώρα να φιλτράρετε τις γνώσεις που αποκτήσατε, να κάνετε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα και να υλοποιήσετε όλα αυτά που έχετε κατά νου. 

Οι άντρες που ανήκετε στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καλό είναι να δώσετε βάση στα αξεσουάρ, καθώς είναι βέβαιο πως θα απογειώσουν το στιλ σας. Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων που σας κολακεύει προκειμένου να την έχετε στο μυαλό σας κάθε φορά που ψωνίζετε. Επιπλέον, ένα φουλάρι οποιουδήποτε χρώματος μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ιδέα και να προσδώσει μια αρμονική χρωματική «έκρηξη» στο υπόλοιπο ενδυματολογικό σύνολο. Επίσης, επενδύστε σε αξεσουάρ όπως καλά δερμάτινα γάντια, μια επιλογή από καπέλα, κοσμήματα και ανθεκτικές, γερές αποσκευές.

Στη δεκαετία των 50


Τώρα πλέον έχετε σχεδόν μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα και αυτό που μένει να κάνετε είναι εξωτερικεύσετε όλη σας τη φινέτσα και να εντυπωσιάσετε.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας σάς κολακεύουν και αισθάνεστε άνετα σε αυτά. Κατά τη δεκαετία αυτή, επενδύστε στα παπούτσια, σε όλα τα είδη και στιλ που θα σας προσδώσουν την απαιτούμενη άνεση και κομψότητα. Σανδάλια, αθλητικά, μπότες κλπ. σε πολλά χρώματα, σχέδια και ποιότητες.

Το ιδανικό αξεσουάρ για κάθε άντρα αυτής της ηλικίας είναι η τσάντα. Αν επιλέξετε τη σωστή τσάντα για κάθε περίσταση, τότε μπορείτε  να συμπληρώσετε και να αναβαθμίσετε το σύνολό σας.


Κλείνοντας, μην ξεχνάτε πως είναι πολύ όμορφο να περιποιείστε τον εαυτό σας και να βελτιώνετε σταδιακά την εικόνα σας, ωστόσο η καλή αισθητική πηγάζει από την ευγένεια στη συμπεριφορά και την αυτοεκτίμηση. Αυτά τα στοιχεία είναι πάντα πολύ πιο σημαντικά από οποιοδήποτε ντύσιμο, όσο κομψό κι αν δείχνει.

Tip: ένα ζεστό και όμορφο χαμόγελο μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την εμφάνισή σας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code