ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Ισπανίας_Άνετη νίκη για Hamilton και Mercedes


Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes το έδειξε από την Παρασκευή κιόλας ότι θέλει έχει τον πρώτο λόγο στην κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά τόσο άνετη επικράτηση ούτε ο ίδιος την περίμενε στην πίστα της Βαρκελώνης..

Σε ένα Grand Prix που διεξήχθη με τα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό της Καταλονίας, η βροχή δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, το Safety car χρειάστηκε για ακόμη μια φορά μετά την έξοδο του Grosjean στον πρώτο γύρο όπου και έμεινε για 6 γύρους. Το κυριότερο όμως αφορά τα ελαστικά, η Pirelli αισιοδοξούσε πως οι ομάδες θα έκαναν δύο στάσεις στα pit, πράγμα που δεν έγινε, ενώ το τοπίο έδειχνε μπερδεμένο αφού οι τρεις γόμες της Ιταλικής φίρμας έδειχναν να μην έχουν διαφορά σε απόδοση.

Ο Hamilton λοιπόν, αφού έστριψε καθαρά πρώτος στην πρώτη στροφή, έφτασε στην 2η συνεχόμενη νίκη του στη σεζόν, περνώντας στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών με 17 βαθμούς πλέον να τον χωρίζουν από τον 2ο, Sebastian Vettel. Πλέον ο Lewis Hamilton με την νίκη του στη συννεφιασμένη ισπανική πίστα έφτασε τους 30 συνεχόμενους αγώνες που βαθμολογήθηκε, ενώ πλέον κατέχει και το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες εκκινώντας από την pole position.

Η Mercedes έκανε το 1-2 μάλιστα αφού ο Valterri Bottas, παρότι έχασε τη 2η θέση από τον Vettel στην εκκίνηση, την ανέκτησε μετά και τη δεύτερη στάση του Γερμανού στα πιτ για να ξαναβάλει τη μέση γόμα. H στρατηγική της Ferrari να τραβήξει τον εναπομείναντα πιλότο της για πιτ στοπ(ο Kimi Raikkonen εγκατέλειψε στον 25ο γύρο) όταν ο Ocon με την Force India προκάλεσε καθεστώς Virtual SC, ανάγκασε τον Vettel να παλέψει με τους πιο πίσω συνδυασμούς, καταφέρνοντας να πάρει την 4η θέση.
Οι “Bull fighters”, Ricciardo-Verstappen, που μετά την μεταξύ τους επαφή στο Baku απολογήθηκαν μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους στο Milton Keynes, επέστρεψαν στο βάθρο σε αυτό τον αγώνα(150ο στην ιστορία της RBR) και συγκεκριμένα με τον Max Verstappen. Ο Daniel Ricciardo αρκέστηκε στην 5η θέση μπροστά από τον φανταστικό Kevin Magnussen και την απίθανη φέτος, Haas που πήρε την 6η θέση. Ο team mate του, ο Γάλλος Romain Grosjean, δεν έχει εκμεταλλευτεί τη δυναμική του μονοθέσιου του ούτε σε αυτό τον αγώνα, αφού έχασε το πίσω μέρος της Haas στην 3η στροφή του πρώτου γύρου. Μένοντας στο γκάζι παρέσυρε μαζί του τον Gasly της Toro Rosso και τον άτυχο Nico Hulkenberg, που εκκινούσε από τις πίσω θέσεις. Ο ομόσταυλος του Γερμανού, o Carlos Sainz, έφερε τους βαθμούς της 7ης θέσης στην Renault, αγωνιζόμενος εντός έδρας. Στην 8η θέση τερμάτισε ο άλλος Ισπανός του Grid, o Fernando Alonso εκκίνησε από την ίδια θέση. Ο πιλότος της Mclaren ήταν ο μόνος που ξεκίνησε φορώντας την super soft γόμα της Pirelli. O Perez έδωσε τους 2 βαθμούς της 9ης θέσης στην Force India, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε ο Leclerc με την Alfa Romeo Sauber. O Μονεγάσκος βαθμολογήθηκε για 2η συνεχόμενη φορά, χωρίς τα απρόοπτα του προηγούμενου αγώνα πράγμα που φανερώνει την καλή δουλειά που γίνεται στην ελβετική ομάδα, αλλά και το ταλέντο του νεαρού οδηγού που έδωσε μάχες με τον Alonso και τις Force India.
Το επόμενο ραντεβού της Formula 1 είναι σε δύο εβδομάδες στο Μονακό.

Ακολουθεί η αναλυτική κατάταξη του αγώνα και η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code