ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Eurovision: Απόψε ο μεγάλος τελικός

Δεν είναι μόνο ο τελικός Κυπέλλου που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά και ο τελικός της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:00. Φυσικά, στο "Θέμα του Σαββάτου" δεν θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο, πέρα από αυτό.
 Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε τα 10 νικητήρια τραγούδια που ξεχωρίσαμε, σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τα φαβορί της αποψινής βραδιάς, έτσι όπως προκύπτουν από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Μπορεί η Ελλάδα να μη συμμετέχει στον τελικό, αλλά υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον,καθώς η Κύπρος με την Ελένη Φουρέ'ι'ρα και το "Fuego" κερδίζει συνεχώς έδαφος. Από την ημέρα του πρώτου ημιτελικού έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των στοιχημάτων και δεν έχει πέσει από εκεί ούτε μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού. Λέτε του χρόνου η Eurovision να γίνει στην Κύπρο; Μακάρι!! 

Στη δεύτερη θέση φέρεται να είναι το,εδώ και μήνες πρώτο, Ισραήλ. Απ'ότι  φαίνεται η μάχη για την πρωτιά θα είναι γυναικεία υπόθεση. Ή μήπως όχι;

Δυναμικά για τη διεκδίκηση της πολυπόθητης πρώτης θέσης "μπαίνει" και ο παλιός μας γνώριμος,Alexander Rybak, από τη Νορβηγία. Όπως και το 2009 έτσι και φέτος γράφει τους στίχους, συνθέτει και ερμηνεύει το τραγούδι του. Μάλλον το βράδυ θα δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα "μάχη" ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις!

Στην τέταρτη θέση των στοιχηματικών εταιρειών φιγουράρει η Λιθουανία. Μία πολύ όμορφη και ρομαντική μπαλάντα, η οποία ήταν αδιάφορη μέχρι το βράδυ της Τρίτης που διαγωνίστηκε. Για τις ανάγκες την παρουσίασης του τραγουδιού, η  Ieva Zasimauskaite εμφάνισε τους γονείς της στο video που τη συνόδευε και τον άντρα της, γνωστό μπασκετμπολίστα της χώρας της, ο οποίος εμφανίστηκε on stage στο τέλος του τραγουδιού.

 Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει μέχρι αυτή την ώρα η Γαλλία με το "Mercy". Πρόκειται για μια νιγηριανή πρόσφυγα,η οποία γέννησε το κοριτσάκι της στη βάρκα, πριν έρθει η οργάνωση να τους βοηθήσει. Την ονόμασε Mercy και το γαλλικό συγκρότημα θα μας παρουσιάσει αυτή την ιστορία,στέλνοντας παράλληλα και ένα αντιρατσιστικό μήνυμα.

Η Εσθονία κερδίζει συνεχώς έδαφος, κάτι που φαίνεται στα στοιχήματα. Η σοπράνο Elina Nechayeva έχει εντυπωσιάσει τόσο με τη φωνή της, όσο και με το φόρεμά της, στο οποίο δημιουργούνται διάφορα εφέ. Δικαιωματικά της αξίζει μια θέση στη δεκάδα.

Ο Σουηδός Benjamin Ingrosso και το  "Dance you off" άρχισε να ενθουσιάζει μετά τις πρώτες πρόβες. Δύσκολα δε θα είναι μέσα στις πρώτες 10 θέσεις.



Μπορεί στην πρώτη πρόβα ο Τσέχος να τραυματίστηκε και να μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όμως στον ημιτελικό κατάφερε να ξεσηκώσει την Altice Arena και τους eurofans,παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Σίγουρα θα είναι στις πρώτες θέσεις και ίσως μέσα στην πεντάδα.


Πολύ καλές κριτικές έχει πάρει και η γειτονική Βουλγαρία. Τέσσερις άντρες και μια γυναίκα ανεβαίνουν στη σκηνή ντυμένοι στα μαύρα και τραγουδούν,χωρίς καμία εντυπωσιακή χορογραφία. Πρόκειται όμως για ένα πολύ δυνατό κομμάτι που σίγουρα θα γράψει ιστορία στο θεσμό αυτό.

Η δεκάδα κλείνει με την Ιταλία. Οι Ermal Meta και Fabrizio Moro αναφέρουν μέσα στο "Non mi avete fatto niente" (δεν μου έκανες τίποτα) τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν στο Λονδίνο,τη Νίκαια και τη Βαρκελώνη. Επάνω στη σκηνή, οι στίχοι του τραγουδιού θα εμφανιστούν σε πολλές γλώσσες, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενότητας ενάντια στην τρομοκρατία.


Το αν τα στοιχήματα και εμείς πέσαμε μέσα θα φανεί σε λίγες ώρες που θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να χαρούμε το show και όλα τα τραγούδια!















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code